Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
23.25

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

2

Natisni članek

Benjamin Verbič Samir Handanović Valter Birsa Josip Iličić Roman Bezjak Tim Matavž Andraž Šporar Jasmin Kurtić Zlatan Ljubijankić Kevin Kampl Bojan Jokić Miral Samardžić Miha Mevlja Boštjan Cesar Jan Oblak Jan Oblak Luka Elsner Matjaž Kek legionarji

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 23.25

6 let, 4 mesece

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Verbič se na Danskem že poslavlja od naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

2

Matjaž Kek | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Kaj se je konec tedna dogajalo s slovenskimi nogometaši in trenerji na delu v tujini? Matjaž Kek je doživel prvi poraz v trenerski karieri proti splitskemu Hajduku. Luka Elsner je doživel najtežji poraz, odkar vodi Pafos. Jan Oblak je prekinil niz brez prejetega zadetka v vratih Atletica, Josip Iličić in Miha Zajc sta se vpisala med strelce v Italiji, Patrik Eler pa v Franciji. Benjamin Verbič je na Danskem doživel nov udarec.

Slovenski trenerji, ki delajo v tujini:

Luka Elsner: Pafos je v soboto v prvi ciprski ligi doživel drugi poraz v nizu in tretjega v zadnjih štirih prvenstvenih krogih. Tokrat je v gosteh pri Apollonu v Limasolu izgubil s kar 0:6 in močno razočaral svoje navijače.

Matjaž Kek: Nekdanjemu selektorju Slovenije gre z Rijeko v zadnjem času zelo slabo. Potem ko je doživel kar štiri zaporedne prvenstvene poraze, je sledil remi in v zadnjem krogu končno zmaga. Tokrat je na Rujevici s hrvaškimi prvaki igral jadranski derbi s Hajdukom in spet ostal praznih rok.

Izgubil je z 1:2, potem ko so gostje zadeli že po štirih minutah. Sedem minut pozneje je Rijeka izenačila, na začetku drugega polčasa pa so Splitčani spet zadeli za vodstvo in izid se ni spremenil, čeprav bi se lahko. Rečani so sredi drugega polčasa med drugim zapravili tudi enajstmetrovko.

Sploh prvič, odkar je pred petimi leti in pol sedel na klop Rijeke, je izgubil proti Hajduku. Pred tem poraza proti Hajduku ni izkusil na kar 18 tekmah zapored (12 zmag in šest remijev). Rijeka je padla na četrto mesto, za vodilnim Dinamom pa zaostaja kar 15 točk.

Slaviša Stojanović: Letošnja prvenstvena sezona se je v Latviji končala v začetku novembra. Riga je osvojila tretje mesto in se uvrstila v Evropo, Ljubljančan pa je bil izbran za najboljšega trenerja meseca. Najverjetneje bo Rigo vodil tudi v prihodnji sezoni.

Jan Oblak je po 434 minutah spet prejel zadetek med vratnicama Atletica. | Foto: Getty Images Jan Oblak je po 434 minutah spet prejel zadetek med vratnicama Atletica. Foto: Getty Images

Slovenski reprezentanti v tujini:

Vratarji:

Vid Belec: Benevento je v serie A po neslavnem rekordu, saj je izgubil 14 zaporednih tekem, osvojil zgodovinsko prvo točko. V nedeljo jo je zagodel ranjenemu AC Milanu (2:2). Štajerec je na klopi spremljal razburljiv dvoboj, v katerem so njegovi soigralci izenačili v sodnikovem podaljšku, zadetek pa je dosegel njegov stanovski kolega, prvi vratar Beneventa Alberto Brignoli.

Jan Koprivec: S Pafosom je v ciprskem prvenstvu pri Apollonu v soboto doživel polom, poraz z 0:6. Branil je vso tekmo. Toliko zadetkov v tej sezoni še ni prejel.

Jan Oblak: Atletico Madrid je v soboto v španskem prvenstvu gostil Real Sociedad in se po zaslugi slovenskega vratarja v prvem polčasu znašel v zaostanku, potem ko je Oblak naredil prekršek za enajstmetrovko, ki so jo gostje spremenili v gol. Škofjeločan je tako prekinil niz brez prejetega zadetka, ki je trajal 434 minut. Kljub zaostanku je Atletico potem poskrbel za preobrat in zmagal z 2:1.

