Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 7. 2016,
14.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

2

Natisni članek

Marwan Kabha Dino Hotić NK Maribor NK Maribor Liga Europa Levski Sofija nogomet Marcos Tavares

Petek, 22. 7. 2016, 14.20

6 let, 6 mesecev

Mariborčani po remiju z Levskim in napredovanju

Marcos Tavares: Vsi so mi rekli, da bom zadel. Bog mi je pomagal.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

2

Marcos Tavares Levski | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Bil sem jezen, ker sem zgrešil enajstmetrovko, toda vsi soigralci so me spodbujali in verjeli vame. Bog mi je pomagal," je bil po remiju proti Levskemu (1:1) in zadetku, s katerim je vijolice popeljal v 3. krog lige Europa, zadovoljen kapetan Marcos Tavares.

Mariborčani so po domačem remiju (0:0) na povratni tekmi drugega kroga lige Europa v četrtek v Sofiji iztržili še drugi remi (1:1) in se uvrstili v nadaljnje izločilne boje. Z začetkom srečanja v Sofiji so bili lahko bolj zadovoljni domači nogometaši, ki so povedli v 22. minuti, a na koncu se je smejalo Štajercem. Izenačenje in s tem obstanek v evropskem tekmovanju jim je zagotovil Marcos Tavares.

Kapetan je imel v prvem polčasu priložnost, da bi izenačil, a mu 11-metrovke ni uspelo spremeniti v zadetek. Je bil pa zato toliko bolj vesel v 68. minuti, ko je zatresel bolgarsko mrežo in se, kot je že v navadi, zahvalil tistemu tam zgoraj. "Bog je pomagal, Jezus je pot. Bil sem jezen, ker sem zgrešil enajstmetrovko, toda vsi soigralci so me spodbujali. Prav tako trener, direktor … Vsi so rekli: Verjamemo vate, vemo, da boš dal gol. Zahvalil bi se vsem za podporo," je izkušeni 32-letnik povedal v klubski diktafon.

"Izkazali so se za zahtevne nasprotnike"

"Temeljito smo se pripravili na tekmo, vedeli smo, kaj nas čaka in kaj je treba storiti, da dosežemo želeni rezultat. Levski se je izkazal za zahtevnega nasprotnika. Vse prej kot lahko je bilo priti iz Sofije z nasmeškom. Naredili so vse, da bi nas izločili, a naša želja in nepopustljivost sta bili močnejši," pa je recept za končno slavje opisal Izraelec Marwan Kabha.

"Delo, trud in borbenost so poplačani" "Lepo je bilo igrati v takšnem vzdušju. Res užitek. Kljub zaostanku smo ostali mirni in verjeli v svoje sposobnosti," je povedal 20-letni up Dino Hotić. | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Lepo je bilo igrati v takšnem vzdušju. Res užitek. Kljub zaostanku smo ostali mirni in verjeli v svoje sposobnosti," je povedal 20-letni up Dino Hotić. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Trener Darko Milanič je po spopadu v sofijskem navijaškem peklu pred skoraj 18 tisoč gledalci menil, da so odigrali na takšni ravni, kot je za takšno tekmovanje potrebno. Z njegovimi mislimi se je strinjal tudi mladi up Dino Hotić, ki po odhodu Agima Ibraimija na hrbtu nosi številko 10: "Lepo je bilo igrati v takšnem vzdušju. Res užitek. Kljub zaostanku smo ostali mirni in verjeli v svoje sposobnosti. Zbrano smo onemogočali njihove poskuse, ko pa smo imeli žogo v posesti, smo prihajali tudi do priložnosti. Zaslužili smo si izenačenje in napredovanje. Delo, borbenost, trud so poplačani."

Mariborčani se bodo v 3. krogu pomerili s škotskim Aberdeenom, prva tekma bo prihodnji četrtek v gosteh, povratna pa 4. avgusta v Mariboru. Še pred nadaljevanjem evropske sezone jih v nedeljo čaka domača tekma z Rudarjem.

Ne spreglejte