Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 10. 2018,
22.52

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

Natisni članek

Petar Stojanović Miha Mevlja Kevin Kampl Benjamin Verbič Liga Europa

Četrtek, 25. 10. 2018, 22.52

5 let, 5 mesecev

Liga Europa, skupinski del (3. krog)

Popoln večer Slovencev, poraz Milana, visoki zmagi Špancev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59
Leipzig Celtic Kevin Kampl | Kevin Kampl z Leipzigom v ligi Evropa ostaja neporažen. | Foto Reuters

Kevin Kampl z Leipzigom v ligi Evropa ostaja neporažen.

Foto: Reuters

Nogometni četrtek je prinesel 24 tekem tretjega kroga lige Europa. Vsi štirje klubi, ki imajo v svojih vrstah slovenske legionarje, so zmagali. Kevin Kampl je z RB Leipzigom doma z 2:0 ugnal Celtic Glasgow, Zenit Mihe Mevlje je v Sankt Peterburgu remiziral z Bordeauxem, Petar Stojanović je z Zagrebčani po preobratu zmagal z 2:1 nad Trnavo, pri kateri je poleti evropsko pot končala ljubljanska Olimpija. Benjamin Verbič je s kijevskim Dinamom slavil pri Rennesu (2:1), zmagoviti zadetek z igralcem manj so dosegli v izdihljajih tekme.

Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl, ki je oktobrsko akcijo izpustil zaradi zdravstvenih razlogov, nato pa takoj po reprezentančnem premoru zaigral za rdeče bike, se je z Leipzigom v četrtek pomeril z nekdanjim evropskim prvakom. V Leipzigu je v obračunu za drugo mesto v skupini B z 2:0 brez večjih težav odpravil škotski Celtic, ki ga vodi Brendan Rodgers.

Kampl, ki očitno nima več zdravstvenih težav, je vseh 90 minut preživel v postavi RB Leipziga, ki mu gre odlično, saj je neporažen že sedem tekem zapored.

Mevlja ostal na klopi, zmagi Stojanovića in Verbiča

Zenit se je v skupini C doma pomeril z Bordeauxem, ki mu v Evropi ne gre vse po načrtih. Vodilni ruski prvoligaš je z zmago zadržal vodilni položaj, Miha Mevlja pa ni dobil priložnosti za igro. 

Dinamo Kijev je po dveh remijih v skupini K dosegel prvo zmago. Moštvo Benjamina Verbiča, ki je igral do 74. minute, je v 3. krogu v gosteh ugnalo Rennes. Ukrajinci so povedli, a so gostitelji še pred polčasom izenačili. Dinamo je v 85. minuti zaradi rdečega kartona ostal z devetimi igralci v polju, a kljub temu štiri minute zatem dosegel zadetek za premierno zmago v tekmovanju v tej sezoni.

Benjamin Verbič je z Dinamom iz Kijeva vknjižil prvo zmago v ligi Evropa. | Foto: Reuters Benjamin Verbič je z Dinamom iz Kijeva vknjižil prvo zmago v ligi Evropa. Foto: Reuters

V Zagrebu je po zmagah nad Fenerbahčejem (4:1), Anderlechtom (2:0) in zdaj še Spartakom (2:1) čutiti evforijo, saj se Dinamu po sušnih 48 letih obeta prva evropska klubska pomlad. Petar Stojanović je na gostovanju pri Spartaku v Trnavi na igrišču preživel vseh 90 minut. Zaradi kazni je moral slovaški prvak gostiti Hrvate pred praznimi tribunami.

Na evropskih zelenicah so se predstavili tudi nekateri velikani, favoriti za osvojitev lige Europa. Londonski Arsenal je pri Sportingu v Lizboni vknjižil zmago (0:1), ranjeni Milan je po bolečem porazu v mestnem derbiju z Interjem izgubil še z Betisom iz Seville (1:2). Na Velodromu je Lazio s 3:1 ugnal Marseille, Sevilla se je s 6:0 znesla nad turškim Akhisarsporjem, Chelsea je na Stamford Bridgeu s 3:1 premagal BATE Borisov. Visoko je zmagal še en španski predstavnik, Villareal je s 5:0 odpihnil Dunaj.

 

Ne spreglejte