Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 7. 2018,
9.10

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

1

Natisni članek

FIFA SP 2018 Aleksander Čeferin

Torek, 10. 7. 2018, 9.10

5 let, 9 mesecev

Aleksander Čeferin prepričan, da bodo razlike iz leta v leto večje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

1

Aleksander Čeferin, Uefa | Foto Reuters

Foto: Reuters

Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je pohvalil organizatorje svetovnega prvenstva v Rusiji, obenem pa je za nemško tiskovno agencijo dpa dejal, da ga ne preseneča, da so reprezentance pod okriljem "njegove" Uefe tako uspešne. "Nogomet v Evropi je organiziran drugače, razkorak bo iz leta v leto večji," je dejal Čeferin.

Kar šest evropskih reprezentanc se je prebilo v četrtfinale mundiala, po izpadu Urugvaja in Brazilije pa sta oba polfinala povsem evropska, tako kot sta bila leta 2006, s tekmama Francija - Belgija ter Hrvaška - Anglija.

"Nisem presenečen nad uspehom evropskih reprezentanc, saj je nogomet v Evropi organiziran drugače," je dejal Čeferin v ponedeljek zvečer v Rigi. "Več je infrastrukture, več tehničnega osebja. Mi delujemo povsem drugače, bolj smo organizirani, in razlika bo iz leta v leto večja," je v pogovoru za dpa še napovedal prvi mož Uefe.

Domagoj Vida
Sportal Za vzklik "Slava Ukrajini" še denarna kazen

Pričakuje fantastične tekme

Pogled je usmeril tudi proti zadnjim štirim ekipam mundiala. "Po mojem mnenju ima Francija fantastično moderno ekipo. Sam menim, da je to nogomet prihodnosti. Belgija in Hrvaška imata obe izjemne posameznike in tudi dobri ekipi. In seveda, Anglija je letos tako dobra, kot ni bila že več desetletij, ne let. Zato lahko do konca pričakujemo fantastične tekme," je menil Čeferin.

Lukaku Mbappe
Sportal Francoski selektor miri preplah, ki se je razvnel po včerajšnjem treningu

Še vedno je skeptičen do VAR

Predsednik Uefe je obenem pohvalil rusko organizacijo mudiala in dejal, da je "zelo dobra", komentiral pa je tudi uvedbo videopomočnika (VAR) na mundialu, za katerega meni, da bi moral biti bolj jasen.

"So seveda plusi in minusi sistema VAR. Mislim, da zdaj ni več poti nazaj. Na tak ali drugačen način bo implementiran tudi v evropska tekmovanja. Gre za to, da nismo proti VAR-u, ampak enostavno nismo prepričani, da so pravila uporabe dovolj jasna," je še dejal Čeferin: "A vseeno mislim, da je VAR do zdaj na mundialu deloval precej dobro."

selektorji
Sportal Francoski profesor in trije šolarčki
Ne spreglejte