Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 10. 2021,
22.10

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
Lee Carsley slovenska nogometna reprezentanca do 21 let kvalifikacije za evropsko prvenstvo Milenko Ačimović

Natisni članek

Četrtek, 7. 10. 2021, 22.10

2 leti, 10 mesecev

KVALIFIKACIJE ZA EP U21, 3. KROG

Mladi Slovenci po preobratu do točke proti veliki Angliji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
kvalifikacije EP U21 Slovenija - Anglija | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Mlada slovenska nogometna reprezentanca, ki jo vodi Milenko Ačimović, se je danes v 3. krogu kvalifikacijskega ciklusa za nastop na Euru 2023 v Celju pomerila z Anglijo. Mladi levi so v knežje mesto prišli s številnimi upi angleškega nogometa, ki že nabirajo izkušnje v dresu velikih klubov, njihova tržna vrednost pa je skoraj 40-krat višja od tiste, na katero računajo slovenski sovrstniki, a to ni bilo dovolj, da bi premagali srčno domačo vrsto. Tekma se je končala z neodločenim izidom 2:2, Slovenci so po prvem polčasu zaostajali z 0:2, v drugem pa zaostanek nadoknadili.

Favorizirana angleška vrsta je po prvem polčasu tekme na stadionu Z'dežele vodila že z 2:0, gola za goste pa sta dosegla Connor Gallagher že v peti minuti in Cole Palmer v 14. V drugem polčasu so se Slovenci vrnili v igro, najprej je za znižanje zaostanka v 49. minuti poskrbel Mark Španring, v 66. minuti pa je zadel še kapetan Dušan Stojinović, izid pa se do konca tekme ni več spremenil.

Fotogalerija s tekme v Celju (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1
 / 62

Mladi Angleži vrednejši tudi od Kekove čete

Mlade Angleže do 21 let vodi nekdanji irski reprezentant Lee Carsley. Nekdanji zvezdnik Evertona ima v ekipi številne obetavne nogometaše, ki jim na Otoku pripisujejo bleščečo prihodnost.  Kar pet Angležev se lahko pohvali s tržno vrednostjo, ki jo Transfermarkt ocenjuje vsaj na 15 milijonov evrov. Najvišjo ima mladi up Liverpoola Curtis Jones (30), sledijo napadalec Arsenala Emile Smith Rowe (28), branilec Norwicha Max Aarons (22), branilec Crystal Palacea Marc Guehi (20) in nogometaš Tottenhama Oliver Skipp (15), ki je imel opravka s slovenskimi nogometaši že prejšnji teden, ko je sodeloval pri visoki zmagi Londončanov proti Muri (5:1).

Zanimivo je, da skupna vrednost mladih Angležev znaša 215 milijonov evrov, kar je neprimerno več tudi od slovenske članske reprezentance (126,4 milijona – od tega je zgolj Jan Oblak vreden 70 milijonov evrov), skoraj 40-krat več pa od sovrstnikov iz Slovenije, ki jih vodi Milenko Ačimović (5,73 milijona evrov). 

Slovenski upi so se morali danes znajti brez obolelih Nika Prelca in Daria Kolobarića, medtem ko je Matjaž Kek v člansko reprezentanco vpoklical tako Benjamina Šeška kot tudi Žana Kolmaniča.

Slovenija se bo v ponedeljek, 11. oktobra, v gosteh pomerila z Albanijo.

Kvalifikacije za EP do 21 let, 3. krog:

Skupina G:
Četrtek, 7. oktober:
Slovenija : Anglija 2:2 (0:2)
Španring 49., Stojinović 66.; Gallagher 5., Palmer 14.

Kosovo : Češka 0:1 (0:1)
Albanija : Andora 2:0 (1:0)

Lestvica:
1. Češka         3  tekme - 9 točk
2. Albanija        3 - 6
3. Anglija          2 - 4
4. Slovenija      3 - 4
5. Kosovo        3 - 3
6. Andora         4 - 0

Mlada slovenska reprezentanca:

Vratarji: Martin Turk (Parma, Ita), Žan Luk Leban (Everton, Ang), Luka Čadež (Triglav);

Branilci: Žan Trontelj (Bravo), Vid Koderman (Maribor), Michael Pavlović (Olimpija), Gašper Pečnik (Aluminij), David Zec (Celje), Dušan Stojinović (Khimki, Rus), Žiga Laci (AEK Atene, Grč), Mark Španring (Bravo);

Zvezni igralci: Mark Zabukovnik (Radomlje), Enrik Ostrc (Olimpija), Aljaž Casar (Hoffenheim II, Nem), Benjamin Markuš (Domžale), Luka Vešner Tičić (Koper), Tjaš Begić (Celje), Tamar Svetlin (Celje), Svit Sešlar (Olimpija); 

Napadalci: Aljoša Matko (Hammarby, Šve), Nino Žugelj (Maribor), Kai Cipot (Mura),  David Flakus Bosilj (Verona, Ita).

Mlada angleška reprezentanca:

Vratarji: Joe Bursik (Stoke City), Etienne Green (St. Etienne, Fra), Carl Rushworth (Walsall);

Branilci: Max Aarons (Norwich City), Charlie Cresswell (Leeds United), Marc Guehi (Crystal Palace), Taylor Harwood-Bellis (Anderlecht, Bel), Valentino Livramento (Southampton), Clinton Mola (Stuttgart, Nem), Luke Thomas (Leicester City);

Zvezni igralci: Tommy Doyle (Hamburger SV, Nem), Conor Gallagher (Crystal Palace), Jimmy Garner (Nottingham Forest), Curtis Jones (Liverpool), Cole Palmer (Manchester City), Jacob Ramsey (Aston Villa), Oliver Skipp (Tottenham);

Napadalci: Folarin Balogun (Arsenal), Rhian Brewster (Sheffield United), Joe Gelhardt (Leeds United), Angel Gomes (Lille, Fra), Tyreece John-Jules (Blackpool), Emile Smith-Rowe (Arsenal).

Ne spreglejte