Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
27. 9. 2017,
1.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Sevilla Wissam Ben Yedder Darko Milanič Jasmin Handanović Marcos Tavares

Sreda, 27. 9. 2017, 1.32

6 let, 6 mesecev

Po prepričljivem porazu Maribora v Sevilli

Mariborčani hvalili Sevillo, Francoz je domov prinesel novo žogo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

2

"Danes je odločila kakovost," je po porazu v Sevilli v ligi prvakov z 0:3 povedal trener Maribora Darko Milanič. Nesporni junak večera na štadionu Ramona Sancheza Pizjuana je bil Francoz Wissam Ben Yedder. "Presrečen sem," je po tekmi od zadovoljstva žarel strelec vseh treh golov.

Darko Milanič je priznal poraz. | Foto: Reuters Darko Milanič je priznal poraz. Foto: Reuters Maribor je v tekmo v Sevilli vstopil pogumno, verjetno tudi zaradi zelo dobre igre in točke, ki jo je osvojil v prvem krogu doma proti moskovskemu Spartaku, a na koncu je izgubil z 0:3. Kljub visokemu porazu je bil v njegovih vrstah najboljši vratar. Maribor je bil daleč od uspeha, a si vseeno ne more zameriti prav veliko. Razlika v kakovosti je bila tokrat pač prevelika.

"V prvem polčasu smo do prvega zadetka dobro stali na igrišču. Nasprotnik je kakovosten in hiter. S podvajanjem smo to želeli izničiti, a na dolgi rok ti takšno početje pobere moči. V nepravem trenutku smo prejeli zadetek. Ravno takrat, ko smo dobili občutek, da lahko igramo," je po tekmi dejal Darko Milanič.

"Premalo smo igrali. Čez celotno tekmo smo imeli občutek, da bi katero od akcij lahko odigrali bolj tekoče in bi bili lahko nevarni. Na žalost ni bilo tako, potem je nasprotnik unovčil svojo kakovost. Ko smo malo zamudili in prostora nismo zaprli dovolj dobro, je Sevilla povišala vodstvo na 2:0 in potem nadzorovala tekmo," je nadaljeval trener, ki je Maribor v ligi prvakov vodil drugič in doživel prvi poraz.

"V drugem polčasu smo pokazali kompaktnost. Kakovost je bila danes tista, ki je odločila tekmo. Pokazali smo veliko želje, a nam ni uspevalo," je še dejal Milanič.

Jasmin Handanović je trikrat zagledal žogo v mreži za svojim hrbtom. | Foto: Reuters Jasmin Handanović je trikrat zagledal žogo v mreži za svojim hrbtom. Foto: Reuters

Igrali so toliko, kot so lahko

"Zahtevna tekma na zahtevnem, vročem igrišču. Igrali smo toliko, kolikor nam je nasprotnik dovolil. Sevilla je res dobra ekipa. Čim se preveč odpreš, najde prostor in te kaznuje. Za nami je nova velika izkušnja," je bil po tekmi realen vratar Maribora Jasmin Handanović, ki se je spet izkazal z nekaj obrambami.

"Zahtevna gostujoča tekma. Sevilla je zelo močna, nevarna ekipa. Začeli smo dobro, a potem nam je prvi prejeti zadetek prekrižal načrte. Dvigniti moramo glave in iti naprej," je podobno govoril tudi kapetan slovenskega prvaka Marcos Tavares, ki tudi po osmem nastopu v njej čaka na prvi gol v ligi prvakov.

Presrečen, ker je domov odnesel žogo

Že šest jih je v elitnem evropskem klubskem tekmovanju v vsega sedmih tekmah dosegel tokratni nesporni igralec tekme Wissam Ben Yedder, ki je prišel do prvega hat-tricka.

Wissam Ben Yedder je bil nesporni junak torkovega večera na štadionu Ramona Sancheza Pizjuana.
 | Foto: Reuters Wissam Ben Yedder je bil nesporni junak torkovega večera na štadionu Ramona Sancheza Pizjuana. Foto: Reuters

"Vsaj tri gole na eni tekmi sem dosegel že petkrat, a prvič v ligi prvakov. Dosegel sem ga na domači tekmi, v tako pomembnem tekmovanju. Presrečen sem. Tudi zaradi tega, ker smo dosegli pomembno zmago," je po tekmi dejal strelec zadetkov v 27., 39. in 83. minuti. Žogo, s katero je tresel mrežo Maribora, je, kot je to v navadi, ko kdo na eni tekmi doseže vsaj tri gole, vzel s seboj domov.

"Postavil jo bom na posebno mesto," je dejal Francoz, ki je v Sevillo prišel lani iz Toulousa za devet milijonov evrov.

Zaostaja le za Angležem, ki se ga boji Srečko Katanec

Tudi Harry Kane je domov prinesel novo žogo. | Foto: Reuters Tudi Harry Kane je domov prinesel novo žogo. Foto: Reuters 27-letni Ben Yedder je za Sevillo zadel že v prvem krogu lige prvakov v Liverpoolu. Zdaj je že pri štirih zadetkih v ligi prvakov v tej sezoni in povsem pri vrhu lestvice strelcev.

Po nepopolnem drugem krogu - skupaj s Cristianom Ronaldom, ki je prav tako pri štirih golih - na drugem mestu zaostaja le golgeterjem Tottenhama Harryjem Kanom.

Angleški reprezentant, ki bo predstavljal veliko nevarnost za reprezentanco Slovenije selektorja Srečka Katanca na tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 prihodnji teden v Londonu, je že pri petih golih.

Pri zmagi nad Borussio Dortmund s 3:1 v prvem krogu je zadel dvakrat, pri včerajšnji zmagi nad Apoelom na Cipru s 3:0 je poskrbel za vse tri gole po dveh tekmah stoodstotnih Londončanov v zelo zahtevni skupini H.

Prvo zmago v ligi prvakov je Argentinec dočakal na tribuni

Zelo zadovoljen je bil po zmagi, njegovi prvi v ligi prvakov, saj je podobno kot njegov mariborski kolega debitant v njej, tudi trener Seville.

"Zmaga je prepričljiva in zaslužena. Dobro smo igrali in nadzorovali tekmo tako v prvem kot v drugem polčasu. Zmagali smo tako, kot smo si želeli," je povedal Eduardo Berizzo, ki je na klop Seville iz Celte prišel pred začetkom sezone.

"Pohvala nekaterim nogometašem, ki so igrali na drugih mestih kot sicer in se izkazali. Tokrat smo bili veliko boljši v zaključkih napadov, kar se je obrestovalo. Na zadnji tekmi tega ni bilo, tokrat smo igrali veliko bolje in rezultat je tu," je še povedal Argentinec, ki si je moral tekmo proti Mariboru zaradi kazni ogledati s tribun.

Prva zmaga v najboljši evropski ligi je zanj tolažba za prvi poraz na klopi Andaluzijcev, ki ga je doživel pretekli konec tedna v Madridu pri Atleticu (0:2) v španskem prvenstvu.

Ne spreglejte