Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
10. 10. 2018,
12.08

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

Domen Črnigoj slovenska nogometna reprezentanca Liga narodov

Sreda, 10. 10. 2018, 12.08

5 let, 6 mesecev

Domen Črnigoj

Ko se je vrnil med ljudi, ga je še bolj zabolelo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Domen Črnigoj | Domen Črnigoj je eden izmed treh zdajšnjih članskih reprezentantov, ki so branili barve Slovenije na EP 2012 do 17 let. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Domen Črnigoj je eden izmed treh zdajšnjih članskih reprezentantov, ki so branili barve Slovenije na EP 2012 do 17 let.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenski reprezentant Domen Črnigoj, predstavnik mlajšega vala, ki je pod vodstvom Tomaža Kavčiča vskočil v prvo bojno linijo v izbrani vrsti, že dolgo ni bil tako razočaran kot po zadnjem reprezentančnem nastopu. Takrat je ostal praznih rok na Cipru (1:2) in objokoval zamujeno priložnost.

"Ko izgubiš z reprezentanco, ki na papirju ni favorit in naj ne bi bila boljša od tebe, razočaraš sebe, vse ljudi, ki spremljajo reprezentanco, navijače. Če čutiš nekaj do grba, zastave, Slovenije, ti ni vseeno," je bil po porazu s Ciprom neposreden Domen Črnigoj. Mladi Koprčan, ki bo prihodnji mesec dopolnil 23 let, se nerad spominja zadnjega gostovanja z reprezentanco.

Kevin Kampl
Sportal Slavljenec Kevin Kampl se je odločil

Tega ni pričakoval nihče

S slovensko izbrano vrsto je izkusil le eno zmago. Junija, ko je zmagal v Podgorici. | Foto: Vid Ponikvar S slovensko izbrano vrsto je izkusil le eno zmago. Junija, ko je zmagal v Podgorici. Foto: Vid Ponikvar To je bil njegov četrti nastop za člansko izbrano vrsto. Vse je zbral letos, vse pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča, a z izkupičkom ne more biti preveč zadovoljen. Najbolj ga je bolel neuspeh na Cipru.

"Ni mi bilo vseeno. Še nekaj časa se nisem počutil v redu. Ko sem se vrnil med ljudi, sem šele videl, kakšno razočaranje je med navijači. Tega poraza ni nihče pričakoval, proti takšnim ekipam si ne bi smeli dovoliti spodrsljajev," je obujal spomine na prejšnji mesec, ki slovenski reprezentanci v ligi narodov na tekmah z Bolgarijo (1:2) in Ciprom (1:2) ni prinesel niti točke.

"Zaradi tega bi morali biti zdaj še bolj motivirani in premagati Norveško. Mora se zbrati enajst fantov, ki bodo pokazali, da si zaslužijo biti tukaj. Da želijo igrati za Slovenijo. Samo s to energijo bomo prikazali veliko več. Če pokažeš voljo in energijo do te reprezentance, ti nima nihče nič za zameriti," se ozira na gostovanje v Oslu, kjer bo Kavčičeva četa iskala prve točke v ligi narodov.

Josip Iličić
Sportal Josip Iličić jasno in glasno o tem, kdo naj igra za reprezentanco

Če si dober, boš zagotovo igral

V tujino se je odpravil še kot najstnik, pred tem pa je nosil dres Kopra. | Foto: Vid Ponikvar V tujino se je odpravil še kot najstnik, pred tem pa je nosil dres Kopra. Foto: Vid Ponikvar Slovenska reprezentanca bo v soboto v Oslu močno oslabljena. Med vratnicama ne bo Jana Oblaka, v zvezni vrsti bosta manjkala Kevin Kampl in Jasmin Kurtić, vprašljiv je nastop Benjamina Verbiča, v napadu ne bo Tima Matavža. Mlajšim kandidatom se obeta priložnost, da sebi, selektorju in javnosti dokažejo, da si zaslužijo mesto med najboljšimi.

"V nogometu ni pomembno, koliko si star. Če si dober in si to zaslužiš, boš zagotovo igral. Moramo dokazati, da znamo, in izkoristiti vsako priložnost, ki bo ponujena."

Prejšnji mesec se je skoraj več kot o podobi slovenske reprezentance in aktualnih igralcih govorilo o odsotnosti Oblaka. Škofjeločan je bil v središču medijev, izbranci Tomaža Kavčiča, ki so nastopili proti Bolgariji in Cipru, pa malce manj.

Bojan Jokić
Sportal Kapetan o odsotnem slovenskem asu: On že ve, zakaj ni prišel #video

"Za nekatere fante je to pomembno, za nekatere ne. Mene se preprosto ni dotaknilo. Jan je iz nekih razlogov odsoten. Uradno ne vem, kakšnih, to vedo tisti, ki se z njim pogovarjajo. Bi pa rad povedal, da razlog, da smo izgubili ti dve tekmi, ne tiči v Oblaku. Predstavlja eno od dodanih vrednosti tej reprezentanci, ni pa eden izmed glavnih razlogov, da smo izgubili tekmi. Se pa strinjam, da bi se morali mediji bolj osredotočati na fante, ki so tukaj," pogreša večjo medijsko pozornost.

Skoraj bi se pridružil Cesarju in Birsi

S slovensko reprezentanco je že igral na velikem tekmovanju. Bilo je pred šestimi leti, ko je okusil igranje na evropskem prvenstvu do 17 let. Igralo se je v Sloveniji, njegova tedanja soigralca pa sta bila tudi Luka Zahović in Petar Stojanović, s katerima si deli reprezentančno slačilnico tudi v teh dneh.

Poleti bi se skoraj pridružil Valterju Birsi in Boštjanu Cesarju v Veroni, a je na koncu le ostal v Švici. | Foto: Vid Ponikvar Poleti bi se skoraj pridružil Valterju Birsi in Boštjanu Cesarju v Veroni, a je na koncu le ostal v Švici. Foto: Vid Ponikvar

V Švici je z njo zadovoljen, a ocenjuje, da je po štirih letih dokazovanja v zgledno organiziranem prvenstvu v osrčju Alp napočil trenutek za nov izziv. "Poleti sem želel prestopiti k Chievu v Verono. Bilo je že 90-odstotno dogovorjeno, a se ni izšlo. Škoda. Moja želja je, da bi prestopil v katero izmed najmočnejših lig. Zdaj je pravi čas. Dozorel sem, v Švici igram štiri leta in manjka mi samo še šest nastopov do stotice v prvenstvu. Bomo videli, kako bo pozimi. Morda se takrat kaj spremeni," ne izključuje možnosti, da bi spremenil klubsko okolje v zimskem prestopnem roku. Takrat bo imel še kakšen reprezentančni nastop več. Morda bo imela kakšno točko več v ligi narodov tudi Slovenija.

Kevin Kampl
Sportal Nemci pravijo: Kampl ne bo pomagal Sloveniji, NZS: če se bo počutil bolje, se bo pridružil
Ne spreglejte