Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 10. 2018,
15.04

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

disciplinski sodnik NZS NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Green Dragons Viole

Torek, 23. 10. 2018, 15.04

5 let, 5 mesecev

Sklepi disciplinskega sodnika po 13. krogu

Vzorno vedenje skupin Green Dragons in Viole

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Maribor Olimpija Viole | Navijači Maribora bodo danes pomagali ljubljencem na pokalni tekmi proti Domžalam, nato pa jih v soboto čaka večni derbi. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Navijači Maribora bodo danes pomagali ljubljencem na pokalni tekmi proti Domžalam, nato pa jih v soboto čaka večni derbi.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kaznovalna politika disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije je očitno zalegla in daje konkretne rezultate. Prvič po dolgem času se je zgodilo, da se pod drobnogledom zaradi nešportnega vedenja niso znašli pripadniki navijaških skupin dveh največjih slovenskih klubov ljubljanske Olimpije in Maribora, ki tako ne bosta prejela položnice.

Posledica vzornega vedenja je takojšnja. Disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj Mariboru in Olimpiji po 13. krogu prve lige ni izdal plačilnih nalogov, kar je bila stalnica kar nekaj krogov prvenstva, ko so se nešportno vedli pripadniki ljubljanske navijaške skupine, mariborske ali obeh. Maribor je gostoval v Gorici (3:0), Olimpija pa je bila v Stožicah z 2:0 boljša od kranjskega Triglava.

Navijači Olimpije se pripravljajo na sobotno gostovanje v Mariboru. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Navijači Olimpije se pripravljajo na sobotno gostovanje v Mariboru. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Seveda se bo nova priložnost za potrditev vzornega vedenja navijaških skupin ponudila že v soboto, ko bo težko pričakovani večni derbi Maribor - Olimpija. Le upati je mogoče, da se ne bo na derbiju izkazalo nasprotno, da je bil krog brez večjih navijaških incidentov, z vpletenostjo navijačev v zelenem ali vijoličastem, le naključje.

Jan Mlakar
Sportal Vrača se pomemben adut Maribora, bo proti Domžalam prevladal zakon bivšega?
NŠ Mura NK Rudar
Sportal Tudi Mura, podobno kot Olimpija, povsem blizu polfinala. Podvig Aluminija v Krškem.

Nogometaši Olimpije, aktualni lastniki pokalne lovorike in naslova prvaka, se po nedeljski zmagi nad Triglavom v miru pripravljajo na sobotni obračun z vodilnim Mariborom, tega danes čaka zahteven obračun v pokalu z Domžalčani. V soboto bo šlo za spopad dveh trenutno najbolje postavljenih moštev na prvenstveni lestvici.

V žep bodo segli Mura, Rudar in Domžale

Sodniki so na dvoboju v Murski Soboti pokazali Velenjčanom pet kartonov. | Foto: Mario Horvat/Sportida Sodniki so na dvoboju v Murski Soboti pokazali Velenjčanom pet kartonov. Foto: Mario Horvat/Sportida Disciplinski sodnik je po 13. prvenstvenem krogu globo v vrednosti 150 evrov poslal na naslov DNŠ Mure zaradi petarde, ki so jo odvrgli z domačega dela tribune v Murski Soboti.

Rudar Velenje bo plačal 300 evrov, ne zaradi nešportnega vedenja navijačev, ampak nogometašev na igrišču, ki so pri porazu z Muro (1:2) prejeli štiri rumene in en rdeči karton. Zaradi brezobzirne igre bo David Kašnik dve tekmi na prisilnem počitku.

Tudi igralci Domžal, z Aluminijem so se razšli z 0:0, se niso izkazali s športno igro. Domžalčani bodo zaradi štirih rumenih in enega rdečega kartona prav tako plačali 300 evrov. Žan Žužek bo dve tekmi zaradi brezobzirne igre spremljal kot gledalec.

Marko Zalokar, ki nosi dres Krškega, ta je v Celju doživel poraz z 1:2, bo po izključitvi počival eno tekmo.

NK Olimpija NK Triglav
Sportal Dokaz, da Mandarić pri Olimpiji ni pozabil na mlade #video
Dino Hotić
Sportal Zahovićev brat nam je obljubil, da bo naredil salto
Ne spreglejte