Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 9. 2017,
22.58

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

5

Natisni članek

Robert Berić Anderlecht Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Barcelona Real Madrid NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov

Sreda, 27. 9. 2017, 22.58

1 leto

Liga prvakov, skupinski del (2. krog)

Zvezdniki PSG ponižali Bayern, Jan Oblak v težavah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

5

PSG | Foto Reuters

Foto: Reuters

V derbiju drugega kroga lige prvakov je PSG s 3:0 premagal Bayern. Atletico ostaja pri le eni sami točki. Po remiju proti Romi je doma izgubil proti Chelseaju (1:2). V 94. minuti je Jana Oblaka premagal Michy Batshuayi. V torek je Maribor izgubil proti Sevilli (0:3), Real pa je v Dortmundu premagal Borussio.

V zanimivem sredinem večeru je bilo vse v soju obračuna v Parizu. PSG je prevladoval večino tekme in na koncu zasluženo in visoko premagal Bayern, ki v tej sezoni ni pravi.

Obramba Bavarcev je klonila že v drugi minuti, ko je po pravem slalomu in lepi podaji Neymarja zadel njegov rojak Dani Alves. Prednost Parižanov je že v prvem polčasu povišal še Edinson Cavani, za končnih 3:0 pa je v drugem polčasu zadel še razigrani Neymar.

Na drugi tekmi skupine je Anderlecht visoko izgubil s Celticom. Robert Berić v dresu belgijske ekipe spet ni dobil priložnosti za igro.

Chelsea pokvaril praznik v Madridu

Jan Oblak ni mogel preprečiti poraza Atletica. | Foto: Reuters Jan Oblak ni mogel preprečiti poraza Atletica. Foto: Reuters

Svečano je na štadionu Wanda Metropolitano. Leta 2019 bo gostil finale lige prvakov, v sredo pa se na njem igrala prva tekma lige prvakov. Atletico Jana Oblaka si je zrl iz oči v oči s Chelseajem in izgubil. 

V izenačenem prvem polčasu smo videli en zadetek. Po prekršku Davida Luiza so domači zadeli z enajstmetrovke. Natančen je bil Antoine Griezmann.

V drugem delu so gostje stopili in po silovitem obleganju domačih vrat tudi premagali Jana Oblaka. Po podaji Edena Hazarda je v polno zadel Alvaro Morata, za popolen preobrat pa je globoko v sodnikovem podaljšku zadel Michy Batshuayi. Atletico po dveh krogih ostaja pri eni sami točki, kar je zagotovo razlog za manjši alarm. Chelsea jih ima šest, Roma štiri.

Kako je Chelsea porazil Aletico:

Barcelona je težje od pričakovanj slavila v Lizboni. Katalonci so zmagali 1:0, Portugalci pa so si zadetek zabili kar sami. Juventus je po porazu v prvem krogu zdaj doma premagal Olympiacos (2:0), najvijši zmagi pa smo videli v skupini A. Basel je razbil Benfico, Manchester United pa je v Moskvi s 4:1 premagal CSKA.

Maribor brez možnosti

Jasmin Handanović je moral trikrat po žogo v svojo mrežo. | Foto: Reuters Jasmin Handanović je moral trikrat po žogo v svojo mrežo. Foto: Reuters

Po remiju proti Spartaku v prvem krogu skupine E lige prvakov so Mariborčani tokrat gostovali pri Sevilli in izgubili z 0:3. Na štadionu Ramona Sancheza Pizjuana, kjer so leta 2014 že gostovali v ligi Europa, so tekmo začeli dobro in pogumno, a nato v drugi polovici prvega polčasa hitro prejeli dva gola in zapravili možnosti za presenečenje v Andaluziji. Ob koncu tekme je Sevilla zadela še tretjič in poskrbela za visoko zmago.

Vse tri gole je za Sevillo zabil Wissam Ben Yedder. Francoski napadalec je Jasmina Handanovića, ki je sicer spet poskrbel za nekaj izjemnih obramb, najprej iz igre premagal v 27. in v 38. minuti, v 83. minuti pa zadel še z enajstmetrovke.

Na drugi tekmi večera v skupini E je Liverpool remiziral v Moskvi proti Spartaku. Na vrhu skupine je zdaj s štirimi točkami Sevilla. Sledita Spartak in Liverpool s po dvema, medtem ko je Maribor po prvem porazu s točko padel na zadnje mesto.



