Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
15. 2. 2017,
11.37

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

UEFA liga prvakov Real Madrid Napoli Diego Armando Maradona Damir Skomina Zinedine Zidane Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 15. 2. 2017, 11.37

1 leto

Pred tekmo Real Madrid – Napoli

Kaj bo Slovenec doživel v družbi Zinedina Zidana in Diega Maradone?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Diego Maradona | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po hudem udarcu, ki ga je včeraj v Parizu doživela Barcelona, bo na prvi tekmi osmine finala lige prvakov danes na delu še drugi velikan španskega nogometa. Real Madrid bo gostil vroči Napoli. Pomembno vlogo v Madridu bo imel tudi Slovenec Damir Skomina, ki bo glavni sodnik.

Napoli je v Madrid prišel zelo samozavestno in s svojim talismanom, nekdanjim asom Diegom Maradono na čelu, ki ga je kot posebnega gosta na tribune štadiona Santiago Bernabeu, na katerem naj bi bilo deset tisoč vročekrvnih neapeljskih navijačev, povabil predsednik kluba Aurelio De Laurentiis.

Odlična forma Neapeljčanov

Napoli v zadnjem času navdušuje. | Foto: Reuters Napoli v zadnjem času navdušuje. Foto: Reuters Neapeljčani so v odlični formi. V vseh tekmovanjih niso izgubili že 18 tekem zapored. Nazadnje so praznih rok ostali oktobra lani. V zadnjih 13 tekmah so kar enajstkrat zmagali, v zadnjih dveh tekmah so dvakrat zmagali ob izjemni razliki v zadetkih 9:1. Lahko pozitiven izid zabeležijo tudi danes zvečer na enem izmed najbolj slovitih štadionov na svetu? Italijani so prepričani, da lahko.

"Moramo igrati tako, kot znamo. Moramo biti mi. Ne smemo spreminjati svojega sloga igre. Čaka nas tekma proti enemu izmed najboljših klubov na svetu, a v ligi prvakov lahkega dela ni. V Madrid smo prišli uživat. Igranje takšnih tekem je privilegij. Zagotovo se ne bojimo. Prišli smo po pozitiven izid," pred tekmo pravi trener gostov Maurizio Sarri.

Real lovi sedmi četrtfinale v nizu

Domačini, ki branijo naslov in so bili evropski prvaki tudi leta 2014, lovijo še sedmi četrtfinale v ligi prvakov zapored. So favoriti, a se zavedajo, da jih ne čaka lahko delo. Opirajo se na statistiko, ki pravi, da so na zadnjih 33 evropskih tekmah pred domačimi navijači izgubili le enkrat in ob tem zabeležili kar 28 zmag.

Zinedine Zidane je z Realom že v osmini finala lige prvakov naletel na visoko oviro. | Foto: Reuters Zinedine Zidane je z Realom že v osmini finala lige prvakov naletel na visoko oviro. Foto: Reuters

Bo Belgijec zasenčil Cristiana Ronalda?

Po dveh zaporednih porazih pred mesecem dni so se pobrali, a v zadnjem času vseeno niso najbolj prepričljivi. Tudi njihov najboljši posameznik Cristiano Ronaldo, čeprav je zadel na zadnjih treh tekmah, ne. Prav gotovo Portugalec ni v svoji najboljši formi. Ravno nasprotno, kot velja za Driesa Mertensa. Belgijca, ki v zadnjem času navdušuje v dresu Napolija. Na zadnjih 11 tekmah je dosegel neverjetnih 14 golov in bo tudi tokrat predstavljal največjo nevarnost za vrata Madridčanov.

"Pred nami je prvi polčas zanimivega obračuna. Želimo priti do prednosti, a jasno je, da si podobnega želijo tudi Neapeljčani. Pripravljeni smo. Napoli igra sijajen nogomet in ima odličnega trenerja, kar kažejo njegovi rezultati. Čaka nas zelo zanimiva tekma. Vsi si želijo zmagovati v ligi prvakov, a pot do uspeha je dolga in naporna," pred tekmo pravi trener Reala, ki še vedno vodi v španskem prvenstvu, Zinedine Zidane.

Najboljšega slovenskega sodnika Damirja Skomino v Madridu čaka odgovorna naloga. | Foto: Guliverimage/Getty Images Najboljšega slovenskega sodnika Damirja Skomino v Madridu čaka odgovorna naloga. Foto: Guliverimage/Getty Images

Valižan se je vrnil, a še ni pripravljen

Francoz tudi tokrat ne bo mogel računati na valižanskega zvezdnika Garetha Bala, ki je sicer začel trenirati, a za največje napore po dolgotrajni odsotnosti ni pripravljen. Pri Napoliju bo manjkal le branilec Lorenzo Tonelli, ki pa tako ali tako nima vidnejše vloge v moštvu.

Real Madrid – Napoli

Osmina finala lige prvakov, danes ob 20.45. Štadion Santiago Bernabeu v Madridu, kapaciteta 85.454. Sodnik: Damir Skomina (Slovenija).

Verjetni začetni postavi:
Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modrić; Vazquez, Benzema, Ronaldo.
Napoli: Reina; Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam; Zieliński, Diawara, Hamšík; Callejón, Mertens, Insigne.

Manjkajoči:
Real Madrid: Gareth Bale.
Napoli: Lorenzo Tonelli.

Ne spreglejte