Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
9. 11. 2017,
12.14

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Matjaž Kek Robert Prosinečki Tomaž Kavčič Radenko Mijatović

Četrtek, 9. 11. 2017, 12.14

6 let, 5 mesecev

Robert Prosinečki

Je dokončno odpadel še drugi kandidat za selektorja?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Prosinečki | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Potem ko je z besedami, da zagotovo ne bo zapustil Rijeke, Matjaž Kek jasno namignil, da ne bo postal selektor slovenske nogometne reprezentance, se od te vloge vse bolj oddaljuje tudi drugi kandidat za mesto naslednika Srečka Katanca Robert Prosinečki. Hrvat se spogleduje predvsem z delom v klubu. Po novem naj bi bil blizu klopi graškega Sturma.

Avstrijski in hrvaški mediji pišejo o tem, da so pri graškem Sturmu, katerega trener je bil pred časom tudi Darko Milanič, stopili v stik z Robertom Prosinečkim. Hrvat, ki je eden izmed treh glavnih kandidatov predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića (tretji je Tomaž Kavčič), naj bi bil resen kandidat za mesto trenerja trikratnega avstrijskega prvaka Sturma.

Sturm je trenutno vodilni avstrijski prvoligaš, na klopi Gradčanov pa že tri leta sedi Franco Foda, a tako bo le še do sredine decembra, ko bo konec jesenskega dela prvenstva.

Potem bo 51-letni Nemec prevzel avstrijsko reprezentanco in mesto na klopi Sturma, ki je bil nazadnje prvak leta 2011, se bo izpraznilo, zato v Gradcu že pospešeno iščejo njegovega naslednika.



Bolj kot v reprezentanco ga vleče v klub

Prosinečki zapisov o tem, da bo postal novi trener Sturma, ni komentiral, po nekaterih informacijah naj bi se spogledoval tudi z delom v Nemčiji in Angliji.

Nekdanji selektor Azerbajdžana je v pogovoru za nekatere hrvaške medije že pred časom priznal, da se je o prevzemu slovenske reprezentance pogovarjal s predsednikom NZS Mijatovićem, a ob tem tudi dodal, da ga bolj kot selektorska zanima vloga trenerja v kakšnem izmed resnih evropskih klubov.

Kdaj in kako se bo odločil Radenko Mijatović? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kdaj in kako se bo odločil Radenko Mijatović? Foto: Žiga Zupan/Sportida

Tako se vse bolj zdi, da ima vse več možnosti za to, da postane Katančev naslednik, človek, ki ga je zadnji selektor Slovenije predlagal tudi sam, Kavčič.

Nekdanji dolgoletni selektor mlade slovenske reprezentance, ki je v zadnjem letu sodeloval tudi s Katancem in je največja želja večine slovenskih reprezentantov, je že večkrat izrazil pripravljenost na izziv in čaka, kaj se bo odločil Mijatović.

Ta v zadnjih dneh o svojih namerah ne govori v javnosti. V miru in tišini se očitno odloča o potezi, na katero nestrpno čaka slovenska nogometna javnost.

Kdo naj bo selektor slovenske nogometne reprezentance?

  • Tomaž Kavčič
    58,47 %
    808 glasov
  • Matjaž Kek
    19,25 %
    266 glasov
  • Robert Prosinečki
    10,71 %
    148 glasov
  • Nihče izmed naštetih
    11,58 %
    160 glasov
Oddanih 1382 glasov
Ne spreglejte