Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 2. 2023,
22.52

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Tio Cipot Martin Turk Lovro Štubljar Samir Handanović Sandi Lovrič Petar Stojanović Domen Črnigoj Victor Osimhen Inter Milano AC Milan Juventus Napoli italijansko prvenstvo serie A

Ponedeljek, 20. 2. 2023, 22.52

1 leto, 2 meseca

Italijansko prvenstvo, 23. krog

Ničla Črnigoja, Lovrić na slovenskem obračunu zabil "odpisanemu" Handanoviću, a ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Sandi Lovrić Udinese | Sandi Lovrić je zadel za Udinese, a kljub temu je klub iz Vidma ostal praznih rok. | Foto Reuters

Sandi Lovrić je zadel za Udinese, a kljub temu je klub iz Vidma ostal praznih rok.

Foto: Reuters

Nogometaši Empolija, pri katerem je Petar Stojanović obsedel na klopi za rezerve, Lovra Štubljarja pa ni bilo v ekipi, so v 23. krogu italijanskega prvenstva v gosteh pri Fiorentini igrali 1:1. Salernitana, za katero je Domen Črnigoj igral do 76. minute, pa je doma proti Laziu izgubila z 0:2. Lecce je v gosteh z 2:1 presenetil Atalant, Juventus pa je z 2:0 ugnal Spezio, pri kateri je Tio Cipot sedel na klopi. Inter Samirja Handanovića je v soboto na domačih tleh s 3:1 ugnal Udinese Jake Bijola in Sandija Lovrića, ki je dosegel edini zadetek za ekipo iz Vidma. Torino in Cremonese sta se v ponedeljek razšla z remijem (2:2).

Domen Črnigoj Salernitana
Sportal Ničla za Črnigoja, Napoli po remiju Interja že na +15

Empoli je v Firencah povedel z golom Nicoloja Cambiaghija, domači pa so točko rešili v 85. minuti, ko je zadel Arthur Cabral.

Domen Črnigoj ja za Salernitano igral do 76. minute. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Domen Črnigoj ja za Salernitano igral do 76. minute. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Salernitana pa je v prvem polčasu še držala Lazio pri 0:0, potem pa je v 60. in 69. minuti zadel Ciro Immobile, drugi zadetek je dosegel z bele pike. Ekipa iz Salerna je v 88. minuti ostala brez izključenega Dylana Bronna, malce zatem pa so gosti zapravili novo najstrožjo kazen, neuspešen je bil Luis Alberto

Lovrić zabil Handanoviću

Na zadnji sobotni tekmi je Inter Samirja Handanovića s 3:1 ugnal Udinese Sandija Lovrića in Jake Bijola. Handanović je tokrat prvič po lanskem oktobru dobil priložnost v vratih milanskega kluba, na drugi strani sta tekmo v prvi postavi začela tudi Lovrić in Bijol. Še posebej je zablestel Lovrić, ki je v 43. minuti po podaji Pereyre izid poravnal na 1:1, igral pa je do 75. minute. Bijol je odigral celotno tekmo, v 47. minuti si je prislužil rumeni karton. Za Inter so se med strelce vpisali Romelu Lukaku z bele pike, v drugem polčasu sta zadela še Henrikh Mkhitaryan in Lautaro Martinez.

Strel, s katerim je Lovrić ugnal Handanovića. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Strel, s katerim je Lovrić ugnal Handanovića. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Milan je pred tem z 1:0 zmagal na gostovanju pri Monzi. Gol za zmago je v 31. minuti dosegel Junior Messias

Nogometaši Sampdorie, pri kateri je vratar Martin Turk sedel na klopi za rezervne igralce, so izgubili proti Bologni z 1:2 in so vse bolj oddaljeni od mest, ki zagotavljajo obstanek v ligi. Sampdoria ima tako 16 porazov, največ v ligi, in je z 11 točkami predzadnja. Za 17. mestom, ki prinaša obstanek v ligi, zaostaja že osem točk.

Napoli še naprej suveren  Navijači Napolija že čutijo, da bo to šampionska sezona. | Foto: Reuters Navijači Napolija že čutijo, da bo to šampionska sezona. Foto: Reuters

Še naprej pa je nezaustavljiv Napoli, ki je na 23 tekmah zmagal kar 20-krat. Ima samo dva remija in en poraz oziroma 62 točk.

Doslej sta na prvih 22 tekmah samo dva kluba osvojila več točk, Inter in Juventus pred leti 60, Napoli jih je imel ob koncu prejšnjega kroga 59. Sassuolo je na drugi strani dobil samo šest tekem in jih ima tako zdaj kar 38 manj.

Za že 20. zmago v sezoni sta v prvem polčasu zadela Hviča Kvarachelia in Victor Osimhen. Gruzijec je v 12. minuti po sijajnem prodoru za deseti gol v prvenstvu zadel mimo nemočnega vratarja Andree Consiglija. Ta je bil nato slabo postavljen ob strelu Nigerijca iz zahtevnega položaja v 33. minuti. Za Osimhena je bil to 18. gol v prvenstvu.

Sassuolo, ki je bil večino dvoboja v podrejenem položaju, je sicer zadel vratnico prek Armanda Laurienteja. Isti igralec je dosegel tudi zadetek, a ga je glavni sodnik na zelenici po posredovanju iz sobe za Var po ogledu posnetka razveljavil. Napoli je imel kljub temu precej več od igre, številne lepe priložnosti in zadel tudi vratnico prek Osimhena. V zaključku dvoboja so sodniki razveljavili še zadetek rezervista Giovannija Simeoneja.

Neapeljčani lovijo tretji naslov v serie A in prvega po sezoni 1989/90. Sredi naslednjega tedna jih čaka prvi obračun osmine finala lige prvakov proti Eintrachtu iz Frankfurta.

Italijansko prvenstvo, 23. krog:

Petek, 17. februar:

Sobota, 18. februar:

Nedelja, 19. februar:

Ponedeljek, 20. februar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

18 - Osimhen (Napoli),
13 - Martinez (Inter),
12 - Lookman (Atalanta), 
10 - Kvaratskhelia (Napoli),
9 - Immobile (Lazio), Nzola (Spezia),
8 - Arnautović (Bologna), Dia (Salernitana), Dybala (Roma), Leao (Milan), Vlahović (Juventus), Zaccagni (Lazio),
7 - Beto (Udinese), Džeko (Inter), Giroud (Milan), Strefezza (Lecce),
6 - Abraham (Roma), Elmas (Napoli), Felipe Anderson (Lazio), Højlund (Atalanta), Koopmeiners (Atalanta), Milik (Juventus), Orsolini (Bologna)
...
3 - Jaka Bijol (Udinese), Sandi Lovrić (Udinese)

Leipzig Joško Gvardiol
Sportal City veljal za velikega favorita, a mu je Hrvat pokvaril načrte
Ne spreglejte