Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
14.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Kevin Kampl Brdo pri Kranju Srečko Katanec Švica

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 14.46

7 let, 12 mesecev

Katanec pozdravil novinca, Kampl odpravil težave z nespečnostjo (foto)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Začela se je operacija Švica. Katančeva četa se je zbrala pred morda odločilnim dejanjem, ki bo nakazal, ali se Slovenija še lahko vmeša v boj za drugo mesto in neposredno uvrstitev na EP 2016.

Najboljši nogometaši, kar jih po mnenju selektorja Srečka Katanca v tem trenutku premore Slovenija, so se zbrali na Brdu pri Kranju. Kmalu se bodo začeli potiti, saj se pripravljajo na izjemno pomembno kvalifikacijsko srečanje za evropsko prvenstvo leta 2016. V soboto bodo gostovali pri neposrednem tekmecu za drugo mesto, favorizirani Švici, kjer ne manjka priznanih nogometnih velemojstrov. Katančevi kandidati na zboru reprezentance niso skrivali dobre volje, najbolj pa se je smejalo Valterju Birsi, ki je v nedeljo s prekrasnim zadetkom in dvema podajama izstopal v vrstah Chieva pri senzacionalni visoki zmagi nad Laziem (4:0), Kevinu Kamplu, ki se je iz Dortmunda, kjer ga je spremljal negotov klubski status, preselil v zanj domači Leverkusen, Branku Iliću, enemu izmed dveh slovenskih srečnežev, ki bodo jeseni zaigrali v skupinskem delu lige prvakov, ter novincema Nejcu Skubicu ter Niku Kapunu.

Po dolgem času je zbor slovenske izbrane vrste minil brez nogometašev Maribora. Josip Iličić, nekdanji član štajerskih, zdaj pa toskanskih vijolic, se je reprezentanci z manjšo zamudo pridružil v zgodnjih popoldanskih urah, danes se bosta soigralcem pridružila še kapetan Boštjan Cesar, ki je v nedeljo zamudil na letalo zaradi dodatne obveznosti, saj je moral po navdušujoči zmagi Chieva nad Laziem opravljati dopinški test, ter Jan Oblak, ki je v nedeljskem derbiju španskega prvenstva navdušil na gostovanju pri Sevilli in mrežo Atletica ohranil nedotaknjeno (0:3). Slovenski reprezentančni tabor čaka še na Roberta Berića, ki je v Franciji uskladil zadnje podrobnosti odmevnega prestopa iz Rapida k St. Etiennu.

Fotozgodba z zbora slovenske izbrane vrste:

Ne spreglejte