Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
7. 5. 2016,
23.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Rodolfo Vanoli Darko Milanič NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Sobota, 7. 5. 2016, 23.15

6 let, 6 mesecev

Italijan na klopi Olimpije se brani, ker nima napadalcev

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

"Če mi pripeljete še enega napadalca, bo tudi naša igra drugačna," se je po porazu, ko je njegova ekipa v drugem polčasu zapravila vodstvo z 1:0, branil trener Olimpije Rodolfo Vanoli.

Po zmagi v Kopru, kjer je z zmago, do katere je prišel po preobratu, debitiral na klopi Olimpije, je hitro doživel grenko izkušnjo. Njegova ekipa je na derbiju iz rok, potem ko je po vodstvu v prvem, v drugem polčasu zaigrala nerazumljivo obrambno in bila kaznovana, izpustila lepo priložnost, da bi se tri kroge pred koncem povsem približala tako želenemu naslovu prvaka, na katerega čaka že dolgih 21 let.

 

"Moji nogometaši so igrali zelo dobro, a nam žal ni uspelo. Poraz, kot je današnji, zelo boli. Prejeli smo zadetka iz prekinitev, česar si ne bi smeli privoščiti," je povedal Rodolfo Vanoli, ki ima tri tekme pred koncem sezone še vedno vse v svojih rokah. Če bo njegova ekipa premagala Celje, Rudar in Krko, ji prvega mesta ne more odvzeti nihče. "Naredili bomo vse, da bomo kot prvi prišli do konca," je obljubil redkobesedni Italijan, ki je bil razumljivo poklapan.

 | Foto:

Trener Maribora dobil, po kar je prišel

Veliko boljše volje je bil seveda trener Maribora. "Za nami je razburljiva tekma, v kateri je vsaki ekipi pripadel polčas. V drugem delu igre smo opravili rošade, ki so nam prinesle marsikaj dobrega. Vseh drugih 45 minut smo bili na polovici Olimpije in izpolnili cilj. Prišli smo po zmago, odnašamo jo v Maribor," je povedal Darko Milanič.

 

"Pred nami so še tri tekme, na vsaki bomo šli po zmago. Če pogledamo, kaj vse se dogaja v zadnjem času, je jasno, da se lahko zgodi prav vse. Ni zagotovljeno, da bo Olimpija zmagovala. Imamo enako število točk, kot jih imajo Ljubljančani, in gremo po naslov," je napovedal povratnik na mariborsko klop, ki ga v zaključku prvenstva čakata domači tekmi proti Rudarju in Gorici, medtem ko bo pri Krki gostoval.

Ne spreglejte