Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2022,
19.33

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

2

Natisni članek

Red Bull Salzburg RB Leipzig Benjamin Šeško Benjamin Šeško

Torek, 9. 8. 2022, 19.33

1 leto, 8 mesecev

Nadarjeni Šeško priletel v Leipzig in podpisal veliko pogodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

2

Slovenski nogometaš Benjamin Šeško bo od leta 2023 član nemškega kluba RB Leipzig, s katerim je podpisal petletno pogodbo. "Zelo sem vesel, da se bom Leipzigu pridružil leta 2023 in da je prestop potrjen," je ob podpisu pogodbe dejal nadarjeni 19-letni slovenski napadalec. Leipzig je potrdil tudi, da se naslednje leto vrača še klubski rekorder Timo Werner.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RB Leipzig (@rbleipzig)

Podpis za prihodnost, so zapisali pri Leipzigu, potem ko so uradno napovedali prihod nadarjenega 19-letnega slovenskega nogometaša Benjamina Šeška, ki se bo nemškemu prvoligašu priključil 1. julija 2023.

V prihajajoči sezoni bo še naprej zabijal gole za Red Bull Salzburg, katerega član je od leta 2019, nato pa se bo preselili na večji nemški oder.

Salzburg Benjamin Šeško
Sportal Benjamin Šeško še to sezono za Salzburg, nato v Leipzig

Pri Leipzigu so zadovoljni, da so v svoje vrste privabili slovenskega reprezentanta. "Benjamin Šeško je eden najboljših mladih talentov v Evropi in ima ogromno potenciala, da postane eden najboljših. V igri ponuja veliko. Zelo hiter je, skočen in močan v zraku, ima dober instinkt za gol, povrhu vsega pa je kljub višini tehnično nadarjen in mobilen. Unikaten igralec," je ob podpisu petletne pogodbe dejal tehnični direktor Leipziga Christopher Vivell.

"V zadnjih tednih sem o sebi slišal in prebral veliko. A večina ni imela prav veliko skupnega z realnostjo. Da bi naredili konec ugibanjem in da se lahko osredotočim na svoje delo v Salzburgu, je zame pomembno, da je že zdaj določen naslednji korak v moji karieri. Želim kar največ jasnosti, kako bo ta potekala v prihodnje. Osebno pa se zame ni spremenilo nič, še vedno bom dajal vse od sebe za Red Bull Salzburg in v prihajajoči sezoni imamo veliko ciljev," je za spletno stran kluba dejal mladi slovenski zvezdnik.

"Benji je igralec z neverjetnim potencialom in talentom, zato ni presenečenje, da so ga opazili tudi veliki klubi. V zadnjih mesecih je bilo veliko ugibanj o njegovi prihodnosti, zdaj smo se odločili, da razkrijemo načrte, da se bo lahko osredotočil na delo pri nas. V prihajajoči sezoni pa bomo skupaj poskušali izpolniti cilje in izzive v prvenstvu, pokalu in ligi prvakov," je dejal športni direktor kluba Christoph Freund.

Finančnih podrobnosti bodoče selitve avstrijski klub sicer ni razkril. Sky Germany je poročal, da bo odškodnina za Šeška znašala 24 milijonov evrov, točnost tega podatka so potrdili tudi Transfermarktovi viri. Če bo do prestopa za takšen znesek prišlo, bo Šeško postal prestopni rekorder, kar zadeva slovenske nogometaše. Za zdaj ima rekord prav Kampl, za katerega je Leipzig Bayerju Leverkusnu odštel 20 milijonov evrov v sezoni 2017/18.

Vrača se klubski rekorder

Kmalu za tem, ko je Salzburg potrdil, da bo mladi slovenski nogometni zvezdnik Benjamin Šeško še eno leto igral v Avstriji, naslednjo sezono pa bo oblekel dres sestrskega kluba Leipzig, je sledni objavil, da se v Nemčijo vrača klubski rekorder po številu zadetkov, Timo Werner.

Šestindvajsetletni nemški reprezentant je zapustil Chelsea in se vrnil v staro jato za okroglih 20 milijonov evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ob tem dodaja, da bo Werner v Leipzigu ostal do 2026.

Werner je v Chelsea prestopil 2020 za približno 55 milijonov evrov in v tem času postal evropski klubski prvak, zmagovalec evropskega superpokala in svetovnega klubskega prvenstva. V dveh sezonah je za Chelsea odigral 89 tekem in dosegel 23 zadetkov ter 21 podaj.

Član Leipziga je bil od 2016 do 2020. Na 159 tekmah je zbral 95 zadetkov.

Werner je prvo tekmo za nemško reprezentanco odigral 2017, od tedaj pa je dres z državnim grbom oblekel na 53 srečanjih in zabil 24 golov.

"Prestop Tima je velika stvar za naš klub. Veliko lepega smo skupaj doživeli; postal je najboljši strelec v zgodovini kluba in stalni član nemške reprezentance. Timo je bil vedno ljubljenec občinstva," je ob tem povedal športni direktor kluba Florian Scholz. STA.

Ne spreglejte