Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
10. 7. 2018,
11.15

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

1

Natisni članek

Šime Vrsaljko Dejan Lovren Danijel Subašić FIFA SP 2018

Torek, 10. 7. 2018, 11.15

5 let, 9 mesecev

Trije zvezdniki izpustili zadnji trening

Kako velike so resnično težave Hrvatov?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

1

Danijel Subašić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Napetost pred sredino polfinalno tekmo svetovnega prvenstva 2018 med Hrvaško in Anglijo narašča. Na Otoku vlada prava nogometna evforija, prav nič drugače ni na Hrvaškem. Tako eni kot drugi kipijo od samozavesti, jasno pa je, da lahko v finale pride le eden.

Hrvati so do polfinala prehodili trnovo pot. Tako v osmini finala in četrtfinalu so napredovali šele po streljanju enajstmetrovk, dodatnih 60 minut igre, kolikor so trajali podaljški, pa je pustilo posledice tudi pri igralskem kadru.

Na ponedeljkovem treningu so manjkali trije ključni možje hrvaške udarne enajsterice, branilca Šime Vrsaljko in Dejan Lovren ter vratar Danijel Subašić. Kako resno je njihovo zdravstveno stanje, v hrvaškem taboru skrbno skrivajo pred javnostjo, a jasno je, da bosta vsaj Lovren in Subašić, ki ima nekaj težav s stegensko mišico, zagotovo nared.

Bodo Hrvati premagali Anglijo?

  • Da.
    44,09 %
    1358 glasov
  • Ne.
    55,91 %
    1722 glasov
Oddanih 3080 glasov

Kako resno je stanje Vrsaljka?

Večje težave ima soigralec Jana Oblaka, španski časnik Marca trdi, da je izgubljen za obračun z Anglijo, spet drugi viri, da njegovo koleno ni v tako slabem stanju in da bo nekdanji član zagrebškega Dinama do srede nared. "To so tekme, ki se jih ne izpušča, in če je treba, se jih igra tudi z eno nogo," dodajajo.

Ne bi bilo presenečenje, če bi v sredo nastopil tudi Šime Vrsaljko. | Foto: Reuters Ne bi bilo presenečenje, če bi v sredo nastopil tudi Šime Vrsaljko. Foto: Reuters

Dalić je jasen, ni časa za tarnanje

''Imamo le še korak do finala. Mislite, da je zdaj res primeren čas za tarnanje, da smo utrujeni? Če bomo tako razmišljali, je bolje, da v sredo niti ne pritečemo na igrišče,'' poudarja hrvaški selektor Zlatko Dalić.

Domagoj Vida
Sportal Nov posnetek Hrvata, "Slave Ukrajini" in Beograda #video

Če Vrsljako ne bo mogel pomagati, večjih skrivnosti ni. Na bok obrambe se bo postavil Domagoj Vida, če po novem spornem posnetku, ki je pricurljal v javnost, ne bo dobil dodatne kazni, osrčje obrambe pa ob Lovrenu zakrpal izkušeni Vedran Čorluka.

Hrvaški selektor poudarja, da je beseda utrujenost prepovedana. | Foto: Getty Images Hrvaški selektor poudarja, da je beseda utrujenost prepovedana. Foto: Getty Images

Angleška legenda: Hrvati so bili kot mrtveci

Pred obračunom s Hrvati so samozavestni tudi Angleži, ki bodo lahko računali tudi na še pred kratkim vprašljivega vezista Liverpoola Jordana Hendersona. Trije levi se zdijo v nasprotju s Hrvati polni energije, zato se tekmecev v polfinalu niti malo ne bojijo.

''Hrvati so mi delovali kot mrtveci v podaljšku proti Rusiji. Gre za dobro zasedbo, ki ima v svojih vrstah Luko Modrića in Ivana Rakitića, in jo treba spoštovati, a nikakor se je ni treba bati,'' je v svoji kolumni za BBC zapisala angleška legenda Alan Shearer.

Preberite še:

Gareth Southgate
Trendi Pustila ga je zaradi Southgata, a še vedno navija za Anglijo
Aleksander Čeferin, Uefa
Sportal Aleksander Čeferin prepričan, da bodo razlike iz leta v leto večje
Lionel Messi
Sportal Za zdaj brez sprememb
selektorji
Sportal Francoski profesor in trije šolarčki
Ne spreglejte