Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
15. 7. 2016,
13.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Domžale Liga Europa

Petek, 15. 7. 2016, 13.27

6 let, 6 mesecev

Žreb 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa

Maribor verjetno na Škotsko, Domžalam se nasmiha spektakel z West Hamom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

2

Novaković Maribor | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Maribora in Domžal so izvedeli ime tekmeca, s katerim se bodo pomerili, če si bodo prihodnji četrtek zagotovili napredovanje. Vijolice v primeru uspeha nad Levskim čaka boljši iz škotsko-litovskega obračuna Aberdeen-Ventspils, Domžalčane pa član angleške premier league West Ham United. 

Pari 3. kroga lige Europa:

Aberdeen (Ško)/Ventspils (Lit) – Maribor (Slo)/Levski Sofija (Bol)
West Ham United (Ang) – Šahtjor Soligorsk (Blr)/Domžale (Slo)
Istanbul Basaksehir (Tur) (Rajko Rotman) – Rijeka (Hrv)(trener Matjaž Kek, Roman Bezjak)
Olexandrija (Ukr) – Iasi (Rom)/Hajduk Split (Hrv)(trener Marijan Pušnik)
St. Etienne (Fra)(Robert Berić) - AEK Atene (Grč)
Partizan (Srb)(Gregor Balažic)/Zaglebie Lubin (Pol) – Sonderjyske (Dan)/Stromsgodset (Nor)
Birkirkara (Mal)(Vito Plut)/Hearts (Ško) – Krasnodar (Rus)
Piast Gliwice (Pol) (Uroš Korun, Saša Aleksander Živec)/IFK Göteborg (Šve) – Beroe Stara Zagora (Bol)/HJK Helsinki (Fin)

Omenjeni so le pari s slovenskimi klubi ali klubi s slovenskimi legionarji.

Dvoboji se bodo igrali 28. julija in 4. avgusta.

Po ligi prvakov so v Nyonu v petek izžrebali še pare 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Slovenske barve zastopata Maribor in Domžale. Slovenski podprvaki in pokalni zmagovalci so bili za razliko od Domžalčanov deležne vloge nosilcev. 

Mariborčani morda proti klubu, kjer se je proslavil Alex Ferguson

Mariborčane čaka prihodnji četrtek povratni dvoboj v Sofiji. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Mariborčane čaka prihodnji četrtek povratni dvoboj v Sofiji. Foto: Urban Urbanc/Sportida Vijolice, ki so v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij doma remizirale z Levskim iz Sofije (0:0), tako da jih na povratnem srečanju v Bolgariji čaka zahtevno delo, se lahko v 3. krogu srečajo z boljšim iz škotsko-litovskega dvoboja med Aberdeenom in Ventspilsom. Aberdeen je velik favorit, saj je dobil prvi dvoboj s 3:0.

Škotski klub je pred več kot tremi desetletji blestel pod vodstvom Alexa Fergusona. Postal je škotski prvak in osvojil pokal pokalnih zmagovalcev. V prejšnji sezoni je bil usoden za Rijeko Matjaža Keka, ki jo je izločil iz evropskih tekmovanj.

Letos se bo hrvaški podprvak, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor, v prvem evropskem nastopu pomeril z močnim turškim klubom Istanbul Basaksehir. Pomerila se bosta slovenska reprezentanta Roman Bezjak in Rajko Rotman. Drugi hrvaški klub, ki ga vodi slovenski strokovnjak, Hajduk Marijana Pušnika, se bo v primeru, če bo preskočil romunsko oviro, pomeril z ukrajinskim tekmecem.

Domžalčani na Olimpijskem štadionu v Londonu?

Francoski reprezentant Dimitri Payet je nastopil v finalu Eura. | Foto: Francoski reprezentant Dimitri Payet je nastopil v finalu Eura. Domžalčani, ki so na prvem dvoboju 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo navdušili na gostovanju v Belorusiji in remizirali proti Šahtjorju (1:1), so bili uvrščeni v skupino nenosilcev. Če bo Elsnerjeva četa izločila Beloruse, jo čaka velika nagrada, saj se bodo pomerili z londonskim velikanom. West Ham United vodi nekdanji hrvaški selektor Slaven Bilić, zanj pa igra tudi francoski zvezdnik Dimitri Payet.

Kladivarji so se pred meseci poslovili od štadiona Upton Park. V prihajajoči sezoni se bodo predstavili na nekdanjem Olimpijskem štadionu v Londonu.

Prvi dvoboji bodo odigrani v četrtek, 28. julija, povratni pa teden dni pozneje.

Že zagotovljena udeležba v skupinskem delu (16):

Schalke in Mainz (oba Nemčija), Zenit St. Peterburg (Rusija), Manchester United in Southampton (oba Anglija), Athletic Bilbao in Celta Vigo (oba Španija), Inter/Samir Handanović/ in Fiorentina/Josip Iličić/ (oba Italija), Braga (Portugalska), Standard Liege/Martin Milec/ (Belgija), Zürich/Džengis Čavušević/ (Švica), Feyenoord (Nizozemska), Nice (Francija), Zorja Lugansk (Ukrajina), Konyaspor/Nejc Skubic/ (Turčija)

 

Ne spreglejte