Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 6. 2013,
9.22

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Koper Ante Guberac

Sobota, 8. 6. 2013, 9.22

4 leta, 6 mesecev

Je Luka Koper pred razpadom? Guberac odhaja, dolgovi vse večji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po verjetnem razpadu Mure se kaj lahko podobno dogodi tudi Luki Koper. Od obalnega prvoligaša je namreč že roke dvignil Ante Guberac, dolgovi do Milana Mandarića pa so vse večji.

V petek je z mesta podpredsednika odstopil Ante Guberac. Eden ključnih mož koprskega kluba v prejšnjih sezonah ima dovolj vedno večjih dolgov. Glavni upnik je seveda Milan Mandarić, ki je v klub vložil finančna sredstva, ta pa so precej višja, kot so sprva predvidevali v klubu. Šlo naj bi za okrog 1,3 milijona evrov, ki jih je Koper prejel v času takratnega predsednika Mladena Rudonje. Ker so z Mandarićem pri Kopru imeli dogovor, da mu del dolga odplačajo s prestopi igralcev, pa je tokratna vsota za Guberca enostavno previsoka.

"Lahko potrdim, da nam je Ante Guberac omenil možnost odstopa, vendar nič še ni uradno. Več bo znanega v ponedeljek. Razlog je seveda ta, da smo izvedeli za posojilo, ki je bilo zabeleženo, ni pa se vedelo, da je notarski zapis. Za klub je to težko stanje, zato bo v ponedeljek o tem razpravljal upravni odbor. Jaz kot predsednik bom predstavil analizo za naprej, potem pa bomo videli, kaj bomo naredili," nam je povedal Andrej Poljšak, ki seveda prikimava temu, da je obstoj kluba močno ogrožen. "Ne bomo rekli, da klub cveti, bomo pa morali stopiti skupaj in se dogovoriti z Milanom Mandarićem. Imamo že nekak dogovor z njim že od prej, saj je največji upnik. Ponudili smo mu tudi prevzem kluba, vendar za to možnost ni bil zainteresiran. Kdo bo to reševal, ali Mladen Rudonja ali pa nekdo tretji, ne vem," je povedal aktualni predsednik Kopra.

V Kopru so imeli namen storiti tudi nekaj podobnega kot Gorica, ki se je združila s Parmo, vendar zaradi dolgov so potencialno manj zanimivi. "Imeli smo neke stike s srbskim klubom in tudi Udinesejem, vendar dolg, milijon in tristo tisoč evrov, je tak, da potem vsak reče hvala lepa. Nek skupni dogovor bo treba poiskati, težko pa se je s kom pogajati," je stanje v Kopru sporočil Poljšak.

Ne spreglejte