Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2022,
22.39

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Everton Lille Amadou Onana

Torek, 9. 8. 2022, 22.39

1 leto, 8 mesecev

nogometna tržnica, 9. avgust

Belgijec za 40 milijonov evrovv Everton, Mertens v Galatasaray, Sanchez v Marseille

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Amadou Onana | Amadou Onana je novi član Evertona. | Foto Reuters

Amadou Onana je novi član Evertona.

Foto: Reuters

Angleški nogometni klub Everton je v svoje vrste zvabil novo odmevno okrepitev. Kot je sporočil preko družbenih omrežij, bo naslednjih pet sezon v Liverpoolu igral belgijski reprezentant Amadou Onana, ki je bil nazadnje član francoskega Lilla. Prestop je po poročanju angleških medijev vreden slabih 40 milijonov evrov (33,5 milijona funtov). Najboljši strelec v zgodovini Napolija in belgijski reprezentant Dries Mertens pa je novi član turškega Galatasaraya.

Dvajsetletni Onana je peta okrepitev Evertona v tem poletju po Jamesu Tarkowskem, Rubenu Vinagreju, Conorju Coadyju in Dwightu McNeilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Everton (@everton)

Igralec sredine igrišča se je rodil v Senegalu, odraščal pa je v Belgiji. Leta 2017 je odšel v Nemčijo, kjer je bil član Hoffenheima in Hamburga, 2021 pa se je preselil v Lille, za katerega je v 42 nastopih dosegel tri zadetke.

Mertens se seli v Galatasaray

Najboljši strelec v zgodovini Napolija in belgijski reprezentant Dries Mertens je novi član turškega Galatasaraya. Pogodbo je podpisal za eno sezono.

Petintridesetletni Mertens je v Napoliju igral devet let in v 397 uradnih nastopih dosegel 148 golov. S tem je prehitel klubski legendi Mareka Hamšika (121) in Diega Armanda Maradono (115).

Za reprezentanco Belgije je odigral 105 tekem.

V prejšnji sezoni je Galatasaray zasedel 13. mesto v turškem prvenstvu, kar je njegova najslabša uvrstitev v zgodovini.

Marseille tudi uradno pripeljal Alexisa Sancheza

Čilski nogometaš Alexis Sanchez je danes postal član Marseilla, je francoski klub sporočil na uradni spletni strani. Triintridesetletnik mora prestati še zdravniški pregled, pogodbo pa bo podpisal v sredo zjutraj.

Pred dnevi sta Sanchez in Inter Milan sporazumno prekinila pogodbo, s čimer je Čilenec postal prosti igralec. Kot so poročali italijanski mediji, je Inter Sanchezu plačal več milijonov evrov odškodnine, da lahko ta predčasno zapusti klub.

V zameno za to se je milanski klub znebil visoke plače Čilenca, vredne sedem milijonov evrov, ene izmed največjih v klubu. Pri Marseillu bo po pisanju časnika l'Equipe 33-letni napadalec prejel 2,5 milijona evrov na sezono. Čilenca je v francoskem mestu pozdravilo ogromno privržencev novega delodajalca, pri katerem bo nosil dres s številko 70.

Sanchez je k Interju prišel leta 2019, po vrnitvi belgijskega napadalca Romeluja Lukakuja pred začetkom letošnje sezone pa Čilenec ni bil več del načrtov trenerja Simoneja Inzaghija.

Kariero je Sanchez začel pri Cobreloi v svoji domovini, nato pa tam igral še za Colo Colo. V Evropi je poleg Interja nosil še drese Udineseja, Barcelone, Arsenala in Manchester Uniteda, v Južni Ameriki pa je zaigral tudi za argentinski River Plate.

V klubski karieri je zbral 623 nastopov ter dosegel 180 golov in 141 asistenc. Za izbrano vrsto Čila je nastopil 146-krat in zabil 48 zadetkov.

Preberite še:

Sportal Nadarjeni Šeško priletel v Leipzig in podpisal veliko pogodbo
Sanchez Džeko Inter
Sportal Prekinitev sodelovanja: Sanchez in Inter vsak svojo pot
Ne spreglejte