Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 12. 2019,
10.39

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

nagrada Bologna serie A Siniša Mihajlović

Sobota, 21. 12. 2019, 10.39

4 leta, 4 mesece

nagrada za najboljšega srbskega trenerja

Mihajloviću eno najlepših priznanj v življenju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Siniša Mihajlović | "Obljubil sem, da ne bom jokal, ampak hvala vam vsem iz srca, res želim izraziti veliko zahvalo za to čast," je ob prejemu priznanja dejal Siniša Mihajlović. | Foto Getty Images

"Obljubil sem, da ne bom jokal, ampak hvala vam vsem iz srca, res želim izraziti veliko zahvalo za to čast," je ob prejemu priznanja dejal Siniša Mihajlović.

Foto: Getty Images

Trener italijanskega prvoligaša Bologne Siniša Mihajlović, ki je poleti naznanil, da se bori proti levkemiji, je postal najboljši srbski trener preteklega leta po izboru Nogometne zveze Srbije. Na podelitvi nagrade v petek zvečer v Beogradu je bil deležen stoječih ovacij, pri tem pa se je vsem zahvalil za podporo.

Nagrada je po besedah Mihajlovića eno najlepših priznanj v njegovi karieri. "Obljubil sem, da ne bom jokal, ampak hvala vam vsem iz srca, res želim izraziti veliko zahvalo za to čast," je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug dejal 50-letni nekdanji srbski reprezentant in trener številnih italijanskih klubov.

Mihajlović je julija sporočil, da se bori z levkemijo, ob tem pa je vseeno ostal na položaju trenerja Bologne. Konec novembra je po zadnjem krogu kemoterapije vidno shujšan prvič po poletju nastopil na novinarski konferenci in povedal, da gre zdravljenje po načrtih. Zdaj se je znova pojavil v javnosti, da prevzame nagrado, ki mu jo je namenila domača nogometna zveza.

Ob izboru Mihajlovića je zveza zapisala, da nagrado prejme "oseba, ki ima v sebi DNK zmagovalca in je eden redkih strokovnjakov, ki že leta uspešno deluje v italijanski prvi ligi."

Naziv najboljšega nogometaša je pripadel Dušanu Tadiću. | Foto: Reuters Naziv najboljšega nogometaša je pripadel Dušanu Tadiću. Foto: Reuters

Naziv najboljšega nogometaša je medtem pripadel Dušanu Tadiću, ki je v preteklem letu blestel tako v dresu Ajaxa kot tudi srbske reprezentance.

Na podelitvi nagrad je ob najvidnejših predstavnikih srbskega nogometnega življenja sodeloval tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin in srbska premierka Ana Brnabić.

Preberite še:

Josip Iličić
Sportal Iličić čaral in ponižal AC Milan #video
Siniša Mihajlović
Sportal Siniša Mihajlović je s prihodom na štadion šokiral (nogometni) svet
Ne spreglejte