 

Izgubili so tudi mladinci

Prvi slovensko-andaluzijski obračun dneva je bil v Sevilli že ob 18. uri, ko so se v 2. krogu skupinskega dela mladinske lige prvakov pomerili sovrstniki Maribora in Seville. Z rezultatom 1:0 so zmagali Španci. Edini gol je v 30. minuti dosegel romunski napadalec Rares Flueras.

Mlade vijolice imajo po dveh tekmah tri točke, saj so odlično vstopile v evropsko sezono. V prvem krogu so v Lendavi premagale mladinsko zasedbo moskovskega Spartaka z 1:0 in se veselile zgodovinske prve zmage v omenjenem tekmovanju.

Cristiano Ronaldo blestel, Kevin Kampl v težavah

Cristiano Ronaldo je dosegel dva gola. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je dosegel dva gola. Foto: Reuters V skupini G je bil na delu Kevin Kampl, ki je za RB Leipzig zaigral v drugem polčasu pri porazu proti Bešiktašu z 0:2 v Istanbulu. Turki so zmagali še drugič zapored in so na vrhu skupine, medtem ko so se Nemci znašli v težavah, saj imajo le eno točko. Podobno velja za Monaco, ki je doma klonil proti Portu.

V skupini H je v derbiju večera Real Madrid s 3:1 zmagal v Dortmundu pri Borussii, ki v tej sezoni kaže izjemne predstave. V svoji 400. tekmi za Real je do novih dveh golov, 410. in 411. v majici madridskega velikana, prišel Cristiano Ronaldo, ki je sploh prvič zmagal na štadionu Westfallen.

Na drugi tekmi skupine je Tottenham zlahka zmagal na Cipru pri Apoelu in je s stoodstotnim izkupičkom skupaj z Realom na vrhu. Tekmecema sta Real in Tottenham pobegnila za kar šest točk.V skupini F je Manchester City doma odpravil Šahtar Doneck in je zdaj sam na vrhu lestvice, po dveh tekmah ima šest točk. Napoli je bil v Neaplju boljši od Feyenoorda.

Liga prvakov, skupinski del, 2. krog:

Lestvica:

1. Manchester United 2 tekmi - 6 točk
2. Basel 2 - 3
3. CSKA Moskva 2 - 3
4. Benfica Lizbona 2 - 0

 

Lestvica:

1. PSG 2 tekmi - 6 točk
2. Bayern München 2 - 3
3. Celtic 2 - 3
4. Anderlecht 2 - 0

 

Lestvica:

1. Chelsea 2 tekmi - 6 točk
2. Roma 2 - 4
3. Atletico Madrid 2 - 1
4. Qarabag 2 - 0

 

Lestvica:

1. Barcelona 2 tekmi - 6 točk
2. Sporting Lizbona 2 - 3
3. Juventus 2 - 3
4. Olympiakos Pirej 2 - 0

 

Lestvica:

1. Sevilla 2 tekmi - 4 točke
2. Liverpool 2 - 2
3. Spartak Moskva 2 - 2
4. Maribor 2 - 1

 

Lestvica:

1. Manchester City 2 tekmi - 6 točk
2. Šahtar Doneck 2 - 3
3. Napoli 2 - 3
4. Feyenoord 2 - 0

 

Lestvica:

1. Bešiktaš 2 tekmi - 6 točk
2. Porto 2 - 3
3. RB Leipzig 2 - 1
4. Monaco 2 - 1

 

Lestvica:

1. Tottenham 2 tekmi - 6 točk
2. Real Madrid 2 - 6
3. Borussia Dortmund 2 - 0
4. APOEL Nikozija 2 - 0

Sevilla : Maribor 3:0 (2:0)

Strelec: 1:0 Ben Yedder 27., 2:0 Ben Yedder 38., 3:0 Ben Yedder 83./11m

Postavi:
Sevilla
: Rico; Escudero, Pareja, Lenglet, Corchia; Vazquez (od 79. Sarabia), Banega (od 86. Pizarro), N'Zonzi; Nolito (od 67. Navas), Ben Yedder, Correa.
Maribor: Handanović; Viler, Billong, Rajčević, Milec; Vrhovec, Kabha (od 74. Hotić); Pihler, Ahmedi, Bohar (od 71. Kramarič); Tavares (od 88. Mešanović).

