Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
25. 7. 2019,
13.37

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

Natisni članek

Dino Hotić Martin Milec AIK Stockholm AIK Solna UEFA liga prvakov NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 25. 7. 2019, 13.37

1 leto

Odmevi po zmagi Maribora nad Aikom

Redek pojav v nogometu, Maribor zaspal z nasmeškom #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69
Maribor Aik | Darko Milanič, Saša Gajser in Zlatko Zahović po zmagi nad Aikom že pogledujejo proti novim izzivom. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Darko Milanič, Saša Gajser in Zlatko Zahović po zmagi nad Aikom že pogledujejo proti novim izzivom.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Ni veliko nogometnih tekem, ki bi zadovoljile oba tekmeca. Evropski dvoboj med Mariborom in Aikom spada v omenjeno kategorijo. Vijolice so nadigrale Švede, bile zadovoljne s predstavo in si priigrale prednost pred povratno tekmo v Stockholmu, Aik pa ni skrival zadovoljstva, da je dosegel zadetek (1:2), ki mu bo prihodnji teden omogočil lažjo pot do napredovanja.

Maribor AIK
Sportal Milaniču žal le za eno stvar #video

"Imamo ugoden rezultat, dobro popotnico za povratno tekmo," je v Ljudskem vrtu večkrat poudaril gostujoči strateg Rikard Norling. Čeprav je bila Milaničeva četa nevarnejša, razmerje v strelih na gol pa krepko v prid gostiteljev (21:3), se je mreža Aika zatresla le dvakrat.

Obramba je reševala svojega vratarja s številnimi blokiranimi streli, v sodnikovem podaljšku, skoraj zadnjih sekundah srečanja, pa je Oscar Linner z obrambo dvoboja preprečil Roku Kronavetru, da bi z navijači Maribora proslavil še svoj drugi zadetek na tekmi. Ostalo je pri 2:1 in domači zmagi, ki je zadovoljila oba tekmeca.

Hotić: Švedi so bili zreli za tretji gol

Trener Darko Milanič je bil navdušen nad predstavo in dobro igro izbrancev, ki dviguje razpoloženje tudi pred nedeljskim večnim derbijem z Olimpijo. Podobno sta razmišljala tudi nogometaša, ki sta po dvoboju stopila pred mikrofone.

Naprej je svoje vtise po tretji zaporedni evropski zmagi razkril Dino Hotić. "Veseli smo, a je za nami šele prvi polčas. Čaka nas še težja tekma na Švedskem, a komaj čakamo nanjo," je poudaril mladi očka, ki v začetku sezone pleni pozornost z všečno igro. Nikakor po naključju. Pojasnil je, da je postal bolj sproščen in da nogomet vedno bolj dojema kot igro. V 6. minuti je podal Kronavetru za hitro vodstvo Maribora.

Navijači Maribora so v sredo proslavljali tesno, a dragoceno zmago z 2:1. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Navijači Maribora so v sredo proslavljali tesno, a dragoceno zmago z 2:1. Foto: Miloš Vujinović/Sportida V drugem delu se je trudil, da bi slovenski prvaki dosegli še tretji gol, a se mu načrti niso posrečili. "Švedi so bili zreli za tretji gol, a (sledil je globok vzdih, op. p.) ni nam ga uspelo dali. Na povratni tekmi moramo biti stoodstotni vseh 95 minut. Moramo zabiti gol, potem bo veliko lažje. Če bomo stoodstotni vso tekmo, lahko napredujemo," je prepričan, da si lahko Maribor na največjem švedskem nogometnem objektu Friends Arena pribori napredovanje v 3. krog kvalifikacij za ligo prvakov.

Maribor Liverpool
Sportal Maribor že zaslužil milijon evrov, Uefa jih ponuja več kot 15

S tem bi nadaljeval evropske sanje in bil od prestižnega preboja v skupinski del, nagrajenega z dobrimi 15 milijoni evrov, oddaljen le še dva koraka.

Milec: Edina neumnost na tekmi

"Švedi so fizično zelo močni in trdi. Pripravili smo se na njihovo veliko število dolgih podaj, namenjenih napadalcem. Moraš biti vseskozi pripravljen, nikoli ne veš, kam bo zašla žoga. Dobro smo opravili naloge, škoda le tega prejetega zadetka, ene neumnosti. Edine na tekmi," je Martinu Milcu žal za dogajanje v 28. minuti, ko je najprej Andrej Kotnik na sredini igrišča izgubil žogo, nato pa Saša Ivković v obrambi ni znal pravočasno ustaviti natančnega kapetana gostov Henoka Goitoma.

"Vseeno imamo pozitiven rezultat, zmaga je zmaga. Določeno prednost imamo, a je bil to šele prvi polčas dvoboja," je dejal desni bočni branilec, ki v igri švedskih prvakov na povratni tekmi ne pričakuje velikih sprememb. Čeprav bodo igrali doma, podprti z več deset tisoč bučnimi navijači, je izkušeni občasni slovenski reprezentant prepričan o srečnem koncu za nogometni ponos mesta ob Dravi. Pomagale naj bi tudi izkušnje, ki so, kar zadeva evropske nastope, krepko na strani Maribora.

Na povratni tekmi na stadionu Friends Arena pričakujejo več deset tisoč navijačev Aika. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Na povratni tekmi na stadionu Friends Arena pričakujejo več deset tisoč navijačev Aika. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov med Aikom in Mariborom bo prihodnjo sredo v Stockholmu ob 19. uri po slovenskem času.

Maribor Olimpija Banner | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

NK Maribor AIK
Sportal Kronaveter tako navdušil, da je Milaniču še bolj žal za nedeljo #video
NK Maribor AIK
Sportal Maribor v Ljudskem vrtu do minimalne prednosti #foto
NK Maribor
Sportal Maribor izvedel, kaj ga čaka v primeru švedske pravljice
Ne spreglejte