Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 6. 2020,
23.57

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

Natisni članek

Bojan Jokić Jaka Bijol Andres Vombergar Miha Blažič Matija Boben slovenski nogometaši na delu v tujini Andraž Šporar Jan Oblak Jan Oblak Josip Iličić Žan Majer Damjan Bohar Miha Mevlja Denis Popović Nejc Skubic Simon Rožman

Nedelja, 28. 6. 2020, 23.57

3 leta, 10 mesecev

Slovenski nogometni legionarji

Josip Iličić še ni povsem nared

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03
Josip Iličić | Atalanta še naprej navdušuje v italijanskem prvenstvu. Kaj bo šele, ko bo povsem nared njen najboljši strelec Josip Iličić? | Foto Getty Images

Atalanta še naprej navdušuje v italijanskem prvenstvu. Kaj bo šele, ko bo povsem nared njen najboljši strelec Josip Iličić?

Foto: Getty Images

Nedelja je bila za slovenske nogometne legionarje mirna. Josip Iličić se je v Italiji razveselil nove zmage z Atalanto, ki ga je še bolj približala uvrstitvi v ligi prvakov. Slovenski zvezdnik, ki je pred korona prekinitvijo navduševal, po povratku na nogometne zelenice še ni zaigral od prve minute, saj ima težave s poškodbo. Tokrat je zaigral v zadnjih desetih minutah.

Slovenski nogometaši/trenerji na delu v tujini:

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Nottingham Forest : Huddersfield 3:1 (nedelja) Igral je od 70. minute.
Jan Mlakar (Wigan) Anglija, 2. liga Wigan : Blackburn 2:0 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga, liga za obstanek Swarovski Tirol : Altach 0:1 (sobota) Ni kandidiral za srečanje.
Zlatko Dedić (Swarovski Tirol) Avstrija, 1. liga, liga za obstanek Swarovski Tirol : Altach 0:1 (sobota) V igro je vstopil v 34. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat.
Dejan Petrović (Rapid Dunaj) Avstrija, 1. liga, liga za prvaka Sturm Gradec : Rapid Dunaj 2:3 (nedelja) Igral je v drugem polčasu.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga, liga za prvaka Red Bull Salzburg : Hartberg 3:0 (nedelja) Igral je od 66. minute.
Patrik Eler (Austria Lustenau) Avstrija, 2. liga Austria Lustenau : Horn 1:2 (petek) Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.
Alem Pašić (Vorwärts Steyr) Avstrija, 2. liga Vorwärts Steyr : Austria Celovec 1:2 (nedelja) V igro je vstopiol v 60. minuti.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga Vorwärts Steyr : Austria Celovec 1:2 (nedelja) Branil je vso tekmo.
Benjamin Šeško (Liefering) Avstrija, 2. liga Liefering : Kapfenberger 3:2 (sobota) Ni kandidiral za srečanje,
Miha Goropevšek (Dinamo Minsk) Belorusija, 1. liga BATE Borisov : Dinamo Minsk 0:2 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 23. minuti prejel rumeni karton. Dinamo je premagal vodilno ekipo prvenstva in se povzpel na šesto mesto.
Dino Martinović (Etar) Bolgarija, 1. liga, liga za obstanek Černo More Varna : Etar 2:2 (petek) V igro je vstopil v 64. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat.
Žiga Laci (AEK Atene) Grčija, 1. liga, liga za prvaka AEK Atene : Olympiakos Pirej 1:2 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi. Olympiakos si je zagotovil naslov grškega prvaka.
Matic Kotnik (Panionios) Grčija, 1. liga, liga za obstanek

Panionios : Xanthi 2:1 (sobota)

Branil je vso tekmo.
Marko Nunić (AE Larissa) Grčija, 1. liga, liga za obstanek Atromitos : AE Larissa 3:0 (ponedeljek) Ni kandidiral za nastop.
Žiga Frelih (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Varaždin : Inter 1:0 (četrtek) Ni kandidiral za nastop.
Matija Rom (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Varaždin : Inter 1:0 (četrtek) Ni kandidiral za nastop.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1 liga Dinamo Zagreb : Osijek 0:0 (sobota) Zaradi poškodbe še ni zaigral v pokoronskem obdobju. NI kandidiral za tekmo, Dinamo pa si je že prejšnji krog zagotovil naslov prvaka, a pod vodstvom novega trenerja Igorja Jovičevića ne blesti.
Simon Rožman (Rijeka - trener) Hrvaška, 1. liga Rijeka : Gorica 1:2 (petek)

Rijeka je padla v rezultatsko krizo. Na zadnjih štirih tekmah je osvojila le dve točki in s tem zapravila priložnost, da bi se utrdila na drugem mestu, ki ob koncu sezone vodi v kvalifikacije za ligo prvakov. Ni izkoristila darila, ki ga je omogočil četrtkov remi zagrebške Lokomotive, s katero se bo 1. avgusta udarila v finalu hrvaškega pokala, proti puljski Istri. Rožman je ostal praznih rok proti "črni mački" Rijeke, ki ni Gorice premagala v ligi že več kot 700 dni. Rečani so nazadnje v prvenstvu premagali Gorico 28. julija 2018 (2:0), ko je bil trener še Matjaž Kek, nato nanizali pet porazov, remi brez zadetkov, zdaj pa še boleč poraz z 1:2. 

''Čestitke Gorici. Prelahko prejemamo zadetke. Jezi me, da si pripravimo toliko priložnosti in na igrišču niti ne izgledamo slabo, a ne moremo zadeti v polno. Delamo preveč individualnih napak, tudi sreča ni na naši strani,'' je po bolečem porazu z Gorico in zapravljeno priložnostjo za skok na drugo mesto povedal nekdanji trener Celja in Domžal.

Sandro Bloudek (Slaven Belupo - pomočnik trenerja) Hrvaška, 1. liga Hajduk Split : Slaven Belupo 2:1 (petek) Slaven Belupo po dramatičnem porazu na Poljudu, kjer je v 89. minuti zapravil kazenski udarec za izenačenje (2:2), ostaja na sedmem mestu.
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Cagliari : Torino 4:2 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Parma : Inter 1:2 (nedelja) Branil je vso tekmo.
Josip Iličić (Atalanta) Italija, 1. liga Udinese : Atalanta 2:3 (nedelja)  V igro je vstopil v 80. minuti.
Jasmin Kurtić (Parma) Italija, 1. liga Parma : Inter 1:2 (nedelja) Odigral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Juventus : Lecce 4:0 (petek) Zaradi poškodbe mišice ni kandidiral za gostovanje pri branilcu naslova.
Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Brescia : Genoa 2:2 (sobota)  Ni kandidiral za tekmo.
Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga Empoli : Benevento 0:0 (petek) V igro je vstopil v 80. minuti.
Matija Boben (Livorno) Italija, 2. liga Juve Stabia : Livorno 2:3 (petek) Odigral je vso tekmo in v četrti minuti sodnikovega podaljšak z zadetkom odločil zmagovalca dvoboja. Livorno še naprej zaseda zadnje mesto na drugoligaški lestvici, Boben pa se je veselil strelskega prvenca za Livorno. To je njegov prvi zadetek, ki ga je dosegel na delu v tujini.
Žan Celar (Cremonese) Italija, 2. liga Cremonese : Cosenza 0:2 (petek) V igro je vstopil v 60. minuti.
Boštjan Cesar (Chievo) Italija, 2. liga Chievo : Spezia 1:3 (petek) Ni kandidiral za srečanje.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Frosinone : Cittadella 0:2 (petek) Igral je vso tekmo.
Daniel Pavlev (Chievo) Italija, 2. liga Chievo : Spezia 1:3 (petek) Ni igral, ostal je na klopi.
Leo Štulac (Empoli) Italija, 2. liga Empoli : Benevento 0:0 (petek) V igro je vstopil v 30. minuti.
Dejan Vokić (Benevento) Italija, 2. liga Empoli : Benevento 0:0 (petek) Ni kandidiral za tekmo.
Žiga Lipušček (RFS Rigas) Latvija, 1. liga Konec tedna nima tekme.  
Klemen Bolha (Žalgiris Vilna) Litva, 1. liga Riteriai : Žalgiris Vilna 0:7 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga Ferencvaroš : Mezokovesd 1:0 (sobota) Odigral je vso tekmo, Ferencvaroš si je že zagotovil naslov prvaka.
Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga Augsburg : RB Leipzig 1:2 (sobota) V igro je vstopil v 82. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat. RB Leizpig je končal nemško prvenstvo na tretjem mestu in si zagotovil vnovično sodelovanje v ligi prvakov. V tej sezoni se je v najmočnejšem evropskem tekmovanju uvrstil med najboljših osem, zaključni del pa bo odigral avgusta na Portugalskem.
Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Holstein Kiel : Nürnberg 1:1 (nedelja) NI kandidiral za srečanje. Nürnberg je končal drugo ligo na 16. mestu, tako da čakajo dodatne kvalifikacije za obstanek.
Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen) Nemčija, 3. liga Uerdingen : Chemnitzer 1:1 (petek) Okreval je po poškodbi mišice. Ni igral, sedel je na klopi.
Nik Omladič (Hansa Rostock) Nemčija, 3. liga Würzburger Kickers : Hansa Rostock 3:1 (sobota) Zaradi poškodbe rame ni kandidiral za tekmo.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga Molde : Stabaek 4:1 (nedelja) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga, liga za prvaka Zaglebie Lubin : Korona Kielce 2:1 (petek) Odigral je vso tekmo in v 67. minuti prispeval podajo za zmagoviti zadetek na srečanju.
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga, liga za obstanek Gornik Zabrze : Wisla Krakov 0:1 (sobota) Odigral je vso tekmo.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga, liga za prvaka Legia Varšava : Piast Gliwice 1:1 (sobota)  Odigral je vso tekmo.
Egzon Kryeziu (Lechia Gdansk) Poljska, 1. liga, liga za prvaka Jagiellonia Bialystok : Lechia Gdansk 1:2 (nedelja) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga, liga za obstanek Zaglebie Lubin : Korona Kielce 2:1 (petek) Ni kandidiral za dvoboj. Čez nekaj dni bo končal sodelovanje s Korono.
Rok Sirk (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga, liga za obstanek Zaglebie Lubin : Korona Kielce 2:1 (petek) Ni igral, ostal je na klopi.
David Tijanić (Rakow Czestochowa) Poljska, 1. liga, liga za obstanek Rakow Czestochowa : Arka Gdynia 3:2 (petek) Odigral je vso tekmo in v 43. minuti podal za drugi zadetek Rakowa, ki je takrat povedal z 2:0.
Tadej Vidmajer (LKS Lodz) Poljska, 1. liga, liga za obstanek Wisla Plock : LKS Lodz 2:0 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.
Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga, liga za obstanek Zaglebie Lubin : Korona Kielce 2:1 (petek) Odigral je 58 minut. Ko je zapustil igrišče, je bil rezultat 1:1.
Matic Žitko (Chojniczanka Chojnice) Poljska, 2. liga GKS Jastrzebie :  Chojniczanka 1:3 (petek) Ni kandidiral za srečanje.
Andraž Šporar (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Belenenses : Sporting Lizbona 1:3 (petek)

Odigral je vso tekmo in v podaljšku prvega polčasa poskrbel, da je sodnik pokazal na belo točko. Prekršek nad njim je storil Ruben Lima, nekdanji branilec tudi splitskega Hajduka, Sporting pa je prek Jovaneja Cabrala, ki je zadel v drugo (prvič se je vratar prehitro premaknil z golove črte, tako da je napadalec Sportinga ponavljal kazenski strel), povedal z 2:0. Zeleno-beli levi iz Lizbone so se po zmagi zavihteli na tretje mesto in prehiteli Brago.

Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga, liga za obstanek Dinamo Bukarešta : Voluntari 0:1 (nedelja) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Milan Kocić (Voluntari) Romunija, 1. liga, liga za obstanek Dinamo Bukarešta : Voluntari 0:1 (nedelja) Igral je vso tekmo.
Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga Dinamo Moskva : CSKA Moskva 0:0 (sobota) V igro je vstopil v 77. minuti, tri minute pozneje prejel prvi rumeni karton, v drugi minuti sodnikovega podaljška pa še drugega, tako da je moral predčasno z igrišča. To je bila že druga izključitev 21-letnega Korošca v tej sezoni. CSKA se nahaja v rezultatski krizi. Zmagal ni že sedem tekem zapored. V tem je času štirikrat remiziral, trikrat pa izgubil. Na lestvici je padel na peto mesto, za vodilnim Zenitom zaostaja že 19 točk.
Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga Spartak Moskva : Ufa 0:0 (sobota) V igro je vstopil v 46. minuti.
Bojan Jokić (Ufa) Rusija, 1. liga Spartak Moskva : Ufa 0:0 (sobota) Odigral je vso tekmo. To je bil že tretji remi z 0:0 na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah Ufe.
Miha Mevlja (Soči) Rusija, 1. liga Ahkmat Grozni : Soči 1:1 (petek) Odigral je vso tekmo, Soči je s tem v ruskem prvenstvu prekinil izjemen niz, v katerem je zmagal štirikrat zapored in se zasidral na sredini lestvice.
Denis Popović (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga Zenit St. Peterburg : Krila Sovjetov 1:2 (petek) Odigral je 74 minut. Ko je zapustil igrišče, je bil že dosežen končni rezultat. Gostje iz Samare so povedli v 44. minuti, nato pa je ruski reprezentant Artem Dzjuba z dvema zadetkoma poskrbel za preobrat. Zenit je vse bližje državnemu naslovu.
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Orenburg - Krasnodar, 13.00 (sobota) Dvoboj je bil prestavljen zaradi osmih okuženih oseb z novim koronavirusom v vrstah gostiteljev. Šestih igralcev in dveh članov strokovnega vodstva.
Andres Vombergar (Ufa) Rusija, 1. liga Spartak Moskva : Ufa 0:0 (sobota) Ni kandidiral za tekmo. Prejšnji teden so se v Rusiji pojavile govorice, da bi bil lahko slovenski napadalec, rojen v Argentini, oddaljen iz ekipe zaradi okužbe z novim koronavirusom.
Kenan Bajrić (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga, liga za prvaka Konec tedna brez tekme.

 

Alen Ožbolt (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga, liga za prvaka Konec tedna brez tekme.

 

Žan Medved (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga, liga za prvaka Konec tedna brez tekme.

 

Maj Rorič (Sered) Slovaška, 1. liga, liga za obstanek Sered : Nitra 1:0 (sobota)  Odigral je 90 minut, nato pa je zapustil igro.
Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Atletico Madrid : Alaves 2:1 (sobota) Branil je vso tekmo. V jubilejnem 250. nastopu za Atletico bi skoraj ubranil mrežo nedotaknjeno, a je bil nato v sodnikovem podaljšku le premagan, ko se je z bele točke med strelce vpisal Joselu. Madridski velikan se je s četrto zaporedno zmago utrdil na tretjem mestu, ki vodi v ligo prvakov, Škofjeločan pa je prejel prvi zadetek po 413 minutah, Več nastopov od njega je med vratnicama Atletica zbral le Abel Resino (303).
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Zürich : Lugano 1:0 (nedelja) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Kenan Fatkić (Thun) Švica, 1. liga St. Gallen : Thun 3:2 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.
Blaž Kramer (Zürich) Švica, 1. liga Zürich : Lugano 1:0 (nedelja) Igral je 60 minut in prejel rumeni karton.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Stade Ls Ouchy : Schaffhausen 1:1 (sobota) Ni kandidiral za nastop.
Nejc Skubic (Konyaspor) Turčija, 1. liga Bešiktaš : Konyaspor 3:0 (petek) Odigral je vso tekmo. Konyaspor je v 15. minuti ostal brez izključenega Amirja Hadžiahmetovića, kar je velikan iz Istanbula dobro izkoristil.
Amedej Vetrih (Rizespor) Turčija, 1. liga Rizespor : Denizlispor 2:2 (nedelja) Igral je do 70. minute.
Miha Zajc (Fenerbahče Istanbul) Turčija, 1. liga Fenerbahče : Yeni Malatyaspor 3:2 (sobota) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük) Turčija, 2. liga Fatih Karagümrük : Istanbulspor 1:0 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.
Rok Kidrič (Boluspor) Turčija, 2. liga Menemen Belediye Spor : Boluspor 1:1 (sobota) Odigral je vso tekmo. V 23. minuti je prejel rumeni karton, v 74. minuti pa se je vpisal med strelce in postavil končni rezultat. To je prvi zadetek Mestinjčana, posojenega napadalca Olimpije na začasnem delu v Turčiji v tej sezoni. Dosegel ga je v 12. nastopu.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Akhisar Belediyespor : Umraniyespor 1:0 (nedelja) Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.
Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga, liga za prvaka Desna : Dinamo Kijev 3:2  (nedelja)

Igral je vso tekmo.

Ne spreglejte