Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2024,
22.57

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Miha Zajc Fenerbahče Tomi Horvat Jon Gorenc Stanković Sturm Graz konferenčna liga

Četrtek, 7. 3. 2024, 22.57

1 mesec, 2 tedna

Konferenčna liga, osmina finala (prve tekme)

Lille preluknjal "slovenski" Sturm, Zajčev Fenerbahče do zmage v Belgiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Sturm Graz, Jon Gorenc Stankovič, Tomi Horvat | Slovenska legionarja Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat sta s Sturmom doživela boleč poraz proti Lillu. | Foto Reuters

Slovenska legionarja Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat sta s Sturmom doživela boleč poraz proti Lillu.

Foto: Reuters

V igri za lovoriko konferenčne lige sta še dva kluba, pri katerih se dokazujejo slovenski legionarji. Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat sta danes na prvi tekmi osmine finala gostila francoski Lille, ki je v skupinskem delu dvakrat premagal Olimpijo, in izgubila z 0:3. Fenerbahče Mihe Zajca (Slovenec ni dobil priložnosti za igro), ki je bil v kvalifikacijah usoden za Maribor, je s 3:0 zmagal pri Unionu v Belgiji. V poslastici osmine finala sta se udarila nekdanja evropska prvaka Ajax in Aston Villa, zadetkov pa na tekmi ni bilo.

Liga Europa: Sparta - Liverpool
Sportal Liverpool napolnil mrežo Sparte, prvak Azerbajdžana neodločeno z Bayerjem

Sturm, pri katerem sta od začetka igrala tudi Slovenca Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat (slednji je igral do 77. minute, Gorenc Stanković pa celo tekmo), je proti Lillu izgubil predvsem po zaslugi izvrstnega napadalca francoske zasedbe Jonathana Davida. Ta je prvi gol dosegel v 28., drugega pa v 51. minuti, le malce pozneje je Kanadčan zapravil še priložnost za "hattrick".

Avstrijci so zatem zadeli okvir vrat, Francozi pa so praktično potrdili pot v četrtfinale v 71. minuti, ko je za izjemen zadetek poskrbel Edon Zhegrova, potem ko je zadel z velike razdalje z desne strani, žogo je poslal v zgornji kot čez domačega vratarja.

Ajax Amsterdam je gostil Aston Villo, tekma pa se je končala brez golov in s po eno izključitvijo v zadnjih minutah na vsaki strani. Molde je proti Bruggeu slavil z 2:1, potem ko je odločilni gol v 92. minuti dosegel Fredrik Gulbrandsen. Olympiakos je na prvem obračunu proti Maccabiju iz Tel Aviva izgubil z 1:4. Glavni mož izraelske ekipe je bil Eran Zahavi, ki je pri gostih dosegel dva zadetka, pri obeh je podal Milson.

Union St. Gilloise je gostil Fenerbahče Mihe Zajca. Slovenec je obsedel na klopi za rezerviste, njegovi kolegi pa so vseeno poskrbeli za zanesljivo zmago s 3:0. 

Dinamo Zagreb je z 2:0 premagal PAOK Solun, Maccabi Haifa je s 3:4 klonila proti Fiorentini, Servette in Viktoria Plzen pa sta se razšla z remijem (0:0).

Povratne tekme bodo čez en teden. Žreb parov za četrtfinale, polfinale in finale bo 15. marca, četrtfinalni obračuni bodo 11. in 18. aprila, polfinalni 2. in 9. maja, finale pa bo 29. maja v Atenah.

Konferenčna liga, osmina finala (prve tekme):

Četrtek, 7. marec:

Lestvice po skupinskem delu:

Matheus Nunes
Sportal Pozor, ni za občutljive: grozljiva poškodba Portugalca, ki mu je premaknilo prst
Real Leipzig
Sportal Nemci jezni na sodnika: To je škandal. Zakaj Vinicius ni prejel rdečega kartona?
Ne spreglejte