Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2024,
7.33

Osveženo pred

1 ura, 48 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
trener Liverpool Jürgen Klopp

Natisni članek

Četrtek, 1. 8. 2024, 7.33

1 ura, 48 minut

Nemec trenutno nima želje po trenerskem delu

Jürgen Klopp: Nisem se poslovil naključno, pač pa je šlo za splošno odločitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Jürgen Klopp | Jürgen Klopp | Foto Reuters

Jürgen Klopp

Foto: Reuters

Nemški nogometni strateg Jürgen Klopp, ki se je po koncu zadnje sezone poslovil od Liverpoola, je na mednarodnem kongresu trenerjev v Wurzburgu namignil, da bi bilo njegove trenerske kariere lahko konec, a ob tem dodal, da ima še vedno željo delati v nogometu.

Arne Slot
Sportal Slot uradno na klopi Liverpoola

Kaj lahko bi se zgodilo, da je Jürgen Klopp kot glavni trener že odvodil zadnjo tekmo kariere. Na kongresu trenerjev v Nemčiji je dejal, da ga, odkar je maja po skoraj devetih letih dela na Anfieldu zapustil Liverpool, vrnitev na trenersko mesto ne zanima in da bi njegovo trenersko slovo lahko postalo dokončno.

"Za zdaj je od trenerstva zame to to. Nisem se poslovil naključno, pač pa je šlo za splošno odločitev," so besede 57-letnika povzeli pri ESPN-u. Klopp je ob tem sicer dal vedeti, da se stvari lahko spremenijo in da je še premlad za pokoj.

Jürgen Klopp
Sportal Solze tekle v potokih, čustveno slovo velikana

"Premlad sem, da bi samo igral padel in se ukvarjal z vnuki. Bo to spet trenersko delo? Ta trenutek bi to resnično izključil." | Foto: Reuters "Premlad sem, da bi samo igral padel in se ukvarjal z vnuki. Bo to spet trenersko delo? Ta trenutek bi to resnično izključil." Foto: Reuters

"Morda se lahko o tem znova pogovarjamo čez nekaj mesecev. Še vedno imam željo delati v nogometu in pomagati ljudem s svojimi izkušnjami in kontakti. Bomo videli, kaj je v nogometu še zame. Trenutno glede dela v nogometu povsem nič. Niti ne bi bilo pravično, da bi zdaj nekomu rekel 'Dobro, bom naredil izjemo zate'. A nekaj ​​bom zagotovo delal. Premlad sem, da bi samo igral padel in se ukvarjal z vnuki. Bo to spet trenersko delo? Ta trenutek bi to resnično izključil. Bomo videli, kaj bo prinesel čas."

S tem je zanikal nekatera namigovanja, ki so ga povezovala s selektorsko vlogo angleške, pa tudi ameriške reprezentance.

Liverpool Jürgen Klopp
Sportal Šok na Otoku: Nemec zapušča Liverpool
Ne spreglejte