Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
24. 10. 2018,
12.53

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Miran Pavlin

Sreda, 24. 10. 2018, 12.53

5 let, 6 mesecev

Miran Pavlin o novih nogometnih ciljih

Konec je, Pavlin se ne bo vrnil k Zahoviću

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96
Miran Pavlin Zlatko Zahović | Miran Pavlin se ne bo vrnil k NK Maribor. | Foto Vid Ponikvar

Miran Pavlin se ne bo vrnil k NK Maribor.

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji slovenski reprezentant Miran Pavlin se ne bo vrnil v Maribor. V intervjuju za Nogomanio je zatrdil, da ne bo obnovil sodelovanja s športnim direktorjem NK Maribor Zlatkom Zahovićem, ampak se po tem, ko bodo odvetniki razrešili pogodbo, posvetil novim izzivom.

Želja Zlatka Zahovića, da bi v prihodnje še naprej sodeloval z Miranom Pavlinom, se ne bo uresničila. Čeprav je dolgoletnega prijatelja javno pozval, naj se vrne v klub, bo Gorenjec izbral drugačno pot. V intervjuju za Nogomanio je pojasnil, da v tem trenutku prek odvetnikov rešuje pogodbo, hkrati pa se pripravlja na novo zgodbo. "Ne mislim poležavati. Imam ambicije, ampak najprej moram rešiti z Mariborom," je povedal 47-letni Pavlin.

Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović poslal sporočilo Miranu Pavlinu #intervju

Po marcu je bil zelo obremenjen

Miran Pavlin in Zlatko Zahović sta nekdanja dolgoletna soigralca v slovenski reprezentanci. | Foto: Guliverimage/Getty Images Miran Pavlin in Zlatko Zahović sta nekdanja dolgoletna soigralca v slovenski reprezentanci. Foto: Guliverimage/Getty Images Ko bo imel proste papirje, se bo posvetil novim ciljem. Na slovenskih tleh je deloval v treh različnih klubih in z vsakim osvajal lovorike. Olimpiji je s pomočjo projekta NK Bežigrad pomagal do ekspresne vrnitve iz pete v prvo ligo, ko se je pridružil Kopru, je s kanarčki osvojil zgodovinski, edini naslov državnega prvaka, pred sedmimi leti pa se je pridružil Zahoviću, s katerim ga druži dolgoletno poznanstvo.

Ko si je Mariborčan zaradi afere Počasi, sine najprej prislužil krajšo klubsko suspenzijo, nato pa ga je za pol leta kaznovala še Nogometna zveza Slovenije (NZS), je v ospredje stopil Pavlin. Kot dolgoletni Zahovićev pomočnik in svetovalec se je prelevil v vlogo prvega kadrovika kluba.

"Celega sebe sem dal za ta klub, vsak dan. Svetovalec sem bil, ni me bilo v ospredju, tako smo se dogovorili. Od marca sem bil zelo obremenjen," je za Nogomanio pojasnil, da je spomladi, ko je nadomeščal kaznovanega Zahovića, vstopil v naporno obdobje.

Miran Pavlin Zlatko Zahović
Sportal Konec vijoličastega tandema Pavlin & Zahović?

Pavlin o Olimpiji: Ljudje hitro zamerijo in "odmerijo"

Pred leti je nosil tudi dres Olimpije, ki se je prek nižjih lig vrnila med elito. | Foto: Vid Ponikvar Pred leti je nosil tudi dres Olimpije, ki se je prek nižjih lig vrnila med elito. Foto: Vid Ponikvar Za največji potencial vijolic šteje Jana Mlakarja, ki je v torek dopolnil 20 let in si za jubilej čestital z zmagovitim zadetkom na prvi četrtfinalni pokalni tekmi proti "svojim" Domžalam. Vijolice so na dobri poti, da se v pokalu uvrstijo med najboljše štiri, v prvenstvu pa imajo pred sobotnim večnim derbijem pred Olimpijo pet točk prednosti.

Čeprav si je Zahović želel, da bi se Pavlin, potem ko so se med njima zaradi različnih pogledov na določene stvari pojavili nesporazumi, le premislil in se vrnil v klub, se njegova želja ne bo izpolnila. Pavlin je zapustil klub, katerega praga v Ljudskem vrtu ni prestopil že nekaj mesecev, hkrati pa že razmišlja o novih ciljih. 

Bi lahko enega izmed njih predstavljala vrnitev v Ljubljano, kjer je pred davnimi leti že opravljal vlogo športnega direktorja? "Trikrat sem igral v Olimpiji, zakaj ne bi trikrat tudi delal v Olimpiji? Razšel sem se, kakor sem se. Skandirajo mi ravno ne. Mislim, da me spoštujejo, ker ni kar tako priti iz pete v prvo ligo. To je zgodovina, jaz to tako jemljem. Verjetno je kdo jezen name, ampak se ne obremenjujem s tem. Nogomet me je veliko naučil, predvsem to, da ljudje hitro zamerijo in 'odmerijo'. Nobenih težav nimam v zvezi s tem. Prevečkrat sem igral za ta klub in se trudil zanj, da bi imel težave. Pomembno je, da je Olimpija danes tam, kjer smo jo vsi želeli. Da je konkurenčna Mariboru, da imamo to rivalstvo, ki naš nogomet drži gor," je po svoje vesel, da Slovenija računa na dva močna kluba, med katerima poteka velik dvoboj za naslov prvaka. V soboto si boste lahko večni derbi v Mariboru v neposrednem prenosu ogledali na Planet TV.

Planet TV V soboto na Planetu prenos večnega derbija
Radenko Mijatović
Sportal Kek in Zahović vse bolj pritiskata na predsednika NZS
NŠ Mura NK Rudar
Sportal Tudi Mura, podobno kot Olimpija, povsem blizu polfinala. Podvig Aluminija v Krškem.
Maribor Olimpija Viole
Sportal Vzorno vedenje skupin Green Dragons in Viole
Ne spreglejte