Bojan Jokić je z Ufo vknjižil visoko zmago s 3:0. Kranjčan je prispeval podajo za prvi zadetek. | Foto: Getty Images Bojan Jokić je z Ufo vknjižil visoko zmago s 3:0. Kranjčan je prispeval podajo za prvi zadetek. Foto: Getty Images

Branilci:

Boštjan Cesar: Chievo je v nedeljo v prvi italijanski ligi gostoval pri milanskem Interju in doživel polom (0:5). Kapetan slovenske reprezentance je dvoboj spremljal na klopi.

Antonio Delamea Mlinar: New England Revolution se po rednem delu lige MLS ni uvrstil v končnico. Prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi MLS, je lahko s prvo sezono v ZDA vseeno zelo zadovoljen. Navijači njegovega kluba so ga izbrali za najboljšega posameznika sezone.

Bojan Jokić: Ufa je v nedeljo v ruskem prvenstvu doma premagala Amkar iz Perma s 3:0. Vse zadetke je dosegla v drugem polčasu. Podajo za prvi gol je v 53. minuti prispeval Kranjčan, ki je 11 minut pozneje prejel rumeni karton. Ufa je po 19. krogu na visokem šestem mestu. 

Miha Mevlja: Po bolečem porazu v prejšnjem krogu je Zenit v ruski premier ligi tokrat v soboto doma z 2:1 odpravil Ural in ostal v igri za naslov. Slovenski branilec je tekmo tokrat začel na klopi in na igrišče prišel tik pred koncem tekme, v 89. minuti.

Aljaž Struna: Palermo je v drugi italijanski ligi v soboto doma remiziral z Venezio brez zadetkov. Primorski branilec je igral od prve do zadnje minute.

Miral Samardžić: Anži Mahačkala je v nedeljo v derbiju začelja ruskega prvenstva doma s 4:0 nadigrala zadnjeuvrščeni SKA Kabarovsk. Slovenski branilec je odigral vso tekmo, Anži, ki ostaja na predzadnjem mestu, pa je ujel priključek z najbližjimi sosedi na razpredelnici.

Nejc Skubic: Konyaspor je v prvi turški ligi v nedeljo doma ostal praznih rok proti Bursasporju (0:3). Slovenski bočni branilec je odigral vso tekmo. Konyaspor je po 14. krogu na lestvici šele na 16. mestu.

Benjamin Verbič je s Köbenhavnom doživel novo razočaranje (1:3). V nedeljo je doma izgubil derbi kroga. Gostitelji so dosegli edini zadetek z bele točke, na katero je sodnik pokazal po prekršku nad Slovencem.  | Foto: Reuters Benjamin Verbič je s Köbenhavnom doživel novo razočaranje (1:3). V nedeljo je doma izgubil derbi kroga. Gostitelji so dosegli edini zadetek z bele točke, na katero je sodnik pokazal po prekršku nad Slovencem. Foto: Reuters

Vezisti:

Valter Birsa: Chievo je v nedeljo v prvi italijanski ligi gostoval pri milanskem Interju in doživel prepričljiv poraz (0:5). Kar tri zadetke mu je zabil Hrvat Ivan Perišić. Primorec je na San Siru odigral vso tekmo.

Rene Krhin: Nantes je v nedeljo v prvi francoski ligi gostoval pri Saint Etiennu in osvojil točko (1:1). Mariborčan zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za srečanje.

Jasmin Kurtić: Atalanta je v soboto v prvi italijanski ligi remizirala v gosteh pri Torinu z 1:1. Kurtić je igral samo v prvem polčasu.

Jan Repas: Caen je v prvi francoski ligi v nedeljo gostil vroči Lyon in ostal brez točk (1:2). Nekdanji član Domžal je zaigral prvič po krajši odsotnosti zaradi poškodbe. V igro je vstopil v 58. minuti, ko so gostitelji zaostajali z 0:2.

Rajko Rotman: Göztepe je v prvi turški ligi v soboto z 1:0 zmagal v gosteh pri Kardemir Karabuksporju. Igral je skoraj do konca tekme, v 92. minuti je šel kot taktična menjava na klop.

Benjamin Verbič: Köbenhavnu v domačem prvenstvu ne gre in ne gre po načrtih. Po 18. krogu za vodilnim Brondbyjem zaostaja kar 17 točk, tako da lahko ubrani naslov le še s pomočjo spomladanskega čudeža. Vojničan je zaigral prvič po odsluženi kazni, ko zaradi rdečega kartona ni smel nastopiti na treh tekmah, pomagal soigralcem in doživel boleč poraz. Na nedeljski tekmi je na domačem štadionu Parken priznal premoč tretjeuvrščenemu Nordsjaellandu (1:3). Verbič je odigral vso tekmo, Köbenhavn pa je edini zadetek dosegel z bele točke, na katero je pokazal sodnik v 43. minuti po prekršku nad slovenskim reprezentantom.

