Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
8. 10. 2018,
21.07

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

1

Natisni članek

Bojan Jokić slovenska nogometna reprezentanca Liga narodov

Ponedeljek, 8. 10. 2018, 21.07

5 let, 6 mesecev

Bojan Jokić

Kapetan o odsotnem slovenskem asu: On že ve, zakaj ni prišel #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

1

Bojan Jokić | Bojan Jokić je v izbrani vrsti vknjižil že 92 nastopov. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Bojan Jokić je v izbrani vrsti vknjižil že 92 nastopov.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Najbolj izkušenemu nogometašu v slovenski izbrani vrsti Bojanu Jokiću ni lahko. Odkar mu je selektor Tomaž Kavčič spomladi zaupal kapetanski trak, je slast zmage okusil le enkrat, kar štirikrat pa ostal praznih rok. ''Vsak posameznik se mora zamisliti in dati še kanček več. Potem se bo obrnilo na bolje,'' je prepričan slovenski kapetan, ki bo v reprezentanci znova pogrešal nekaj zelo pomembnih soigralcev.

Slovenska nogometna reprezentanca se bo oktobra v ligi narodov pomerila z Norveško in Ciprom. Septembra proti Bolgariji in Cipru ni osvojila niti točke, pristala je na repu razpredelnice.

''V preteklosti smo že bili v takšnem položaju. Vsaj mi, izkušenejši igralci, se tega spominjamo. Vsak posameznik se mora zamisliti in dati še kanček več. Potem se bo obrnilo na bolje. Vsak igralec mora takrat, ko pride v reprezentanco, vedeti, kako pomembna je reprezentanca, in koliko igralcev je gradilo njen kult. Vedno je treba biti pripravljen tudi na obdobje, ko ti ne gre,'' o rezultatski krizi slovenske reprezentance pod vodstvom Tomaža Kavčiča razmišlja Bojan Jokić.

Kevin Kampl
Sportal Nemci pravijo: Kampl ne bo pomagal Sloveniji, NZS: če se bo počutil bolje, se bo pridružil

Takih zdaj primanjkuje

Z Boštjanom Cesarjem si več ne deli reprezentančne slačilnice, ampak sodeluje le še poslovno. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Z Boštjanom Cesarjem si več ne deli reprezentančne slačilnice, ampak sodeluje le še poslovno. Foto: Žiga Zupan/Sportida Pogreša nekdanje soigralce, ki so pred kratkim končali reprezentančno pot, na primer Boštjana Cesarja ali Valterja Birso.

''Pozna se vsaka menjava generacij. To so bili fantje z močnim značajem. Zmagovalci. Tudi ko si igral s Cesarjem igrico Človek ne jezi se, bi se z njim, če ne bi zmagal, sprl. Taki pač so. Takih na žalost v tem trenutku tej reprezentanci primanjkuje. Fantje imajo značaj, a ga ne znajo pokazati. Če ga bomo, bo za ekipo veliko bolje,'' je prepričan 32-letni levi bočni branilec, ki je državni dres oblekel že 92-krat in se hitro približuje okrogli stotici.

Fotogalerija s ponedeljkovega treninga (foto: Urban Meglič/Sportida)

Fotogalerija
1 / 12

Za reprezentanco je vedno čast igrati

V slovenski reprezentanci zaradi takšnih in drugačnih razlogov manjka znova ogromno pomembnih igralcev. | Foto: Facebook/NZS V slovenski reprezentanci zaradi takšnih in drugačnih razlogov manjka znova ogromno pomembnih igralcev. Foto: Facebook/NZS Ko je letos nosil kapetanski trak, ni niti na eni tekmi sodeloval z Janom Oblakom, enim izmed kandidatov za dobitnika nagrade zlata žoga. Kako razmišlja o vratarju Atletica, ki ga je nedavno obiskal predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović, in v tem jesenskem ciklusu ne bo pomagal reprezentanci?

