Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
23. 10. 2018,
10.55

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

1

Natisni članek

Jan Mlakar Darko Milanič Nermin Hodžić pokal Slovenije NK Domžale NK Maribor NK Maribor

Torek, 23. 10. 2018, 10.55

5 let, 6 mesecev

Pred dvobojem Maribora in Domžal

Vrača se pomemben adut Maribora, bo proti Domžalam prevladal zakon bivšega?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

1

Jan Mlakar | Jan Mlakar je odpravil bolečine v rami. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Jan Mlakar je odpravil bolečine v rami.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Pred nogometaši Maribora in Domžal je prva četrtfinalna tekma pokala Slovenije. Vijolice se bodo takoj po njej posvetile izzivom, ki jih prinaša sobotni večni derbi z Olimpijo, Domžale pa bodo uteho po manj uspešnih nastopih v prvenstvu iskale v pokalnem tekmovanju. Trener vijolic pripravlja nekoliko spremenjeno enajsterico v primerjavi z zadnjo tekmo v Novi Gorici, za nastop je pripravljen napadalec Jan Mlakar.

Vijolice jemljejo pokalno preizkušnjo proti Domžalam, ki so jim v zadnjih sezonah že nekajkrat pokvarile načrte v Ljudskem vrtu, skrajno resno. Čeprav se navijači že ozirajo proti sobotnemu večnemu derbiju z Olimpijo, trener Darko Milanič poudarja, da se v slačilnici v teh dneh pogovarjajo zgolj o tekmi z Domžalami.

NŠ Mura NK Rudar
Sportal Tudi Mura, podobno kot Olimpija, povsem blizu polfinala. Podvig Aluminija v Krškem.

"Domžalčani v zadnjem obdobju nimajo rezultatov, ki bi si jih želeli, a se zavedamo, da ne bodo odstopili od svojega načina igre. Treba bo veliko teči, imeti ravnovesje v igri med fazama napada in obrambe. Igrajo dinamičen nogomet in ni odveč sporočilo moštvo, da bo treba opraviti vse naloge na najboljši mogoč način," pojasnjuje trofejni strateg Maribora. Zaradi poškodb ne bo mogel računati na Martina Milca, Martina Kramariča in Luko Uskokovića.

Pirić namesto Handanovića

Kenan Pirić je mladi reprezentant Bosne in Hercegovine. | Foto: Mario Horvat/Sportida Kenan Pirić je mladi reprezentant Bosne in Hercegovine. Foto: Mario Horvat/Sportida Enajsterica, ki je vstopila v zadnji dvoboj v Novi Gorici (3:0), bo doživela določene spremembe. V vratih bo namesto Jasmina Handanovića, ki bo deležen pomembnega počitka pred večnim derbijem, stal Kenan Pirić. V napadu bi lahko zaigral povratnik Jan Mlakar. Mladi slovenski reprezentant Jan spada med štiri najboljše strelce Prve lige Telekom Slovenije, ki si delijo prvo mesto na lestvici najboljših strelcev s sedmimi zadetki.

Zaradi poškodbe rame je ta mesec izpustil zadnji tekmi slovenske mlade reprezentance v kvalifikacijah za EP 2019, ni ga bilo niti v soboto na gostovanju v Novi Gorici, kjer je Milaničeva četa zmagala s 3:0. Mlakar je nekdanji up Domžal, v tej sezoni pa jo je že zagodel nekdanjemu klubu.

NK Olimpija NK Triglav
Sportal Olimpija na derbi v Maribor z minus pet

Ko so Mariborčani in Domžalčani remizirali v 9. krogu, se je na nenavadni tekmi, na kateri so vijolice dosegel vse štiri zadetke, a zaradi dveh avtogolov osvojile le točko (2:2), vpisal med strelce. Izkoristil je malce slabše posredovanje Ajdina Mulalića in zatresel domžalsko mrežo. Bi lahko zakon bivšega obveljal tudi danes?

Maribor igra najbolj učinkovit nogomet v Sloveniji

Rumeni so v soboto gostovali na Štajerskem in remizirali proti Aluminiju. Tokrat jih čaka ponovno štajerski tekmec, še močnejši od Kidričanov. "O kakovosti Maribora pričajo njegovi rezultati. V Sloveniji so v najboljši formi, igrajo tudi najbolj učinkovit nogomet," pred gostovanjem v Mariboru izpostavlja zvezni igralec Domžal Nermin Hodžić.

Danes se bosta v zvezni vrsti pomerila tudi Nermin Hodžić in Aleks Pihler. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Danes se bosta v zvezni vrsti pomerila tudi Nermin Hodžić in Aleks Pihler. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Mariboru ne smemo dopustiti veliko prostora, kljub številnim odsotnostim lahko dosežemo dober rezultat," je prepričan legionar iz Bosne in Hercegovine, ki bo danes na delu pogrešal rojaka Senijada Ibričića in Žana Žužka. Oba počivata zaradi kazni rdečih kartonov.

Dino Hotić
Sportal Zahovićev brat nam je obljubil, da bo naredil salto
Jasmin Mešanović
Sportal Vijolice kot prve v tej sezoni osvojile novogoriško trdnjavo #video
Sportal Od dela v piceriji do statusa legende NK Maribor #video
Sportal Simpatično in ganljivo, vrtnice in vijolice osrečile starostnike #video
Oliver Bogatinov
Sportal Aluminij in Domžale streljala s slepimi naboji #video
Darko Milanič
Sportal Milanič bi zavrnil ponudbo za selektorja
Ne spreglejte