Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 11. 2017,
15.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Ljudski vrt večni derbi Igor Bišćan Branko Ilić NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 20. 11. 2017, 15.00

6 let, 5 mesecev

Branko Ilić in Igor Bišćan

Kapetan in trener Olimpije ne delata drame

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Maribor Olimpija | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Olimpije so v petek doživeli prvi prvenstveni poraz v tej sezoni. Ostali so praznih rok v Ljudskem vrtu (0:1) in Mariboru omogočili, da jim na lestvici pobegne na tri točke prednosti. "Tekmo smo izgubili, prvenstva niti približno," ostaja optimist kapetan Branko Ilić, ki že razmišlja o novem cilju - nedeljski zmagi nad Krškim.

Zeleno-beli so v petek po dolgem času ostali brez vodilnega položaja. Najvišjo stopničko so prepustili Mariborčanom, ki jih v torek čakajo prestižne obveznosti v ligi prvakov v Moskvi.

Olimpija je tako ostala brez prvega mesta v obdobju, ko so vijolice obremenjene z zgoščenim evropskim koledarjem, zato je bilo razočaranje zmajev še toliko večje.

Branko Ilić: Glave gor, prvenstvo še ni izgubljeno

Branko Ilić je izgubil dvoboj s stanovskim kolegom Tavaresom. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Branko Ilić je izgubil dvoboj s stanovskim kolegom Tavaresom. Foto: Urban Urbanc/Sportida "Imeli smo naboj, željo, a žal ni šlo. Nasprotnik se je dobro zaprl, težko ga je bilo prebiti. Tako kot po zmagah nismo delali evforije, zdaj ne smemo delati katastrofe iz poraza. Do konca sezone je še ogromno tekem," je Branko Ilić prepričan, da Olimpija še ni rekla zadnje v boju za državni naslov.

"Tekmo smo izgubili, prvenstva niti približno. Glave gor," sporoča nekdanji reprezentant, ki mu ne primanjkuje izkušenj.

Zaveda se, da je prvenstvena sezona naporen maraton in da se bo o naslovu odločalo spomladi. Nogometaši vstopajo šele v 17. krog, tako da se bližajo koncu uvodne polovice prvenstva.

Vrhunci derbija v Mariboru:

Po mnenju kapetana so zmaji v petek na Štajerskem v uvodnih 15 minutah - takrat je njegov stanovski kolega Marcos Tavares dosegel odločilni zadetek na tekmi - storili preveč napak.

Bišćana ni strah

Igor Bišćan se ne boji, da bi poraz pustil negativne posledice. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Igor Bišćan se ne boji, da bi poraz pustil negativne posledice. Foto: Urban Urbanc/Sportida Iz poraza v Mariboru noče delati drame niti trener Igor Bišćan. "Slej ko prej je moral priti poraz. To ni velik šok za ekipo. Če želiš biti resna ekipa, ti mora biti poraz dovolj velik motiv, da se na naslednjem treningu dokažeš in vrneš na želeno pot. Ne skrbi me, da bi poraz pustil negativne posledice. Tega se ne bojim. Vse, kar smo do zdaj odigrali, je bilo kar dobro," Hrvat zaupa varovancem, da se bodo hitro vrnili k zmagovalnim navadam.

V taboru Olimpije vlada prepričanje, da ni še nič izgubljeno. V to verjamejo tudi privrženci ljubljanskega kluba, ki so z odzivom po porazu v Mariboru navdušili kapetana zmajev. "Navijači so bili izjemni. Po tekmi so nas pozitivno pozdravili, za kar se jim moram iskreno zahvaliti," je poudaril v pogovoru za spletno stran.

Nogometaši Olimpije se bodo navijačem prvič po porazu v Ljudskem vrtu predstavili v nedeljo, ko prihaja v Stožice Krško. "Vemo, kaj moramo narediti. V nedeljo moramo zmagati, razveseliti navijače in se vrniti v zmagovalni ritem," je bil kratek in jedrnat Ilić. Zmaga nad Posavci, ki so jih v uvodni četrtini prvenstva v gosteh premagali s 4:2 (čeprav so izgubljali z 0:2), bi vrnila v slačilnico mir, še kako potreben pred sklepnimi dejanji jesenskega dela. Na lestvici ga želijo končati pred vijolicami ali pa čim bližje njim.  

Ne spreglejte