''O Janu imam izjemno mnenje. Poznam ga kot dobrega fanta. Za slovenski nogomet je zelo veliko ime. Uspevajo mu neverjetne stvari, podprl je že vse mogoče rekorde. Vedno rečem, da je za reprezentanco čast igrati, on pa že ve, zakaj ni prišel. A je poškodovan ali ni, to so vprašanja zanj,'' se je na zboru reprezentance dotaknil vprašanja odsotnosti enega od najboljših čuvajev mreže na svetu. Takrat še ni bilo povsem jasno, kakšna bo reprezentančna usoda Kevina Kampla, ta bo, kot je mogoče pričakovati, izpustil oktobrski tekmi slovenske reprezentance. Tako ne bo ne Oblaka ne Kampla, zaradi poškodb manjkata Jasmin Kurtić in Tim Matavž, vprašljiv je tudi nastop Benjamina Verbiča.

Zlatko Dedić
Sportal V mladih letih je veliko žrtvoval

Iličić je pravi vodja

Josip Iličić se je po dolgotrajni kalvariji z zdravstvenimi težavami le vrnil na igrišče. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Josip Iličić se je po dolgotrajni kalvariji z zdravstvenimi težavami le vrnil na igrišče. Foto: Žiga Zupan/Sportida Nad selektorja Kavčiča se je zgrnilo nemalo težav. Neprijetnih zgodb je v izobilju, a je Jokić opozoril tudi na nekaj pozitivnih. ''Vrnil se je Iličić, prišel je tudi Bijol. Upam, da nam bosta pomagala, da obrnemo stvari na boljše,'' je omenil povratnika Josipa Iličića in 19-letnega Jako Bijola, ki se bosta prvič potegovala za točke lige narodov.

''Iličić je prišel v pravem trenutku. Od njega bomo pričakovali nekaj izjemnega, a mu moramo pomagati, da bo na igrišču pravi. Dolgo časa ga ni bilo, a je v glavi pravi lider,'' zelo spoštuje zveznega igralca Atalante, ki je bil v zadnjem kvalifikacijskem ciklusu najboljši slovenski igralec, poleti pa zaradi resnih zdravstvenih težav poldrugi mesec preživel v postelji in izgubil ogromno moči.

Najstnik Bijol se po drugi strani prvič druži z reprezentančno elito slovenskega nogometa. Kapetan Jokić je pojasnil, da ga po prihodu, tako kot je že navada za debitante, čaka krst. ''Naprej bo moral zapeti pesem, dolgo eno minuto. Jaka je izjemen fant,'' ga dobro pozna iz ruskega prvenstva, z njim pa se je tudi zaklepetal po tekmi med CSKA in Ufo.

Jaka Bijol
Sportal Izjemno, najbolj vroči slovenski najstnik dočakal največjo čast

Selektor Kavčič si zasluži podporo

Jokić si želi pozitivnega izkupička na tekmah z Norveško in Ciprom, po katerem bi lahko javnost spremenila mnenje o dometih reprezentance in selektorja Kavčiča.

Slovenska reprezentanca bo 13. oktobra gostovala v Oslu, tri dni pozneje pa v Ljubljani pričakala Ciper. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Slovenska reprezentanca bo 13. oktobra gostovala v Oslu, tri dni pozneje pa v Ljubljani pričakala Ciper. Foto: Morgan Kristan / Sportida

''Vedno, ko ni rezultatov, je prvi na udaru trener. Igralci se težko menjajo. Ni pa lahko. Hočeš pomagati ekipi, a ne gre. Selektor si zasluži podporo. Smo pa mi igralci tako kot on krivi za to, kar se dogaja,'' prevzema odgovornost za skromne rezultate v ligi narodov tudi na svoja pleča.

Jan Oblak
Sportal Le še enemu ni jasno, da ni poti nazaj
Lars Lagerbäck
Sportal Norvežani proti Sloveniji z rahlimi spremembami v ekipi
Ne spreglejte