Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 10. 2018,
22.51

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

1

Natisni članek

Kevin Kampl Benjamin Verbič Miha Mevlja Petar Stojanović Liga Europa

Četrtek, 4. 10. 2018, 22.51

5 let, 6 mesecev

Liga Europa, skupinski del (2. krog)

Dinamo brez poškodovanega Verbiča zapravil lepo prednost, trio Slovencev slavil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

1

Dinamo zagreb | Petar Stojanović je po Fenerbahčeju preskočil še Anderlecht. | Foto Reuters

Petar Stojanović je po Fenerbahčeju preskočil še Anderlecht.

Foto: Reuters

V drugem krogu skupinskega dela skupinskega dela evropske lige je Leipzig brez obolelega Kevina Kampla suvereno opravil z norveškim Rosenborgom. Miha Mevlja je tekmo Zenita proti Slavii presedel, a se veselil zmage. Zato pa je v udarni enajsterici zagrebškega Dinama igral Petar Stojanović, ki je na kolena spravil še Anderlecht. Kijevski Dinamo Benjamina Verbiča, ki zaradi poškodbe ni igral, je pri Jabloncu vodil z 2:0, na koncu pa remiziral.

V skupini B so rdeči biki iz Leipziga prenesli dobro formo iz bundeslige še na zelenico v Trondheimu, kjer so gladko preskočili Rosenborg. Kevin Kampl zaradi bolezni ni mogel pomagati svojim soigralcem.

V skupini C je bil Zenit sicer v podrejenem položaju, na koncu pa premagal praško Slavio. Slovenski nogometaš Miha Mevlja je bil tudi tokrat na stranskem tiru. Tekmo je namreč spremljal na klopi za rezervne igralce.

V skupini D je hrvaški prvak Dinamo Zagreb po zanesljivi zmagi nad Fenerbahčejem (4:1) premagal še Anderlecht (2:0), ki je od začetka drugega polčasa igral z igralcem manj. Hrvaško moštvo je vodilo že v prvem polčasu, v drugem pa postavilo končni rezultat. Slovenski branilec Petar Stojanović je ob zmagi igral vso tekmo in v 11. minuti prejel rumeni karton.

V skupini K je ukrajinski prvak Dinamo Kijev brez poškodovanega Benjamina Verbiča gostoval pri Jabloncu na Češkem in po 15. minutah vodil z 2:0, na koncu pa iztržil le točko. Za kakšno in kako resno poškodbo slovenskega reprezentanta gre, v klubu niso zapisali. 

Chelsea stežka prek Madžarov, Lazio gledal rdeče, Sevilla se je opekla

Chelsea je na kultnem stadionu Stamford Bridge gostil madžarskega prvaka Vidi, ki ga vodi nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić. Angleži, ki so prevladovali, so le s težavo strli Madžare, zmago jim je prinesel Alvaro Morata.

Arsenal, drugi londonski velikan v tekmovanju, pa je na gostovanju zanesljivo, s 3:0 odpravil krvnika Olimpije v kvalifikacijah za ligo prvakov azerbajdžanski Qarabag. 

Chelsea s težavo prek madžarskega prvaka. Edini zadetek je dosegel Alvaro Morata. | Foto: Reuters Chelsea s težavo prek madžarskega prvaka. Edini zadetek je dosegel Alvaro Morata. Foto: Reuters

AC Milan je po začetnem zaostanku proti Olympiakos iz Pireja v devetih minutah drugega polčasa trikrat zadel in zmagal. 

Nenavadna tekma se je odvila med Eintracht Frankfurt in rimskim Laziem, ki je tekmo končal le z osmimi igralci v polju in porazom z 1:4. V izdihljajih prvega polčasa si je rdeči karton prislužil Dušan Basta, v 58. pa še Joaquin Correa.

V zadnjem času razigrana Sevilla se je opekla pri Krasnodarju. Španci so v Rusiji sicer povedli, a še to z avtogolom gostiteljev, ki so priredili preobrat in slavili z 2:1. Tudi Marseillu se gostovanje ni izšlo po načrtih, na Cipru je le remiziral.

Villareal je pri moskovskem Spartaku vodil z 1:0 in 2:1, nato so Rusi povedli s 3:2 in ko je že kazalo, da bo zmaga ostala doma, je Santi Cazorla z uspešno izvedeno 11-metrovko Špancem zagotovil točko.

Sportal Stojanović in Elsner na vrhu, jubilej Keka z razočaranjem #video
Ne spreglejte