Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 5. 2013,
20.01

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Kek Lokomotiva Zagreb Hajduk Split Rok Kronaveter

Sreda, 15. 5. 2013, 20.01

4 leta, 8 mesecev

Kek bo zvečer navijal za Lokomotivo, Kronaveter po dvojno krono

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Evropski seznam dobitnikov lovorik se polni. Zvečer bo znan pokalni zmagovalec na Hrvaškem. Na razplet bo pozorna tudi Rijeka. Danes finale pokalnega tekmovanja še v osmih državah.

Z izjemo prvoligaških tekmovanj v nekaterih skandinavskih državah ter še nekaj manjših, ki zaradi specifičnih podnebnih razmer prisegajo na igranje v "toplejših" mesecih, se ligaško in pokalno dogajanje za večino Evrope že počasi zaključuje. V najmočnejših ligah so državni naslovi že oddani. Bayern München je nemški prestol na rekordni način zasedel že šest krogov pred koncem, v soboto pa se bo v Londonu boril za evropski naslov. V Angliji je Manchester United na elitnem seznamu nasledil mestnega tekmeca Cityja, ki je ostal tudi brez pokalnega naslova, že 31. naslov italijanskih prvakov (uradno mu je priznano 29) je osvojil Juventus, najboljša v svojih državah sta tudi Barcelona (Španija) in PSG (Francija). Kar se tiče pokalnih tekmovanjih, je Atletico v mestni poslastici prizadejal Realu boleč poraz in osvojil pokalni naslov. V Italiji se bosta za pokal udarila rimska velikana, v Nemčiji bosta v finalu v glavnih vlogah Bayern in Stuttgart, v Franciji pa nekoliko presenetljivo Evian in Bordeaux.

Znani so že prvaki v 29 državah. Nogometni ljubitelji v Albaniji, Andori, Angliji, Armeniji, Azerbajdžanu, Belgiji, BiH, Franciji, Grčiji, Gruziji, Italiji, Izraelu, Moldaviji, Nemčiji, Romuniji, Sloveniji, Turčiji, Walesu, Ukrajini ter na Cipru, Danskem, Hrvaškem, Madžarskem, Malti, Nizozemskem, Portugalskem, Slovaškem in Škotskem so že dočakali najboljšega, vedno manj prazna je tudi rubrika pokalnih zmagovalcev. Na Slovaškem je Slovan po pokalu osvojil še prvenstvo (pred njim je podobno v Grčiji storil Olympiakos), konec maja pa bi se mu lahko na seznamu dobitnikov dvojnih kron pridružil tudi Maribor. Novi (stari) slovenski prvak, ki ima dva kroga pred koncem prvenstva pred Olimpijo neulovljivih 13 točk. Zvečer lahko dvojno krono osvoji tudi Rok Kronaveter na Madžarskem, o zmagovalcih pokala pa se bo odločalo še v osmih državah.

Ne spreglejte