Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 11. 2017,
22.59

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

Rene Krhin Jan Repas Samir Handanović Jasmin Kurtić Josip Iličić Roman Bezjak Luka Elsner Nejc Skubic Boštjan Cesar Valter Birsa Miha Mevlja Jan Oblak Jan Oblak Matjaž Kek

Četrtek, 30. 11. 2017, 22.59

4 leta, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Oblak je lahko v domačem naslanjaču užival

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Nogometaši ne počivajo niti med tednom. Številni slovenski legionarji so dejavni v svojih klubih, mnogo pa se jih pripravlja na prvenstvene izzive konec tedna. Chievo Valterja Birsa in Boštjana Cesarja je v Italiji izgubil mestni derbi v Veroni. Nantes je brez Reneja Krhina premagal francoskega prvaka Monaco. Jan Oblak je lahko iz naslanjača spremljal suvereno zmago Atletico Madrida v španskem pokalu.

Matjaž Kek se bo v soboto pomeril s Hajdukom. Odkar je trener Rijeke, sploh še ni izgubil proti splitskemu velikanu, ki v tej sezoni spet doživlja velike pretrese. | Foto: Reuters Matjaž Kek se bo v soboto pomeril s Hajdukom. Odkar je trener Rijeke, sploh še ni izgubil proti splitskemu velikanu, ki v tej sezoni spet doživlja velike pretrese. Foto: Reuters

Slovenski trenerji, ki delajo v tujini:

Luka Elsner: Pafos je po nedeljskem porazu v Larnaki, tretjem v tej sezoni, na lestvici ciprskega prvenstva padel na šesto mesto. Cilj novopečenega prvoligaša je uvrstitev med najboljših šest, ki po rednem delu zagotavlja nastop v posebni skupini za prvaka. Elsnerjeva četa med tednom ne bo igrala. Pripravlja se na zahtevno sobotno gostovanje pri še neporaženem Apollonu iz Limasola.

Matjaž Kek: V slačilnico Rijeke se je po zmagi nad Cibalio v Vinkovcih, prvo v hrvaškem prvenstvu po skoraj dveh mesecih, vrnil mir. "Lahko si oddahnemo. Ta rezultat vrača zaupanje v nas in je zelo dobrodošel pred jadranskim derbijem," je po zmagi v Slavoniji povedal Kek. Njegovi varovanci za vodilnim Dinamom zaostajajo za 12 točk, med tednom pa bodo lahko za razliko od najbližjih sosedov na lestvici (Dinamo, Hajduk in Osijek) počivali, saj bodo četrtfinalno pokalno tekmo z Interjem odigrali šele 13. decembra. Rečani se pripravljajo na vedno zanimiv jadranski derbi. V soboto ob 18. uri bodo na Rujevici gostili splitski Hajduk. Odkar je Kek trener na Hrvaškem, še ni izgubil proti klubu, za katerega je stiskal pesti v mladosti. Če bo nadaljeval tradicijo, bo na lestvici ohranil drugo mesto. Prihodnji teden ga čaka še evropska poslastica, saj na Reko prihaja sedemkratni evropski prvak AC Milan. 

Slaviša Stojanović: Letošnja prvenstvena sezona se je v Latviji končala v začetku novembra. Riga je osvojila tretje mesto in se uvrstila v Evropo, Ljubljančan pa je bil izbran za najboljšega trenerja meseca. Najverjetneje bo Rigo vodil tudi v prihodnji sezoni.

Jan Oblak v tej sezoni redko prejema zadetke med vratnicama Atletica. Na povratni pokalni tekmi z Elchejem ni branil. | Foto: Getty Images Jan Oblak v tej sezoni redko prejema zadetke med vratnicama Atletica. Na povratni pokalni tekmi z Elchejem ni branil. Foto: Getty Images

Slovenski reprezentanti v tujini:

Vratarji:

Vid Belec: Benevento v serie A podira rekorde. V 14 uvodnih krogih ni osvojili niti točke. Med tednom ni dejaven, saj je že izpadel v pokalu. Pripravlja se na nedeljsko tekmo, ko bo v času kosila (12.30) gostil ranjeni AC Milan.