Rumeni karton: Escudero 56. (Sevilla)
______________________________________

KONEC! Maribor je doživel še drugi poraz na štadionu Ramona Sancheza Pizjuana. Proti Sevilli je bil brez možnosti, Andaluzijci so vijoličaste nadigrali v vseh segmentih igre, kar je tudi pričakovano. Kljub temu plus za Maribor zaradi poguma, ki ga je pokazal na začetku tekme, prav tako pa je jasno, da se v Sevilli ni osramotil. V ligi prvakov bodo vijoličasti spet na delu čez tri tedne, ko bodo v Ljudskem vrtu gostili Liverpool. Ta je tokrat gostoval v Moskvi in remiziral proti Spartaku z 1:1.

GOL! 83. minuta: po prekršku Aleksa Pihlerja je sodnik pokazal na enajstmetrovko. Z nje je za 3:0 zadel Wissam Ben Yedder, ki je tako prišel do tretjega gola na tekmi.

80. minuta: velika priložnost za Sevillo. S prefinjenim strelom je poizkusil rezervist Jesus Navas, že premagal vratarja Maribora, a je vodstvo s 3:0 preprečila prečka.

74. minuta: tekma se je spet umirila. Na igrišču se v zadnjih desetih minutah ni zgodilo nič razburljivega. Medtem je gostujoči trener poskrbel za nekoliko bolj ofenzivno postavo. Na igrišče sta s klopi prišla mlada Martin Kramarič in Dino Hotić.

63. minuta: zdaj je vse nevarnejša Sevilla. Spet je v kazenskem prostoru poizkusil Wissam Ben Yedder, a je Aleksander Rajčević njegov strel blokiral.

61. minuta: prva priložnost za Sevillo v drugem polčasu, spet se je z izjemno obrambo izkazal vratar Jasmin Handanović, ki je ubranil strel z nekaj metrov Wissamu Ben Yedderju in poskrbel, da Francoz ni prišel do "hat-tricka".

60. minuta: v prvih 15 minutah drugega dela igre je nevarnejši Maribor, ki je kar nekajkrat prišel pred vrata Seville, a ne more priti do večje priložnosti.

54. minuta: prva priložnost v drugem polčasu je pripadla Mariboru. Po preigravanju je streljal Mitja Viler, a je bil njegov poizkus lahek plen za domačega vratarja. Je pa primorski branilec poskrbel za prvi strel gostov v okvir domačih vrat.

Začetek drugega polčasa! Maribor upa na čudež, a je jasno, da bo do njega težko prišel. Trenerja obeh ekip ob polčasu nista menjala.

Polčas! Mariborčani na odmor odhajajo v navidez izgubljenem položaju. Čeprav so tekmo začeli pogumno, je razlika v kakovosti vidna. Sevilla je boljša in vodi z 2:0. V prid domačinov govorijo vsi statistični podatki. Posest žoge (65-35), streli (13-5), streli v okvir vrat (6-0) in koti (3-1). Še pogled na drugo tekmo v skupini E. V Moskvi med Spartakom in Liverpoolom ob polčasu 1:1.

GOL! 38. minuta: Sevilla vodi z 2:0. Spet je zadel Wissam Ben Yedder, potem ko je rutinirano spravil žogo za hrbet vratarja Maribora po zelo lepi globinski podaji Franca Vazqueza.

36. minuta: spet poizkus Nolita, nova obramba vratarja Maribora.

32. minuta: s strelom z 20 metrov je poizkusil Franco Vázquez, a meril visoko čez gol Maribora.

GOL! 27. minuta: ravno, ko je bil Maribor vse boljši, so domači prišli do vodstva. Po izjemnem prodoru Joaquína Corree, ki se je sprehodil čez obrambo Maribora, je Argentinec podal do Wissama Ben Yedderja, ki mu z nekaj metrov ni bilo težko zatresti mreže Maribora.

25. minuta: nov poizkus Maribora. Z roba kazenskega prostora Seville je poizkusil kapetan Marcos Tavares, a meril mimo vrat. Navijači Seville so zadovoljni, s tribun štadiona je slišati prve žvižge.

21. minuta: kakšna obramba Jasmina Handanovića! Z nekaj metrov je z glavo streljal Wissam Ben Yedder, a veteran v vratih Maribora, ki brani v izjemni formi, je njegov strel ustavil.

15. minuta: spet je bil nevaren Maribor! Do strela z leve strani je prišel Marcos Tavares. Kapetan je le za malo zgrešil okvir vrat, žoga je zletela nekaj centimetrov mimo desne vratnice Seville.

