Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 10. 2018,
18.49

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,68

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica

Nedelja, 21. 10. 2018, 18.49

5 let, 6 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

Olimpija na derbi v Maribor z minus pet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,68

1

NK Olimpija NK Triglav | Olimpiji je pot do treh točk z golom v prvem polčasu utrl Rok Kronaveter. | Foto Vid Ponikvar

Olimpiji je pot do treh točk z golom v prvem polčasu utrl Rok Kronaveter.

Foto: Vid Ponikvar

Razlika med vodilnim Mariborom, ki je v soboto v derbiju kroga premagal Gorico s 3:0, in drugouvrščeno Olimpijo ostaja pet točk, saj so Ljubljančani danes doma z 2:0 premagali Triglav. Videli smo tudi zmago Celja nad Krškim. V soboto sta bili še dve tekmi, Mura je premagala velenjski Rudar z 2:1, Aluminij in Domžale pa sta remizirala brez zadetkov.

Olimpija je v Stožicah z 2:0 premagala Triglav, a bi lahko zmagala s še veliko višjo razliko, saj je proti vratom gostov napadala od prve do zadnje minute. Že v prvem polčasu je zapravila precej priložnosti, med drugim je Stefan Savić zatresel okvir vrat, nato pa v zadnjih sekundah prvega dela igre le prišla do vodstva, ko je imela na voljo enajstmetrovko. V gol jo je spremenil Rok Kronaveter.

V drugem polčasu je zadel še rezervist Kingsley Boateng, ki se je z dvema goloma izkazal tudi med tednom v pokalnem tekmovanju v Kopru, in tekma je bila odločena. Velja omeniti, da je na tej tekmi v prvi ligi debitiral 19-letni vezist Vitja Valenčič.

To je bila zadnja tekma Olimpije pred velikim derbijem proti Mariboru, ki bo prihodnji teden na sporedu v Ljudskem vrtu.

Celjani po preobratu do zmage

V prvi nedeljski tekmi so Krčani v Celju po golu Daliborja Volaša na začetku tekme nekoliko presenetljivo prišli do vodstva, potem ko je nekdanji golgeter Maribora zabil že 87. prvoligaški zadetek in se s tem prebil na deseto mesto večne lestvice strelcev tekmovanja. Pozneje so Celjani prišli do preobrata. Najprej je za 1:1 zadel Mitja Lotrič po enajstmetrovki, ki jo je dosodil Damir Skomina, potem pa je najboljši slovenski sodnik sredi drugega polčasa gostom zaradi prekrška izven kazenskega prostora izključil vratarja Marka Zalokarja.

Takole se je Dalibor Volaš prebil med najboljših deset vseh časov:

Celjani niso potrebovali dolgo časa, da so unovčili številčno prednost. Že pet minut za tem je namreč zadel Rudi Požeg Vancaš in, kot se je izkazalo pozneje, zabil za zmago z 2:1. Slovenski reprezentant, ki je v prvem polčasu poskrbel tudi za enajstmetrovko, je zadel še sedmič v tej sezoni in je zdaj skupaj s tremi sotrpini na vrhu lestvice strelcev.

Milan Mandarić
Sportal Mandarić razmišlja o odhodu iz Olimpije

Derbi za četrto mesto brez zadetkov

V Kidričevem sta se Aluminij in Domžale razšla brez zadetkov. Več priložnosti so si priigrali gostje, najbližje zadetku pa je bil Agim Ibraimi, a je njegov strel zadel prečko. V 82. minuti je moral zaradi drugega prejetega rumenega kartona predčasno pod prho Žan Žužek (Domžale), ki je prvič v tej sezoni zaigral skupaj z dolgoletnim legionarjem in povratnikom v Slovenijo Dejanom Lazarevićem.

Sportal Simpatično in ganljivo, vrtnice in vijolice osrečile starostnike #video

Navijači Gorice izžvižgali sodnike, nato se je razigral Mešanović

Derbi 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije je pripadel vijolicam, ki so se s tem še utrdile na vodilnem položaju. Mariborčani so premagali Novogoričane s 3:0, junak dvoboja pa je postal dvakratni strelec Jasmin Mešanović.

Drugi zadetek Jasmina Mešanovića v Novi Gorici:

V prvem polčasu se je med strelce vpisal Aleks Pihler, gostitelji pa so bili najbližje izenačenju sredi drugega polčasa, ko je sodnik Rade Obrenović po bližnjem srečanju vratarja Maribora Jasmina Handanovića in napadalca Gorice Andrije Filipovića najprej pokazal na belo točko, nato pa si po posvetu s pomočniki, ki so stali izza gola, premislil.

Domače občinstvo se je stežka sprijaznilo s spremenjeno odločitvijo. V zaključku dvoboja je nase opozoril Mešanović in vsoto zadetkov v tej sezoni povišal na pet. 

Mura razveselila številne navijače

Prvoligaška karavana se je v soboto najprej ustavila v Fazaneriji, kjer je Mura pred prijetno polnimi tribunami premagala Rudar z 2:1. Mrežo gostov sta zatresla Žan Karničnik in novopečeni mladi reprezentant Luka Šušnjara, za knape pa je bil uspešen Milan Tučić, napadalec slovenske mlade izbrane vrste. Gostje so od 47. minute igrali brez izključenega dirigenta obrambe Davida Kašnika.

Zmagoviti zadetek Luke Šušnjare:

 

Najboljši strelci:

7 - Dino Hotić (Maribor), Jan Mlakar (Maribor), Rok Sirk (Mura), Rudi Požeg Vancaš (Celje)
6 - Rok Kronaveter (Olimpija),
5 - Andrija Filipović (Gorica), Jucie Lupeta (Olimpija/Celje), Jasmin Mešanović (Maribor), Andres Vombergar (Olimpija), Luka Zahović (Maribor)
4 - Senijad Ibričić (Domžale), Rok Kidrič (Aluminij), Luka Majcen (Triglav), Bede Amarachi Osuji (Gorica) 
...

Vrhunci tekem, video:

Aluminij : Domžale 0:0:

Mura : Rudar 2:1:

Gorica : Maribor 0:3:

Celje : Krško 2:1:

Olimpija : Triglav 2:0:

Fotogalerija s tekem:

Mura : Rudar 2:1 (fotograf Mario Horvat/Sportida):

Fotogalerija
1 / 29

Olimpija : Triglav (fotograf Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 15

Poročila s tekem:

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte