Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
29. 8. 2017,
21.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Nejc Skubic

Torek, 29. 8. 2017, 21.23

6 let, 6 mesecev

Nejc Skubic

Je z drvenjem po Turčiji prepričal selektorja?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Nejc Skubic | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nejc Skubic, ki je junija dopolnil 28 let, se vse bolj uveljavlja v slovenski reprezentanci. V teh kvalifikacijah je zaigral, vselej od prve minute, na treh tekmah. Na mesto v začetni enajsterici Srečka Katanca resno računa tudi tokrat.

Slovenija bo v petek ob 20.45 v Trnavi odigrala sedmo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški. V ponedeljek jo v Stožicah, prav tako ob 20.45, čaka še kvalifikacijska tekma proti Litvi. Štiri kroge pred koncem rednega dela skupine E je z 11 točkami na tretjem mestu. Za drugouvrščeno Slovaško zaostaja za točko, za vodilno Anglijo pa tri. Pred Škotsko na četrtem mestu ima tri točke prednosti. Prvo mesto prinaša neposredno uvrstitev v Rusijo, drugo pa dodatne kvalifikacije.

Na tekmah proti Slovaški, Angliji in Škotski je prednost na desni strani obrambe dobil Aljaž Struna, na tekmah proti Litvi na začetku kvalifikacijah in obeh proti Malti je od prve minute zaigral branilec turškega prvoligaša Konyasporja, ki drvi gor in dol po desni strani nogometnega igrišča. Kako bo tokrat, ko je reprezentanca Srečka Katanca precej spremenjena?

"Bomo videli. Kdor je tukaj, je tukaj. Zbrani smo tisti, za katere selektor misli, da smo najboljši. Vsak od nas bo igral za reprezentanco s srcem, tako kot vedno. Pustili bomo srce na igrišču in poskušali priti do pozitivnega rezultata," obljublja Nejc Skubic.

Želi si maksimalnega izkupička

Do zdaj je za Slovenijo odigral šest tekem. | Foto: Vid Ponikvar Do zdaj je za Slovenijo odigral šest tekem. Foto: Vid Ponikvar In kaj bi bil na petkovi tekmi na Slovaškem in ponedeljkovi proti Litvi v Ljubljani pozitiven rezultat? "Jasno, šest točk. Vemo, da bi bili v igri za svetovno prvenstvo tudi v primeru štirih točk, a bomo naredili vse, da premagamo že Slovake. Najprej moramo odpraviti njih, potem bomo razmišljali o Litvi. Mislim, da imamo kar nekaj možnosti za uspeh v Trnavi. Imamo dobro ekipo, lahko osvojimo tri točke," je prepričan nogometaš, ki je do zdaj zbral šest nastopov za Slovenijo.

Za Konyaspor, ki je v prvih treh krogih turškega prvenstva osvojil tri točke, a navijače razveselil predvsem z osvojitvijo superpokala na začetku sezone, igra redno in dobro. Prav on je bil tisti, ki je z golom v 90. minuti zadel za zmago nad slovitim Bešiktašom z 2:1 in v klubske vitrine prinesel prestižno lovoriko.

"Da, igram dobro, a škoda, da so rezultati kluba nekoliko slabši. Dobro formo bom poskusil prenesti tudi na reprezentančne tekme, če bom dobil priložnost. Verjamem, da bomo vsi skupaj naredili vse, da pridemo do dobrih rezultatov in se približamo uvrstitvi na svetovno prvenstvo," pravi nekdanji nogometaš Domžal, ljubljanskega Interblocka, Ivančne Gorice in tudi ptujske Drave.

Na treningih daje vse od sebe in upa, da bo Srečko Katanec s prstom pokazal nanj. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Na treningih daje vse od sebe in upa, da bo Srečko Katanec s prstom pokazal nanj. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Vsakič, ko je treba zmagati, jim uspe

"Imamo zelo malo časa za priprave, a v reprezentanci je tako že od nekdaj, zato smo tega navajeni. S fanti smo skupaj že dolgo časa in se dobro poznamo. Ekipni duh je na vrhuncu, zato sem optimist," pravi Skubic, ki se zanaša tudi na dobre izkušnje, ki jih imajo Slovenci s Slovaki.

Do zdaj so Slovenci proti njim odigrali pet tekem in še niso izgubili. Trikrat so zmagali. "Da, to je res. Vsakič, ko je bilo treba zmagati, smo zmagali. Verjamem, da bo tudi tokrat tako," je za konec povedal nogometaš, ki je za Konyaspor v dobrem letu in pol, odkar je odšel v Turčijo, odigral že kar 75 tekem. Prispeval je pet golov in 13 podaj. Izkušnje v tujini je pred leti nabiral tudi v Romuniji, kjer je igral za Otelul Galati in v njegovem dresu, ko je bil star še 22 let, zaigral tudi v ligi prvakov.

Ne spreglejte