Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
15. 7. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

Natisni članek

Dino Hotić NK Maribor NK Maribor Agim Ibraimi Zlatko Zahović

Petek, 15. 7. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Dino Hotić

Mladenič, ki vstopa v velike čevlje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

Dino Hotić je otrok Maribora, ki je v njegovem dresu v članski konkurenci debitiral že kot najstnik, a v Ljudskem vrtu ni dobil prave priložnosti. Zdaj jo očitno bo in sporoča, da je pripravljen. "Pritisk, ki ga čutim, me le podžge," je odločen 20-letnik.

Med člani Maribora je debitiral, ko je bil star vsega 17 let. V sezoni 2012/13 je nastopil na treh prvenstvenih tekmah. Podobno je bilo tudi sezono pozneje, tudi takrat je zbral tri prvenstvene nastope. Ob tem je dvakrat zaigral tudi v pokalu. Le en prvenstveni nastop več je dobil v sezoni 2014/15, ko je enkrat zaigral tudi v pokalu.

Ko je bilo podobno tudi v prvi polovici prejšnje sezone, v kateri je za Maribor odigral le pet tekem, na vseh je na igrišče prišel s klopi, se je odločil, da odide drugam, a ne za dolgo časa. Posodili so ga v Krško, pri katerem je redno in dobro igral. Po koncu sezone je bilo jasno, da se bo vrnil v Ljudski vrt. Tam so ga pričakali z razširjenimi rokami, mu nadeli številko 10, ki jo je pred tem nosil eden najboljših nogometašev, ki so branili vijoličaste barve, Makedonec Agim Ibraimi – ta se je poslovil po odmevnem sporu s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem – in ga poslali v ogenj.

Ko je odšel, mu je rekel, naj vzame njegov dres

V Mariboru imajo z 20-letnikom velike načrte. | Foto: V Mariboru imajo z 20-letnikom velike načrte. "Agim je bil zelo dober nogometaš, s katerim se dobro poznava. Ko je odšel, mi je rekel, naj vzamem njegovo desetico. Dejal je, da mi jo prepušča. Odločil sem se, da jo bom vzel, to rekel ljudem v klubu, ki so se strinjali, in zdaj sem tukaj. Čutim pritisk, a me ta le še podžge. Vsak dan trdo delam, da bom iz tekme v tekmo, iz minute v minuto boljši. Trudil se bom, da upravičim pričakovanja. Prav gotovo bom dal vse od sebe in videli bomo, kaj mi bo to prineslo," je po četrtkovem remiju brez zadetkov proti Levskemu iz Sofije v kvalifikacijah za ligo Europa, to je bil njegov evropski debi, povedal Dino Hotić.

"V Evropi je tempo igre večji, a verjamem, da se bom tudi jaz navadil nanj. Iz tekme v tekmo bom boljši in močnejši, zato bo vse lažje," pravi 20-letnik, ki je z razpletom prve tekme v novi sezoni, že v nedeljo čaka Mariborčane odprtje prvenstvene sezone, doma se bodo pomerili s Koprom, zadovoljen.

Skupaj z navijači jim bo uspelo

"Mislim, da smo lahko zadovoljni. V Sofiji bomo poskušali zadeti. Če nam uspe, bomo ob razpletu tokratne tekme v zelo veliki prednosti. Tokrat nam je malo škripalo v realizaciji, a verjamem, da bo kmalu bolje. Pomembno je, da smo se borili in bili dobri v obrambi. Napad bo že stekel," je prepričan nogometaš, ki se lahko pohvali 27 prvenstvenimi nastopi in enim golom v slovenski prvi ligi. "Verjamem, da bomo v Sofiji uspešni. Res je, tam bo grmelo s tribun, a na poti nas bodo spodbujali tudi naši navijači. Skupaj nam bo uspelo, v to sem prepričan," je še povedal pred povratno tekmo.

 "Zdi se mi, da ekipa spet diha kot eno. Da smo dobili nazaj borbenost, ki nas je krasila v preteklosti." | Foto: "Zdi se mi, da ekipa spet diha kot eno. Da smo dobili nazaj borbenost, ki nas je krasila v preteklosti."

Ekipa je spet začela dihati kot eno

V Mariboru ga ni bilo pol leta. Kaj se je v tem času spremenilo? "Zdi se mi, da ekipa spet diha kot eno. Da smo dobili nazaj borbenost, ki nas je krasila v preteklosti. Imam dober občutek. Mislim, da stvari tečejo v pravo smer in bodo iz tekme v tekmo še boljše," je stanje duha v garderobi najbolj trofejnega slovenskega kluba predstavil slovenski mladi reprezentant, ki v ekipi Darka Milaniča zaseda mesto na desni strani zvezne vrste. "Mislim, da mi ta položaj v sistemu 4-4-2 tudi najbolj odgovarja," je razblinil vse dvome o tem, ali se v prenovljeni mariborski ekipi počuti dobro.

Če govori iskreno in bo tako tudi v prihodnosti, si lahko Maribor, pa tudi slovenski nogomet, od tega majhnega, a po nogometnem znanju vse prej kot to, mladeniča obeta veliko.

Ne spreglejte