Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
8. 10. 2018,
16.19

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,84

4

Natisni članek

Tomaž Kavčič Liga narodov slovenska nogometna reprezentanca Kevin Kampl

Ponedeljek, 8. 10. 2018, 16.19

5 let, 6 mesecev

Zbor slovenske nogometne reprezentance

Nemci pravijo: Kampl ne bo pomagal Sloveniji, NZS: če se bo počutil bolje, se bo pridružil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,84

4

Kevin Kampl | Pri Leipzigu so zapisali, da Kevina Kampla ne bo na reprezentančno akcijo, pri Nogometni zvezi Slovenije pa Kampla še niso povem prečrtali. | Foto Vid Ponikvar

Pri Leipzigu so zapisali, da Kevina Kampla ne bo na reprezentančno akcijo, pri Nogometni zvezi Slovenije pa Kampla še niso povem prečrtali.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska nogometna reprezentanca se je danes opoldan zbrala na Brdu pri Kranju v nepopolni postavi. Na seznamu Tomaža Kavčiča ni Jana Oblaka, ki letos sploh še ni branil za izbrano vrsto, manjkajo tudi Tim Matavž, Jasmin Kurtić in zdaj še Kevin Kampl. Zvezdnik RB Leipziga, ki je v nedeljo zablestel proti Nürnbergu z zadetkom in podajo, ima težave z zdravjem, zaradi česar je ostal v Nemčiji. Leipzig je sporočil, da Kampla ne bo v reprezentanco, pri Nogometni zvezi Slovenije pa še vedno puščajo odprte možnosti, da se pridruži reprezentančnim soigralcem.

Slovenska izbrana vrsta ne bo v najmočnejši postavi tudi ta mesec. Odkar je selektor Tomaž Kavčič, ni mogel niti na enem zboru na istem mestu pozdraviti prav vse najboljše slovenske nogometaše. Vedno je manjkal kateri izmed pomembnejših. Da tudi tokrat ne bo v Slovenijo Jana Oblaka, je postalo jasno že po vrnitvi predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenka Mijatovića s sestanka v Madridu.

Sportal Fantastične številke Oblaka, sanjski polčas Kampla, Elsner in Stojanović kraljujeta #video

Kampl odličen na nedeljski tekmi, a je ostal v Leipzigu

Kampl, občasni kapetan pri rdečih bikih, je v nedeljo v enem polčasu prispeval gol in podajo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kampl, občasni kapetan pri rdečih bikih, je v nedeljo v enem polčasu prispeval gol in podajo. Foto: Guliverimage/Getty Images Prejšnji teden se je zdravje kruto poigralo s Timom Matavžem in Jasminom Kurtićem, Benjamin Verbič je zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil zadnji tekmi kijevskega Dinama. Tudi tisto, ki je bila odigrana prejšnji četrtek v ligi Europa, ko je v vrstah RB Leipzig manjkal tudi Kevin Kampl. Svetlolasi slovenski reprezentant, rojen v Solingenu, ki bo v torek praznoval 28. rojstni dan, je dan pozneje že ozdravel.

Nemški klub je že v petek sporočil, da je prebolel virozo in bo kandidiral za nedeljsko srečanje proti Nürnbergu. Tako je tudi bilo. Kampl je zaigral v začetni enajsterici, se že po nekaj minut vpisal med strelce, dosegel strelski prvenec v tej sezoni v nemškem prvenstvu, nato prispeval še podajo za tretji gol, Leipzig pa je prvi polčas proti Bavarcem dobil kar s 4:0.

Nato je Kampl ostal v slačilnici, v javnosti se je širil občutek, da zaradi tega, ker so si rdeči biki že zagotovili neulovljivo prednost, Slovenec pa je še kazal določene znake izčrpanosti, posledice nedavne viroze. Le dan pozneje, ko bi moral Kampl pripotovati na zbor slovenske reprezentance, ki se pripravlja na tekmi lige narodov proti Norveški (13. oktobra v Oslu) in Cipru (16. oktobra v Ljubljani), pa nogometaša, ki se je podpisal pod najdražji slovenski prestop vseh časov (Leipzig je lani zanj plačal Bayerju 20 milijonov evrov), sploh ni bilo zraven.

