Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
19. 11. 2015,
17.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zlatko Zahović Krunoslav Jurčić

Četrtek, 19. 11. 2015, 17.39

8 let

Krunoslav Jurčić zadovoljen z opravljenim

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zadnjih dveh tednih je bilo v ospredju reprezentančno, zdaj bo v središču spet klubsko dogajanje in z njim predvsem sobotni derbi med Olimpijo in Mariborom.

Po prestavljenem oktobrskem derbiju bodo slovenski nogometni navdušenci na svoj račun prišli v soboto zvečer, ko bo v Stožicah morda najbolj pričakovan slovenski derbi zadnjega obdobja. Žal se Sloveniji ni uspelo uvrstiti na naslednje evropsko prvenstvo, zato nogometna evforija v teh dneh ni na takšni ravni, kot bi lahko bila, a je zanimanje za obračun med vodilnima prvoligašema, Olimpijo in Mariborom, vseeno zelo veliko. Največji slovenski stadion utegne biti prvič na klubskih tekmah celo razprodan. V Stožicah bo tudi 1300 mariborskih navijačev.

Mariborčani so, brez nekaterih reprezentantov, v času premora pridno trenirali in skušali narediti vse, da bi največji obračun slovenskega klubskega nogometa pričakali kar se da dobro pripravljeni. Njihov trener je z opravljenim v zadnjem času zelo zadovoljen. "Nimam pripomb. Vse je potekalo po načrtih. Ves čas smo delali na obnavljanju telesne moči in se pripravljali tudi na derbi. Vemo, kaj sledi. Pred nami je pet tekem v 14 dneh. Zato je izjemno pomembno, da imam v tem obdobju na voljo skoraj vse igralce," je zadovoljno ugotovil Krunoslav Jurčić, ki se je razveselil dejstva, da so se vsi reprezentanti v vrstah prvakov vrnili zdravi.

Hrvatu gre na klopi Maribora v zadnjem času odlično. Nanizal je pet prvenstvenih zmag zapored in je prepričan, da lahko navijačem vijoličastih, ki bodo v Ljubljano pripotovali v velikem številu, pričara še šesto. "Z zmagami v zadnjem času smo izzvali navijače. Nanizali smo pet zaporednih zmag in se uvrstili tudi v polfinale pokala. Ob dobrih rezultatih je utrip navijaške armade še močnejši, zanimanje je veliko. Veseli smo podpore, ki nas čaka. Zato bomo še bolj motivirani," pravi trener, ki je v Mariboru nasledil Anteja Šimundžo.

Hkrati je opozoril, da ga v naslednjih tednih ne zanima le derbi, ampak tudi preostale tekme, ki so pred Mariborčani. "Igralcem vedno govorim, da so točke proti Olimpiji enako pomembne, kot so bile tiste, ki smo jih osvojili v Novem mestu. Ne delamo razlik med tekmami. Pred nami je zelo zahtevno obdobje, v katerem bomo igrali proti ekipam, ki so na lestvici na prvem, tretjem, četrtem in petem mestu. Tega ne smemo podcenjevati," je še dejal 45-letni trener, ki je z Mariborom trenutno na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Za Olimpijo ima sedem točk zaostanka.

Ne spreglejte