Jan Koprivec: S Pafosom se pripravlja na sobotno gostovanje v ciprskem prvenstvu pri Apollonu.

Jan Oblak: Atletico Madrid je v sredo upravičil vlogo favorita v 1/16 finala španskega pokala. Na prvi tekmi proti tretjeligašu Elcheju je nekoliko presenetljivo remiziral z 1:1, na povratni na domačem štadionu ni pustil presenečenja. Zmagal je s 3:0 in napredoval. Pričakovano tokrat ni igral Oblak, saj ima v pokalu prednost izkušeni Miguel Angel Moya. Oblaka ni bilo niti na klopi, tako da si je lahko tekmo ogledal kar z domačega naslanjača.

Miha Mevlja bo skušal čim prej pozabiti na poraz pri mariborskem znancu Spartaku. V soboto se bo pomeril z Uralom, pri katerem igra njegov rojak Gregor Balažic. | Foto: Reuters Miha Mevlja bo skušal čim prej pozabiti na poraz pri mariborskem znancu Spartaku. V soboto se bo pomeril z Uralom, pri katerem igra njegov rojak Gregor Balažic. Foto: Reuters

Branilci:

Boštjan Cesar: Chievo je v sredo v italijanskem pokalu ostal brez osmine finala, potem ko je v mestnem obračunu z Verono na svojem štadionu izgubil po enajstmetrovkah. Kapetan Slovenije ni igral, sedel je na klopi. 

Antonio Delamea Mlinar: New England Revolution je končal redni del sezone, po katerem se ni uvrstil v končnico. Prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi MLS, je lahko s prvo sezono v ZDA zelo zadovoljen. Navijači njegovega kluba so ga izbrali za najboljšega posameznika sezone.

Bojan Jokić: Z Ufo se v ruskem prvenstvu pripravlja na naslednjo prvenstveno tekmo. V nedeljo se bo ob 12. uri pomeril z Amkarjem iz Perma.

Miha Mevlja: Z Zenitom ne bo dejaven med tednom v pokalu, saj se je po porazu v mestnem obračunu z Dinamom iz St. Peterburga presenetljivo poslovil že v 1/16 finala. Pripravlja se na sobotno prvenstveno srečanje, ko bo ob 12. uri gostil Ural.

Aljaž Struna: Palermo med tednom ni dejaven, saj se ni uvrstil v 1/16 finala italijanskega pokala. V serie B se bo v soboto pomeril z Venezio. Dvoboj na Siciliji se bo začel ob 18. uri.

Miral Samardžić: Anži Mahačkala bo naslednjo tekmo odigral v nedeljo. V ruskem prvenstvu bo ob 17. uri gostl SKA Kabarovsk.

Nejc Skubic: Konyaspor, ki je v zadnjih letih v turškem pokalu zelo uspešen, je v sredo na prvi tekmi 1/16 finala pokala gostoval pri nižjeligašu Batman Petrolspor in ga premagal s 3:0. Nekdanji kapetan Domžal je počival, saj ga trener ni uvrstil med kandidate za srečanje.

Josip Iličić bo z Atalanto konec tedna gostoval v Torinu. | Foto: Getty Images Josip Iličić bo z Atalanto konec tedna gostoval v Torinu. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Chievo je v sredo  v italijanskem pokalu ostal brez osmine finala, potem ko je v mestnem obračunu z Verono na svojem štadionu izgubil po enajstmetrovkah. Tudi Birsa, podobno kot njegov klubski in reprezentančni soigralec Cesar, ni igral. Sedel je na klopi.

Rene Krhin: Nantes je v sredo v francoskem prvenstvu na svojem štadionu presenetljivo z 1:0 odpravil prvaka in najbližjega zasledovalca zvezdniškega PSG, ki je na vrhu lestvice, Monaco. Slovenski vezist je poškodovan, zato tudi tokrat ni igral.

Jasmin Kurtić: Atalanta med tednom ne igra pokalnih tekem, saj je zaradi dobre uvrstitve v prejšnji sezoni - bila je med osmimi najboljšimi - neposredno uvrščena v osmino finala. Pripravlja se na sobotno tekmo s Torinom, na kateri se bo slovenski zvezni igralec pomeril z nekdanjim klubom. Dvoboj v Torinu se bo začel ob 20.45.

Jan Repas: Caen je v torek osvojil točko na gostovanju pri Strasbourgu (0:0). Mladi Domžalčan za dvoboj 15. kroga francoskega prvenstva zaradi poškodbe ni kandidiral.

Rajko Rotman: Göztepe med tednom ni dejaven, saj je že izpadel iz turškega pokala. Pripravlja se na sobotno prvenstveno tekmo, ko bo gostoval pri Kardemir Karabuksporjem. Dvoboj se bo začel ob 14.30.

Benjamin Verbič: Köbenhavnu v domačem prvenstvu ne gre vse po načrtih. Po 17 krogih za vodilnim Brondbyjem zaostaja 14 točk. Vojničan bo po odsluženi kazni, zaradi rdečega kartona ni smel nastopiti na treh tekmah, lahko pomagal soigralcem na nedeljski tekmi proti tretjeuvrščenemu Nordsjaellandu. Dvoboj se bo na štadionu Parken začel ob 18. uri. Pokalno tekmo bo zaradi obveznosti v Evropi odigral šele 4. februarja 2018, ko se bo pomeril prav z Brondbyjem.

Trener Darmstadta se je po treh mesecih in pol spet spomnil na Romana Bezjaka. Mu bo ponudil priložnost tudi na drugi zaporedni tekmi? | Foto: Getty Images Trener Darmstadta se je po treh mesecih in pol spet spomnil na Romana Bezjaka. Mu bo ponudil priložnost tudi na drugi zaporedni tekmi? Foto: Getty Images

Napadalci:

Roman Bezjak: Korošec je prejšnji konec tedna prvič v tej sezoni zaigral za Darmstadt. Mu bo trener namenil priložnost v drugi nemški ligi tudi v nedeljo, ko se bo Darmstadt doma ob 13.30 pomeril s klubom Jahn Regensburg?

Josip Iličić: Atalanta med tednom ne igra pokalnih tekem, saj je zaradi dobre uvrstitve v prejšnji sezoni - bila je med osmimi najboljšimi - neposredno uvrščena v osmino finala. Pripravlja se na sobotno gostovanje pri Torinu. Dvoboj se bo začel ob 20.45.

Tim Matavž: Vitesse v tej sezoni brani pokalni naslov na Nizozemskem, a je neslavno izpadel že v prvem krogu. Pripravlja se na sobotno prvenstveno gostovanje pri prvaku Feyenoordu v Rotterdamu (20.45). To bo nova priložnost za Primorca, da še izboljša strelski izkupiček. S sedmimi goli je tretji najboljši strelec tekmovanja.

Andraž Šporar: Arminia Bielefeld se pripravlja na petkovo srečanje druge nemške lige, ko se bo doma pomerila s St. Paulijem. Dvoboj se bo začel ob 18.30.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec Liga Tekma Podatki
Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 1. liga Arsenal : Huddersfield Town 5:0 Ni igral, saj je poškodovan.
Rajko Rep (LASK) Avstrija, 1. liga LASK : Wolfsberger AC 2:0 Igral je od 84. minute.
Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Med tednom ni tekme.

