Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
26. 7. 2016,
14.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Mitja Viler Liga Europa Aberdeen

Torek, 26. 7. 2016, 14.10

6 let, 6 mesecev

Mitja Viler pred prvo tekmo s škotskim Aberdeenom

Mariborski branilec svari tiste, ki mislijo, da so že napredovali

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

V četrtek slovenskega podprvaka Maribor čaka prvi obračun 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa. Nasprotnik vijoličastih bo škotski Aberdeen, ki je v prejšnjem krogu odpihnil latvijski Ventspils (4:0).

Mariborčani so v novo sezono vstopili tako, kot so si želeli. V prvenstvu so v prvih dveh krogih prišli do šestih točk, v 2. krogu lige Europa pa so sicer težko, a vseeno zasluženo preskočili bolgarski Levski. V Ljudskem vrtu se je tekma končala z 0:0, v Bolgariji pa je vijoličaste rešil kapetan Marcos Tavares, ki se je po zgrešeni enajstmetrovki z zadetkom za izenačenje odkupil v drugem.

Trinajstkratne slovenske državne prvake v tretjem krogu kvalifikacij zdaj čaka nov zahteven nasprotnik, ki pa ga nekateri ne jemljejo resno. Ravno na to opozarja Mitja Viler.

Preteklost ne šteje

"Imamo veliko izkušenj s škotskim nogometom, kar pa nam ne prinaša nobene prednosti. Imam občutek, da mnogi menijo, kako smo že uvrščeni v naslednji krog. Zdi se mi, kot da so nekateri odpisali Aberdeen. Pozabimo na dogajanja v prejšnjih letih, preteklost ne šteje. Čaka nas nova zgodba, Aberdeen igra drugače in treba je ostati na realnih tleh," je pred novo škotsko misijo za uradno spletno stran povedal izkušeni Koprčan.

Bo Maribor napredoval?

  • Da.
    78,83 %
    283 glasov
  • Ne.
    21,17 %
    76 glasov
Oddanih 359 glasov

Viler, ki je za Maribor v celoti odigral obe domači prvenstveni tekmi, v Evropi pa je pred njim prednost na levi strani obrambe dobil Erik Janža, svari tudi pred načinom igre Otočanov. "Naša ekipa ima na papirju nekaj manj centimetrov, kot jih je imela v prejšnjih letih, in temu bo v dvoboju s tekmeci, ki veliko stavijo na skok igro, treba nameniti precejšnjo pozornost," je dodal izkušeni levi bočni branilec.

Trener Maribora Darko Milanič o Škotih:

"So premagljivi, a bomo morali biti na visokem nivoju v vseh pogledih." | Foto: "So premagljivi, a bomo morali biti na visokem nivoju v vseh pogledih." "Vemo, da igrajo tipičen škotski, otoški nogomet, za katerega bi ljubitelji nogometa na naših prostorih rekli, da ni tehnično dovršen. Je pa izredno usmerjen k cilju, nogometaši Aberdeena gredo trdo v dvoboje, se ne izmikajo. So premagljivi, a bomo morali biti na visoki ravni v vseh pogledih. Še posebej na gostovanju bomo morali biti hitri v vseh fazah igre, kajti v dvoboju s takšnim nasprotnikom ni vmesnih premorov. Imajo svoj slog igre in od tega ne odstopajo. Spoznali smo že njihove značilnosti, temeljito bomo pripravljeni."

Prva tekma bo v četrtek ob 20.45 v Aberdeenu, povratna pa čez teden dni v Mariboru (20.15).

Ne spreglejte