Josip Iličić se je v Italiji razveselil tretjega prvenstvenega gola v tej sezoni. | Foto: Getty Images Josip Iličić se je v Italiji razveselil tretjega prvenstvenega gola v tej sezoni. Foto: Getty Images

Napadalci:

Roman Bezjak: Korošec je prejšnji konec tedna prvič v tej sezoni zaigral za Darmstadt, v nedeljo pa mu je trener namenil novo priložnost v drugi nemški ligi. Uvrstil ga je v začetno postavo, Korošec pa je odigral vso tekmo, a na koncu ni mogel biti zadovoljen z rezultatom, saj je Darmstadt doma izgubil s klubom Jahn Regensburg z 0:1. Na lestvici je padel na nevarno 16. mesto.

Josip Iličić: Atalanta je v soboto v prvi italijanski ligi gostovala pri Torinu. Tekmo je Iličić začel na klopi in na igrišče ob zaostanku z 0:1 prišel ob polčasu. Menjava se je trenerju gostov obrestovala, saj je prav Kranjčan s tretjim prvenstvenim golom sezone v 54. minuti poskrbel za izenačenje in postavil končni izid 1:1.

Zadetek Josipa Iličića proti Torinu (pri 0:28):

Tim Matavž: Vitesse je v prvi nizozemski ligi v soboto gostoval pri prvaku Feyenoordu in izgubil z 0:1. Primorec je igral 72 minut.

Andraž Šporar: Arminia Bielefeld je v drugi nemški ligi po daljšem času spet navdušila in v petek doma s kar 5:0 odpravila St. Pauli. Žal spet brez slovenskega napadalca, ki ga ni bilo niti na klopi.

Zadetek Mihe Zajca (pri 3:08):

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec Liga Tekma Podatki
Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 1. liga Everton : Huddersfield Town 2:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Rajko Rep (LASK) Avstrija, 1. liga Mattersburg : LASK 1:0 Ni igral, sedel je na klopi.
Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Wacker Innsbruck : Kapfenberg 1:1

Igral je 80 minut.

