Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 10. 2018,
19.11

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Triglav

Nedelja, 21. 10. 2018, 19.11

5 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Triglav

Olimpija zlahka do nove zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
NK Olimpija NK Triglav | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 2:0 (1:0).

Olimpija je z rutinsko predstavo opravila s Triglavom, pred velikim derbijem v štajerski prestolnici, ki bo v soboto, 27. oktobra, pa ima pet točk zaostanka za vodilnim Mariborom, medtem ko gorenjska ekipa ostaja na osmem mestu.

Ljubljančani so začeli izjemno napadalno, v kranjskem kazenskem prostoru se je v prvih petnajstih minutah iskrilo in bliskalo na vse strani, a gorenjska mreža je ostala nedotaknjena. Izbranci domačega trenerja Zorana Barišića so bili absolutni gospodarji domačega igrišča, že v šesti minuti je strel Roka Kronavetra z roba kazenskega prostora zletel prek kranjskih vrat, še lepši priložnosti so si Ljubljančan priigrali tri minute kasneje.

Najprej je Stefan Savić zadel prečko, v nadaljevanju akcije pa je Eric Boakye streljal mimo vrat. Ljubljanska prevlada se je nadaljevala, v 13. minuti je po kombinirani akciji Savić z osmih metrov streljal mimo gola, le dve minuti kasneje je "volej" Andresa Vombergarja prav tako švignil mimo vrat 18-letnega Luke Čadeža.

NK Olimpija NK Triglav | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Po vsebinsko bogatem uvodu je sledilo rahlo zatišje. Ljubljančani so bili še naprej več pri žogi, intenzivnost njihovih akcij pa je nekoliko popustila. V 34. minuti je strel Savića z enajstih metrov končal prek vrat, v končnici tekme pa so do sape prišli tudi Gorenjci in prek Luke Majcna in Toma Žurge dvakrat zagrozili iz nasprotnih napadov, obakrat pa se je izkazal domači vratar Aljaž Ivačič.

Ko je že kazalo, da se bosta tekmeca na veliki odmor podala brez zadetkov, pa je v sodnikovem podaljšku Žan Rogelj v svojem kazenskem prostoru zrušil Savića, po pravilno dosojeni enajstmetrovki pa je Kronaveter svoje soigralce popeljal v vodstvu z 1:0.

Ljubljančani so v začetku druge polovice tekme zaigrali bolj taktično, vseskozi so imeli popoln nadzor nad tekmeci in strpno čakali na svoje priložnosti. Po nekaterih (pol)priložnostih so jo dočakali v 69. minuti, po številnih zapravljenih priložnosti v enem napadu pa je v polno po pravem "fliperju" zadel Kingsley Boateng.

Ljubljančani so v zadnjem delu tekme imeli še nekaj lepih priložnosti za izdatnejšo zmago, žoga pa po strelih Boatenga, Kronavetra in Arisa Zarifovića ni končala v kranjski mreži.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, kranjska pa bo gostila Celje. Obe tekmi bosta v soboto, 27. oktobra.

Olimpija : Triglav 2:0 (1:0)

Stadion Stožice, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče), Bensa (Kojsko).

Strelca: 1:0 Kronaveter (45./11 m), 2:0 Boateng (69.).

Olimpija: Ivačič, Boakye, Zarifović, Bognack, Štiglec, Putinčanin, Valenčič, Suljić (od 44. Boateng), Kronaveter, Savić (od 73. Lupeta), Vombergar (od 84. Lendrić).
Triglav Kranj: Čadež, Elsner, Alić, Šalja, Rogelj (od 76. Križaj), Udovič, Gajić (od 62. Kryeziu), Tijanić, Mlakar, Majcen, Žurga (od 63. Afoakwa).

Rumeni kartoni: Putinčanin, Kronaveter; Šalja.

Potek tekme v živo:

Konec tekme! Olimpija je pričakovano prišla do treh točk.

84. minuta: od daleč je s prostega strela poizkusil Rok Kronaveter in meril odlično, a se je s še boljšo obrambo izkazal vratar Triglava.

VIDEO: gol Kingsleyja Boatenga:


GOOOL! Po fliperju v kazenskem prostoru je do žoge prišel Kingsley Boateng in zadel za 2:0.

60. minuta: Olimpija še naprej dominira, a drugega gola ji za zdaj ni uspelo doseči. Se ji to lahko v zadnji tretjini tekme maščuje?

Drugi polčas se je začel! V prvem smo videli samo en gol, koliko jih bomo v drugem?

VIDEO: prekršek za enajstmetrovko in gol Roka Kronavetra:

GOOOL! V 47. minuti prvega polčasa je z enajstih metrov zadel Rok Kronaveter in Olimpijo popeljal v vodstvo v najboljšem možnem trenutku. Ljubljančani vodijo zasluženo, saj so bili v prvem polčasu veliko boljši.

Enajstmetrovka za Olimpijo! Po prekršku nad Stefanom Savićem sodnik ni okleval in pokazal na belo točko.

39. minuta: še ena priložnost za goste, po protinapadu je do strela prišel Tom Žurga. Spet se je z obrambo izkazal vratar Olimpije Aljaž Ivačič in žogo odbil v kot.

37. minuta: no, zdaj pa je bilo precej vroče na drugi strani. Od daleč je streljal kapetan Triglava Luka Majcen in precej namučil Aljaža Ivačiča. Reprezentančni vratar se je moral precej namučiti, da je žogo odbil v kot.

VIDEO: nova zapravljena priložnost Stefana Savića:


34. minuta: nova soodstotna priložnost za Olimpijo, do strela z desetih metrov je povsem neovirano prišel Stefan Savić, a meril čez gol in zapravil nemogoče.

30. minuta: Olimpija še naprej pritiska in poizkuša, a za zdaj še ni zadela. V Stožicah je po pol ure igre še vedno 0:0.

VIDEO: priložnost Stefana Savića:

13. minuta: še ena priložnost za Olimpijo, do strela je prišel Stefan Savić, a za las zgrešil cilj.

8. minuta: Olimpija od prve minute pritiska proti vratom Triglava in je boljša. Najbližje zadetku je prišla v deveti minuti, ko je po samostojnem prodoru prečko stresel Stefan Savić. V nadaljevanju akcije je do strela prišel še Backary Bagnack, a za malo zgrešil cilj.

Začetek tekme! V Stožicah se merita Olimpija in Triglav. V začetni postavi Olimpije, ki se želi z zmago vodilnemu Mariboru spet približati na pet točk zaostanka, se je znašel tudi debitant Vitja Valenčič.

V prvi nedeljski tekmi so Krčani v Celju po golu Daliborja Volaša na začetku tekme nekoliko presenetljivo prišli do vodstva, potem pa so Celjani prišli do preobrata. Najprej je za 1:1 zadel Mitja Lotrič po enajstmetrovki, ki jo je dosodil Damir Skomina, potem pa je najboljši slovenski sodnik sredi drugega polčasa gostom zaradi prekrška izven kazenskega prostora izključil vratarja Marka Zalokarja.

Celjani niso potrebovali dolgo časa, da so unovčili številčno prednost. Že pet minut za tem je namreč zadel Rudi Požeg Vancaš in, kot se je izkazalo pozneje, zabil za zmago z 2:1. Slovenski reprezentant, ki je v prvem polčasu poskrbel tudi za enajstmetrovko, je zadel še sedmič v tej sezoni in je zdaj skupaj s tremi sotrpini na vrhu lestvice strelcev.

Trinajsti krog zaključujeta Olimpija in Triglav, ki se pravkar merita v Stožicah.

 

Ne spreglejte