Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2022,
19.23

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Marko Arnautović Adrien Rabiot Erik ten Hag Manchester United

Torek, 9. 8. 2022, 19.23

1 leto, 8 mesecev

Manchester United

Manchester United snubi Francoza, a je njegova mama trd pogajalec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Adrien Rabiot | Se bo Adrien Rabiot pridružil Rdečim vragom? | Foto Guliverimage

Se bo Adrien Rabiot pridružil Rdečim vragom?

Foto: Guliverimage

V angleškem nogometnem velikanu Manchester United so se zagreli za 27-letnega francoskega vezista Adriena Rabiota, ki mu po tej sezoni poteče pogodba s torinskim Juventusom, a se morajo pogajati z Rabiotovo mamo in agentko Veronique. 

Amadou Onana
Sportal Belgijec za 40 milijonov evrovv Everton, Mertens v Galatasaray, Sanchez v Marseille

Manchester United, ki je pod vodstvom novega trenerja, Nizozemca Erika ten Haga, vse prej kot odlično vstopil v novo sezono in v prvem krogu angleškega prvenstva doživel šokanten poraz proti Brightonu (1:2), še išče okrepitve na nogometni tržnici.

Zanima jih 27-letni francoski reprezentant Adrien Rabiot, zanj Juventusu ponujajo slabih 18 milijonov evrov (15 milijonov funtov), in interes za sklenitev posla obstaja na obeh straneh. Torinčani bi radi za nekdanjega člana pariškega PSG iztržili vsaj nekaj, po tej sezoni mu namreč poteče pogodba in bi klub lahko zapustil brez odškodnine.

Se pa vodstvo Uniteda te dni bolj trdo pogaja z Rabiotovo mamo Veronique, ki je tudi nogometaševa agentka. Spoznali so, da z njo ni šale, ena od njenih zahtev je denimo bila, da se pogovarja samo s športnim direktorjem Manchestra Johnom Murtoughom, poročajo angleški mediji. Poudarila je, da se s posredniki nima kaj pogovarjati.

Veronique Rabiot naj bi za sina zahtevala štiriletno pogodbo, z letno plačo osmih milijonov evrov ter "zajeten bonus" ob morebitni uvrstitvi v ligo prvakov. Mama nogometaša naj bi zahtevala tudi zagotovila, da bo imel njen sin pomembno vlogo v ekipi, o tem pa naj bi se na sestanku na štiri oči še ta teden pogovarjala Adrien in trener ten Hag.  

Rabiot - za člansko ekipo PSG je debitiral leta 2012, do zdaj pa v dresu Parižanov in nato Toulousa, kamor je bil posojen leta 2013, ter naposled Juventusa, v katerega je prestopil leta 2019, odigral pa je 227 tekem in zabil 224 golov - si sicer želi zaigrati v ligi prvakov (v tej Uniteda ni, saj je lani v premier ligi zasedel le skromno šesto mesto) -, a bi za Rdeče vrage naredil izjemo, ker gre za "velik klub z bogato zgodovino".

Manchester United se je sicer zanimal tudi za 33-letnega avstrijskega reprezentanta Marka Arnautovića, Bologni zanj ponudil devet milijonov evrov, a bil zavrnjen. V Italiji so pričakovali popravljeno ponudbo za napadalca, Rdeči vragi pa so se nato umaknili. 

Preberite še:

Sportal Nadarjeni Šeško priletel v Leipzig in podpisal veliko pogodbo
Ne spreglejte