Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2019,
22.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

7

Natisni članek

AIK Solna NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov

Sreda, 24. 7. 2019, 22.10

1 leto

Liga prvakov, kvalifikacije, 2. krog (prve tekme)

Maribor v Ljudskem vrtu do minimalne prednosti #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

7

NK Maribor AIK | Mariborčani so v Ljudskem vrtu premagali švedskega prvaka. | Foto Miloš Vujinović / Sportida

Mariborčani so v Ljudskem vrtu premagali švedskega prvaka.

Foto: Miloš Vujinović / Sportida

Slovenski nogometni prvak Maribor je na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Ljudskem vrtu z 2:1 premagal švedski AIK in si pred povratnim dvobojem v Stockholmu priigral zadetek prednosti. Zmaga je lepa, a skrbi švedski zadetek v gosteh. Zmag so se na prvih tekmah razveselili tudi štirje slovenski legionarji, ki jim pred povratno tekmo odlično kaže.

Slovenski prvaki so tekmo odlično odprli in povedli že v šesti minuti. Andrej Kotnik je z direktno podajo lepo prerezal formacijo gostov, našel Dina Hotića, ta pa je v prostor podal do Roka Kronavetra, ki mu ni bilo težko zadeti za 1:0.

Maribor Aik
Sportal Redek pojav v nogometu, Maribor zaspal z nasmeškom #video
Maribor AIK
Sportal Milaniču žal le za eno stvar #video
NK Maribor AIK
Sportal Kronaveter tako navdušil, da je Milaniču še bolj žal za nedeljo #video

Veselje v Ljudskem vrtu:

Švedi niso bili kdo ve kako nevarni, a dočakali so napako domačih. Žogo je na sredini izgubil Kotnik, izkušeni Sebastian Larsson je lepo podal do napadalca Henoka Goitoma, ta pa je mimo preveč pasivnega Saše Ivkovića mojstrsko matiral vratarja Kenana Pirića in poskrbel za izenačenje na 1:1.

Ni trajalo dolgo, ko je spet završalo v Ljudskem vrtu. Po Kronavetrovi podaji s kota je bil v kazenskem prostoru Švedov najvišji Ivković, ki je z glavo zadel za novo vodstvo Mariborčanov.

V drugem polčasu so domači odšli še po tretji zadetek, a se rezultat do konca ni več spremenil. Maribor bo na povratni tekmi branil zadetek prednosti, skoraj zagotovo pa bo moral za napredovanje tudi na Švedskem vsaj enkrat zadeti.

Fotogalerija s tekme med Mariborom in Aikom (foto: Miloš Vujinović/Sportida):

Fotogalerija
1 / 12
Maribor Liverpool
Sportal Maribor že zaslužil milijon evrov, Uefa jih ponuja več kot 15

Stojanović, Belec, Bezjak in Blažič so lahko zadovoljni

Vid Belec je v Črni gori ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. | Foto: Getty Images Vid Belec je v Črni gori ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Foto: Getty Images Branilec zagrebškega Dinama Petar Stojanović (rdeči karton) je že v torek stiskal pesti za soigralce na gostovanju v Gruziji, kjer je Dinamo tudi brez njegove pomoči z 2:0 premagal Saburtalo.

Sutjeska, ki je v uvodnem krogu zavila v črno Šporarjev in Bajrićev Slovan iz Bratislave, je na prvi tekmi v vročem Nikšiču z 0:1 izgubila proti Apoelu. Barve kluba iz Nikozije branita slovenska reprezentanta Vid Belec in Roman Bezjak, ki sta poskrbela za polovično udeležbo. Belec je branil celo tekmo, Bezjak pa je obsedel na klopi.

Brez nastopov slovenskih legionarjev ni minila niti sreda. Madžarski prvak Ferencvaroš, ki je v prvem krogu izločil bolgarskega Ludogorca, je z veliko pomočjo obrambnega stebra Mihe Blažiča upravičil vlogo favorita na domačem igrišču proti Valletti in slavil s 3:1. Slovenski branilec je igral celotno srečanje.

Če padejo Švedi ...

Povratne tekme 2. kroga kvalifikacij bodo 30. in 31. julija. Če bo Maribor izločil Aik – povratna tekma bo odigrana prihodnji torek v Stockholmu na stadionu Friends Arena, ki sprejme 50 tisoč gledalcev – se bo v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomeril z boljšim iz obračuna med prvakoma Norveške (Rosenborg) in Belorusije (BATE Borisov).

Če pa bo Maribor švedskemu prvaku priznal premoč, se bo v 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa, takšna bi bila tolažilna nagrada Uefe, udaril s slabšim iz obračuna med prvakoma Albanije (Partizani) in Moldavije (Šerif Tiraspol).

Liga prvakov, kvalifikacije, 2. krog (prve tekme):

Ne spreglejte