13. minuta: po napaki Damjana Boharja je z 18 metrov streljal Nolito, a meril mimo vrat Maribora.

10. minuta: prva priložnost za Maribor! Po prodoru po desni strani je pred gol Seville prišel Valon Ahmedi. V zaključku akcije se ni najbolj izkazal. Izsilil je samo kot.

9. minuta: po napaki Marwana Kabhe bi do žoge pred golom Maribora skoraj prišel Wissam Ben Yedder, a se je s sporedovanjem spet izkazal Jasmin Handanović.

6. minuta: Pričakovano so domači nogometaši pritisnili od prve minute. V uvodnih minutah Mariborčani praktično niso prišli čez sredino. Po petih minutah igre je imela Sevilla prvo priložnost. Do strela v kazenskem prostoru je prišel Nolito, a se je z obrambo izkazal Jasmin Handanović.

20.45, tekma se je začela: S sredine igrišča na štadionu Ramona Sancheza Pizjuana so krenili nogometaši Seville. Istočasno se je v skupini E, v kateri sta Sevilla in Maribora, v Moskvi začel obračun Spartaka in Liverpoola.

20.35: Malo pred začetkom tekme je v Sevilli temperatura precej višja, kot so jo Mariborčani v zadnjem času vajeni doma. Termometri kažejo 26 stopinj Celzija. Vlažnost ozračja je 42 odstotna. Hitrost vetra je 11 kilometrov na uro.

20.25: Glavni sodnik tekme v Sevilli je Aleksej Kulbakov. Belorus, ki je Mariboru sodil že trikrat. Leta 2016 v kvalifikacijah za ligo Europa proti Qabali v Azerbajdžanu (1:3), leta 2013 v Ljudskem vrtu v kvalifikacijah za ligo prvakov proti ciprskemu Apoelu (0:0) in leta 2009 v Pragi v kvalifikacijah za ligo Europa proti Sparti (0:1).

20.15: Sevilla je do zdaj v Evropi osvojila že kopico lovorik. Kar petkrat je zmagala v ligi Europa, osvojila pa tudi evropski superpokal. Pa v ligi prvakov oziroma pokalu državnih prvakov? Najdlje je prišla leta 1958, ko je bila v četrtfinalu. Štirikrat, tudi v prejšnji sezoni, ko jo je izločil Leicester City, je prišla do osmine finala.

20.00: Mariborčani imajo podporo s tribun tudi v Sevilli. Na štadionu Ramona Sancheza Pizjuana naj bi jih bilo 250.

19.37, znani sta začetni enajsterici: v postavi Maribora, ki bo pričakovano zaigral v sistemu 4-3-2-1, je prišlo do dveh sprememb v primerjavi s tekmo proti Spartaku. Pričakovano od prve minute namesto odsotnega Šulerja igra Jean-Claude Billong, ki bo debitiral v ligi prvakov. Nekoliko manj pričakovano je, da bo na desni strani zvezne vrste zaigral nekoliko bolj defenzivni Aleks Pihler namesto Gregorja Bajdeta. Pri Sevilli, pričakovano bo igrala v sistemu 4-3-3, bo nekoliko nepričakovano od prve minute zaigral tudi Nolito. Nekdanji napadalec Manchester Cityja. Jesus Navas, še en nekdanji otoški varovanec Josepa Guardiole, tekmo začenja na klopi.

19.35: Maribor je v Andaluziji oslabljen. Zaradi poškodbe manjka obrambni steber Marko Šuler, na Štajerskem sta ostala tudi Dare Vršič (leta 2014 je dosegel zadetek v Sevilli) in Denis Šme.

19.30: Maribor in Sevilla sta se pomerila že leta 2014. Kako je bilo? Preberite si TUKAJ.

19.25: Maribor je v prvem krogu skupine E remiziral pred domačimi navijači z 1:1 proti moskovskemu Spartaku. Sevilla je z 2:2 remizirala v gosteh pri Liverpoolu.

19.15: Še uno in pol do tekme. V dneh pred obračunom v Sevilli smo na Sportalu pripravili kar nekaj zanimivih člankov. Vas zanima zgodba o zgodovini in uspehih Seville? Preberite jo TUKAJ. Primerjali smo tudi ekipi Seville in Maribora. Članek je dostopen TUKAJ. Kaj je pred odhodom v Andaluzijo povedal trener Darko Milanič (TUKAJ) in kaj nogometaš Blaž Vrhovec (TUKAJ).
Ne spreglejte