Robert Berić (Anderlecht) Belgija, 1. liga Lokeren : Anderlecht 1:2 Ni igral, sedel je na klopi.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Mechelen : Genk 3:2 V igro je vstopil v 83. minuti.
Nicolas Rajsel (Oostende) Belgija, 1. liga Charleroi : Oostende 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Lokomotiv Plovdiv : Vereya 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Rok Elsner (Željezničar Sarajevo) BiH, 1. liga Široki Brijeg : Željezničar Sarajevo 1:2 Ni igral.
Ivica Guberac (Borac Banja Luka) BiH, 1. liga Sarajevo : Borac Banja Luka 3:0 Odigral je prvi polčas.
Emil Velić (Mladost Doboj) BiH, 1. liga Radnik Bijeljina : Mladost Doboj 0:0 Branil je vso tekmo.
Erik Janža (Pafos) Ciper, 1. liga Apollon : Pafos 6:0 Igral je vso tekmo.
Mitja Lotrič (Pafos) Ciper, 1. liga Apollon : Pafos 6:0 Ni igral, sedel je na klopi.
David Poljanec (Nea Salamis) Ciper, 1. liga Anorthosis : Nea Salamis 1:0 Igral je vso tekmo.
Nermin Haljeta (FK Teplice) Češka, 1. liga Dukla Praga : Teplice 0:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Milan Kocić (Bohemians) Češka, 1. liga Karvina : Bohemians 1:0 Igral je vso tekmo.
Gregor Sikošek (Silkeborg) Danska, 1. liga Silkeborg : Randers 3:2 Igral je 30 minut, nato pa zapustil igro. V 23. minuti je prejel rumeni karton.
Filip Valenčič (HJK Helsinki) Finska, 1. liga Prvenstva je konec.  
Denis Petrić (Guingamp) Francija, 1. liga Troyes : Guingamp 0:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Patrik Eler (Nancy) Francija, pokal Rungis : Nancy 1:6 Igral je in v 54. minuti zadel za vodstvo gostov s 6:0. V igro je vstopil na začetku drugega polčasa.
Ivan Firer (Auxerre) Francija, pokal Andrezieux : Auxerre 1:2* po podaljških Ni igral.
Matic Kotnik (Panionios) Grčija, 1. liga Panathinaikos : Panionios 0:1 Branil je vso tekmo.
Matic Črnic (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Rijeka : Hajduk Split 1:2 Ni igral, sedel je na klopi.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Inter Zaprešić 1:0 Igral je vso tekmo.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Inter : Chievo 5:0 Branil je vso tekmo.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Crotone : Udinese 0:3 Ni kandidiral za tekmo.
Siniša Anđelković (Venezia) Italija, 2. liga Palermo : Venezia 0:0 Igral je vso tekmo.
Erik Gliha (Avellino) Italija, 2. liga Avellino : Carpi 1:1 Ni igral, sedel je na klopi.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Avellino : Carpi 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Frosinone : Cesena 3:3 Igral je vso tekmo.
Jan Mlakar (Venezia) Italija, 2. liga Palermo : Venezia 0:0 Ni igral, sedel je na klopi.
Leo Štulac (Venezia) Italija, 2. liga Palermo : Venezia 0:0 Ni igral, sedel je na klopi.
Miha Zajc (Empoli) Italija, 2. liga Novara : Empoli 1:1 V igro je prišel v  66. minuti in v 78. minuti po natančnem strelu z razdalje postavil končni izid. To je bil njegov drugi gol na zadnjih treh srečanjih.
Armin Bačinović (Sambenedettese) Italija, 3. liga Sambenedettese : Pordenone 0:0 Igral je 86 minut in prejel rumen karton.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Urawa Reds : Yokohoma Marinos 0:1 Igral je od 79. minute.
Lucas Mario Horvat (Okzhetpes) Kazahstan, 1. liga Konec sezone.  
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga Ferencvaroš : Videoton 3:1 Igral je vso tekmo.
Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga Hoffenheim : RB Leipzig 4:0 Igral je vso tekmo.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Schalke : Köln 2:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Sandhausen 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Nik Omladič (Greuther Fürth) Nemčija, 2. liga Duisburg : Greuther Fürt 2:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Jovan Vidović (Meppen) Nemčija, 3. liga Rot Weiss Erfurt : Meppen 0:0 Igral je vso tekmo.
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga Twente : Ajax 3:3 Ni igral. Sedel je na klopi.
Etien Velikonja (Willem II) Nizozemska, 1. liga Willem II : Heracles 3:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Haris Vučkić (Twente) Nizozemska, 1. liga Twente : Ajax 3:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Roy Rudonja (RKC Waalwijk) Nizozemska, 2. liga RKC Waalwijk : Helmond Sport 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Slobodan Vuk (Tromsö) Norveška, 1. liga Sezona je končana.  
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Wisla Krakov : Gornik Zabrze 2:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Goran Cvijanović (Korona Kielce) Poljska, 1. liga Cracovia Krakov : Korona Kielce 2:2 V igro je vstopil v 46. minuti.
Matic Fink (Cracovia Krakov) Poljska, 1. liga Cracovia Krakov :  Korona Kielce 2:2 Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.
Boban Jović (Slask Vroclav) Poljska, 1. liga Lechia Gdansk : Slask Vroclav 3:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Lech Poznan 0:0 Igral je vso tekmo. V 39. minuti je prejel rumeni karton.
Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok) Poljska, 1. liga Jagiellonia Bialystok : Pogon Szczecin 1:0 Igral je vso tekmo.
Saša Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Lech Poznan 0:0 Ni igral. Ostal je na klopi.
Dejan Djermanović (Stal Mielec) Poljska, 2. liga Jesenskega dela je konec.  
Miha Goropevšek (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Jesenskega dela je konec.  
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Jesenskega dela je konec.  
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Zenit : Ural 2:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Matija Boben (Rostov) Rusija,1. liga Dinamo Moskva : Rostov 2:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Žan Majer (Rostov) Rusija, 1. liga Dinamo Moskva : Rostov 2:0 Igral je vso tekmo.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 2. liga Jesenskega dela je konec.  
Matej Pučko (Oviedo) Španija, 2. liga Lorca : Oviedo 0:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Grasshopper : Lugano 0:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 1. liga St- Gallen : Zürich 1:3 V igro je vstopil v 86. minuti.
Kenan Fatkić (Chiasso) Švica, 2. liga Aarau : Chiasso 3:0 Igral je vso tekmo.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Winterthur : Schaffhausen 0:1 Igral je vso tekmo.
Dalibor Stevanović (Servette) Švica, 2. liga Servette : Neuchatel Xamax 1:2 Odigral je 83 minut.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Trabzonspor : Antalyaspor 3:0 Ni kandidiral za tekmo.
Andraž Struna (New York City) ZDA, 1. liga Sezone je konec.  
Ne spreglejte