Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 9. 2013,
17.55

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 10. 9. 2013, 17.55

8 let, 2 meseca

Ko sodi Ruddy, Nemci zabijajo kot za stavo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francoski sodnik Ruddy Buquet si bo reprezentančno srečanje v Nikoziji zapolnil za vse večne čase. Na tako pomembnem v karieri še ni sodil. Lani je delil pravico slovenskim upom do 19 let.

Ima 36 let, prihaja iz Amiensa in je sorazmerno novo ime na seznamu vrhunskih sodnikov. Ruddy Buquet je v mednarodno družino sodnikov FIFA vstopil leta 2011, do zdaj pa vodil le 15 srečanj pod njenim okriljem. Nima veliko izkušenj, sploh kar zadeva članske reprezentance. Pravico je delil le na dveh prijateljskih srečanjih, obe sta bili odigrani letos. Najprej med Andoro in dobro slovensko znanko Islandijo (0:2), drugo med Gabonom in Savdsko Arabijo. Odsodil je 15 mednarodnih tekem, v članski kategoriji za zdaj le dve, in pokazal šest enajstmetrovk. Zanimivo, prav vse je dosodil gostiteljem.

Ruddy spada v drugo kategorijo mednarodnih sodnikov, zvečer pa bo dočakal vrhunec. Prvič se bo na kvalifikacijski tekmi v članski konkurenci predstavil v vlogi glavnega sodnika. Največ izkušenj je pridobival v francoskem prvenstvu, od leta 2008 je vedno sodil vsaj 15 srečanj v sezoni, lani pa ga je doletela čast, da je na prepolnem Stade de Franceu vodil finale ligaškega pokala.

V Franciji je razburil Didierja Deschampsa, ko na srečanju med Marseillom in Brestom (začetek leta 2002) ni dosodil prekrška nad Brandaom v kazenskem prostoru Bresta. Odigranih je bilo komaj 30 sekund, Deschamps pa mu je ostro zameril, da ni pokazal rdečega kartona in na belo točko. Marseille je na tej tekmi končal niz neporaženosti, ki je trajal 16 tekem. Buquet je nazadnje vodil derbi francoskega prvenstva med Marseillom in Monacom. Pokazal je pet rumenih kartonov, bogati klub iz kneževine pa je zmagal z 2:1. Upajmo, da se bo usoda ponovila zvečer v Nikoziji in bodo vse točke znova pripadle gostom.

Buquet je lani delil pravico v Sloveniji. Dejaven je bil na kvalifikacijskem turnirju do 19 let, ko je bil v glavni vlogi tudi na dvoboju gostiteljev in mladih Rusov. Srečanje je bilo v Slovenski Bistrici, končalo pa se je brez zadetkov. Zanimivo je, da na tekmah, ki jih sodi mlajšim nemškim reprezentancam, vedno pade ogromno zadetkov. Tako je bilo lani, ko so Nemci na prijateljski tekmi do 21 let ponižali Argentino s 6:1, predlanskim pa v kvalifikacijskem srečanju grške sovrstnike s 5:4. Tudi v kvalifikacijah reprezentanc do 19 let ni manjkalo zadetkov, saj so predlanskim Nemci remizirali z Belorusi, gledalci pa so videli šest zadetkov (3:3). Zvečer bi za slovenske tri točke in izpolnitev Katančevega cilja zadostoval že eden.

Ne spreglejte