 

Robert Berić (Anderlecht) Belgija, pokal, osmina finala Anderlecht : Standard Liege 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, pokal, osmina finala Mechelen : Genk 1:1* po enajstmetrovkah Igral je od 58. minute.
Nicolas Rajsel (Oostende) Belgija, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Vitoša Bistrica : Lokomotiv Plovdiv 1:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Rok Elsner (Željezničar Sarajevo) BiH, pokal, četrtfinale Široki Brijeg : Željezničar Sarajevo 0:1 Ni igral.
Ivica Guberac (Borac Banja Luka) BiH, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Emil Velić (Mladost Doboj) BiH, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Erik Janža (Pafos) Ciper, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Mitja Lotrič (Pafos) Ciper, 1. liga Med tednom ni tekme.  
David Poljanec (Nea Salamis) Ciper, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Nermin Haljeta (FK Teplice) Češka, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Milan Kocić (Bohemians) Češka, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Gregor Sikošek (Silkeborg) Danska, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Filip Valenčič (HJK Helsinki) Finska, 1. liga Konec prvenstva.  
Denis Petrić (Guingamp) Francija, 1. liga Guingamp : Montpellier 0:0 Ni igral, saj je poškodovan.
Patrik Eler (Nancy) Francija, 2. liga Nancy : Le Havre 0:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Ivan Firer (Auxerre) Francija, 2. liga Reims : Auxerre 2:0 V igro je vstopil v 46. minuti.
Matic Kotnik (Panionios) Grčija, pokal, 1/16 finala Panegialios : Panionios 1:0  
Matic Črnic (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaški pokal, četrtfinale Dinamo Zagreb : Istra 1961 4:2 Igral je vso tekmo.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, pokal, 1/16 finala Genoa : Crotone 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Siniša Anđelković (Venezia) Italija, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Erik Gliha (Avellino) Italija, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Enej Jelenič (Carpi) Italija, pokal, 1/16 finala Torino : Carpi 2:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Jan Mlakar (Venezia) Italija, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Leo Štulac (Venezia) Italija, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Miha Zajc (Empoli) Italija, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Armin Bačinović (Sambenedettese) Italija, 3. liga Med tednom ni tekme.  
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Urawa Reds : Kawasaki Frontale 0:1 Odigral je vso tekmo.
Lucas Mario Horvat (Okzhetpes) Kazahstan, 1. liga Konec sezone.  
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Nik Omladič (Greuther Fürth) Nemčija, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Jovan Vidović (Meppen) Nemčija, 3. liga Med tednom ni tekme.  
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Etien Velikonja (Willem II) Nizozemska, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Haris Vučkić (Twente) Nizozemska, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Roy Rudonja (RKC Waalwijk) Nizozemska, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Slobodan Vuk (Tromsö) Norveška, 1. liga Konec sezone.  
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, pokal, četrtfinale (povratna tekma) Gornik Zabrze : Chojniczanka Chojnice 3:0 /prva tekma 3:1/ Ni igral.
Goran Cvijanović (Korona Kielce) Poljska, pokal, četrtfinale (povratna tekma) Korona Kielce : Zaglebie Lubin 2:0 Igral je do 66. minute.
Matic Fink (Cracovia Krakov) Poljska, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Boban Jović (Slask Vroclav) Poljska, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok) Poljska, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Saša Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Dejan Djermanović (Stal Mielec) Poljska, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Miha Goropevšek (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Matija Boben (Rostov) Rusija,1. liga Med tednom ni tekme.  
Žan Majer (Rostov) Rusija, 1. liga Med tednom ni tekme.  
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 2. liga Konec jesenskega dela.  
Matej Pučko (Oviedo) Španija, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, pokal, četrtfinale Lugano : Grasshopper 0:1* po enajstmetrovkah Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, pokal, četrtfinale Zürich : Thun 4:3 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Kenan Fatkić (Chiasso) Švica, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Dalibor Stevanović (Servette) Švica, 2. liga Med tednom ni tekme.  
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga, 1/16 finala (prva tekma) Orhangazispor : Antalyaspor 0:3 Ni igral.
Andraž Struna (New York City) ZDA, 1. liga Konec sezone.  

 

Ne spreglejte