Klubsko sporočilo: Kampl ne bo pomagal Sloveniji, NZS: morda pride

Na klubski strani so danes zapisali, da Kampl na reprezentančni akciji ne bo sodeloval in da ostaja v Leipzigu, saj se mu je infekcija ponovila, kar je dodaten šok za slovensko izbrano vrsto.

Tvit RB Leipzig:

Z vprašanjem, ali je torej res dokončno jasno, da 27-letnika ne bo v slovensko reprezentanco, smo se obrnili na Nogometno zvezo Slovenije, pri kateri o sporočilu Nemcev niso vedel nič. Dejali so nam, da so z Leipzigom v navezi, a naj bi bili dogovorjeni, da do srede počakajo, ali se bo Kamplovo stanje izboljšalo. Pozneje so na uradni strani podobno zapisali v naslednji kratki izjavi za javnost:

"Slovenski reprezentant Kevin Kampl se zaradi bolezni danes ni pridružil reprezentančnemu zboru na Brdu. Kampl je med vikendom sicer odigral en polčas za svoj klub, v drugem pa svojim soigralcem ni več pomagal. Njegovo zdravstveno stanje se je poslabšalo, Kampl pa bo do nadaljnjega ostal v Nemčiji. Zdravniška služba reprezentance bo v vsakodnevnem stiku z Leipzigom, v kolikor se njegovo stanje izboljša, pa se bo Kevin pridružil reprezentančnim soigralcem."

Tvit NZS:

"Premor bi mi prišel prav"

"Cel teden sem se počutil slabo, jemal sem tablete. Po tekmi me je treslo. Nisem še pravi. Premor bi mi prišel prav," je po nedeljski zmagi za nemške medije dejal Kampl.

Kevin Kampl
Sportal Kampl prerešetal Nürnberg in se povzpel na visoko drugo mesto #video

Bolnišnica v reprezentanci odprla vrata Bijolu

Do tekme v Oslu je še ogromno časa, saj bo na sporedu šele v soboto. Povratnik Josip Iličić, ki bo zaradi kalvarije z zdravstvenimi težavami potreboval še ogromno časa, da se vrne v formo, katerega ga je krasila v prejšnji sezoni, se je brez težav pridružil reprezentanci, kateri bo skušal pomagati po najboljših Jaka Bijol, ki je prejšnji teden v ligi prvakov z moskovskim CSKA premagal Real Madrid, je na Gorenjsko prispel v popoldanskih urah. | Foto: Reuters Jaka Bijol, ki je prejšnji teden v ligi prvakov z moskovskim CSKA premagal Real Madrid, je na Gorenjsko prispel v popoldanskih urah. Foto: Reuters močeh.

Matjaž Kek
Sportal Potres na Reki: Kek zapustil Rijeko, navijači so ga prepričevali, da si premisli #video

Na dodatne zdravstvene preglede čaka tudi Verbič. Zaradi njegovega nejasnega stanja, pa tudi nedavne viroze Kampla, je selektor Kavčič naknadno v člansko izbrano vrsto uvrstil tudi 19-letnega dragulje Jako Bijola, ki navdušuje pri moskovskem CSKA. Korošec je izpustil zbor reprezentance, iz ruske prestolnice je pripotoval v domovino šele v popoldanskih urah in se udeležil treninga.

Fotogalerija ponedeljkovega treninga (foto: Urban Meglič):

Fotogalerija
1 / 12

Lars Lagerbäck
Sportal Norvežani proti Sloveniji z rahlimi spremembami v ekipi
Ne spreglejte