Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 9. 2019,
15.20

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

1

Natisni članek

Porto UEFA liga prvakov Atletico Madrid Iker Casillas Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 16. 9. 2019, 15.20

1 leto

Iker Casillas izbral Slovenca

Legendarni Španec o vprašanju za milijon dolarjev: Ni ga čez Oblaka!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

1

Iker Casillas | Iker Casillas spada med najboljše španske vratarje vseh časov. | Foto Reuters

Iker Casillas spada med najboljše španske vratarje vseh časov.

Foto: Reuters

Španski nogometni vratar Iker Casillas spada med najboljše evropske čuvaje vseh časov. Pri 38 letih je osvojil vse, kar se osvojiti da. Tako v klubskem kot tudi reprezentančnem dresu. Spomladi je doživel srčni infarkt, a nadaljuje kariero. Ko razmišlja o stanovskih kolegih, prevladuje mnenje, da ga v tem trenutku ni boljšega od Jana Oblaka.

Jan Oblak, Adan
Sportal Oblak prestrašil navijače Atletica, 16-letnik navdušil pristaše Barcelone

Legendarni Španec v tej sezoni ne bo izkusil lige prvakov. Njegov delodajalec Porto bo po neuspehu v kvalifikacijah nastopil v skupinskem delu evropske lige. Iker Casillas, ki v tej sezoni zaradi zdravstvenih težav še ni branil, je odprl vrata navijačem in prek družbenega omrežja Twitter odgovoril na nekaj vprašanj. Pojasnil je, da njegovo okrevanje po težavah s srcem poteka počasi. Ostaja previden, želja po nadaljevanju bogate kariere pa je tako velika, da ostaja predan trdemu delu in dokazovanju.

Alisson, Ederson oziroma ter Stegen? Ne, Oblak!

Jan Oblak je v soboto v San Sebastianu branil 66 minut, nato pa ga je nasledil Antonio Adan. | Foto: Getty Images Jan Oblak je v soboto v San Sebastianu branil 66 minut, nato pa ga je nasledil Antonio Adan. Foto: Getty Images Slovenskim ljubiteljem nogometa je pri prebiranju njegovega razmišljanja zagotovo najbolj zažarelo srce pri vprašanju, kdo je najboljši vratar na svetu. ''To je vprašanje za milijon dolarjev. Če bi se že moral odločiti za enega, bi izbral Jana Oblaka,'' je dejal 38-letni Španec in na sončni strani Alp požel ogromen aplavz. Ni prvič, da je javno tako pohvalil slovenskega reprezentanta. Njegovo mnenje še kako šteje, saj spada v skupino vratarjev, ki so zaznamovali 21. stoletje.

Trije vratarski zvezdniki, ki kandidirajo za nagrado najboljšega vratarja sveta po izboru Mednarodne nogometne zveze (Fifa) - Brazilca Alisson Becker (Liverpool) in Ederson (Manchester City) ter Nemec Marc-Andre ter Stegen (Barcelona) - niso prišli v njegov poštev. Casillas, zapriseženi beli baletnik, se je raje odločil za čuvaja mreže gorečega mestnega tekmeca Atletica, ki slovi po tekmah, na katerih ohrani mrežo nedotaknjeno.

Jasmin Kurtić
Sportal Dvojno razočaranje za Miho Zajca

Škofjeločan pomiril navijače

Oblak je v soboto prestrašil navijače. Doživel je dvojni šok. Atletico je prvič v tej sezoni ostal praznih rok, Škofjeločan pa je po manj prepričljivi predstavi, kot smo je vajeni od njega, prejel dva gola. Pri drugem je zaradi poškodbe glave, delovalo je, kot da je za trenutek izgubil zavest, kar je madridski klub pozneje zanikal, zapustil igro v 66. minuti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoy las cosas no salieron como queriamos. Yo estoy bien, solo fue un susto. Gracias por todos los mensajes!

A post shared by Jan Oblak (@oblakjan) on

Po srečanju je pomiril javnost s sporočilom na Instagramu, da je z njim že vse v najlepšem redu, tako da bi lahko stopil med vratnici že med tednom, ko ga čaka atraktiven uvod v ligo prvakov. Atletico se bo udaril z Juventusom, ki je v osmini finala prejšnje sezone izločil rdeče-bele, Cristiano Ronaldo pa je na povratni tekmi kar trikrat zatresel Oblakovo mrežo. Bo Portugalec manj uspešen v sredo, ko bo gostoval v Madridu na stadionu Wanda Metropolitano, na trdnjavi Atletica, kjer so rdeče-beli v tej sezoni dobili vse tekme?

Ne spreglejte