Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 3. 2023,
9.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,02

9

Natisni članek

Poljud Zlatko Dalić Kvalifikacije za EP 2024 valižanska nogometna reprezentanca hrvaška nogometna reprezentanca

Nedelja, 26. 3. 2023, 9.10

1 leto

Po uvodnem krogu kvalifikacij za EP 2024

Hrvati sklonjenih glav na Poljudu: Šokanten zaključek. Šok.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,02

9

Hrvaška Wales | Hrvati niso mogli verjeti, kaj se jim je zgodilo v zadnji akciji na tekmi. | Foto Reuters

Hrvati niso mogli verjeti, kaj se jim je zgodilo v zadnji akciji na tekmi.

Foto: Reuters

Pogosto se radi primerjamo z narodi nekdanje skupne države. Po prvi tekmi kvalifikacij za evropsko nogometno prvenstvo 2024 je Slovencem najmanj do primerjave s Hrvati. Ti so namreč z Walesom igrali le 1:1, medtem ko so Slovenci, Srbi, Črnogorci in Bosanci boj za prvenstvo, ki ga bo gostila Nemčija, začeli z zmago.

Luka Modrić, Hrvaška - Wales
Sportal Valižani v izdihljajih tekme do izenačenja na Poljudu, Španci zanesljivi

Zmagale so Slovenija (2:1 proti Kazahstanu) pa Srbija (2:0 z Litvo), Črna gora (1:1 nad Bolgarijo), Bosna in Hercegovina (3:0 z Islandijo), Makedonija (1:1 nad Malto), ne pa tudi bronasta z zadnjega svetovnega prvenstva, Hrvaška. Naši južni sosedje so kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 začeli z remijem z Walesom. V tretji minuti sodnikovega dodatka je dve točki Hrvatom vzel malo znani vezist Ipswicha Nathan Broadhead. So pa neodločeno z Izraelom igrali še nogometaši Kosova.

Zlatko Dalić | Foto: Reuters Zlatko Dalić Foto: Reuters "Šokanten zaključek. Šok. Da dobimo gol v zadnji sekundi ... Nadzorovali smo tekmo, prevladovali. Nismo pa zabili drugega gola, ki smo si ga želeli. Potem pa se nam zgodi ta prekinitev. Te so bile nevarne že prej. Na to smo se pripravljali," ni in ni mogel verjeti, kaj se jim je zgodilo na splitskem Poljudu pred več kot 30 tisoč navijači, hrvaški selektor Zlatko Dalić. Na gol Walesa so Hrvati streljali kar 19-krat. "Izgubili smo dve točki, a tako pač je v nogometu. Včasih ti da, včasih ti vzame." Ko so ga vprašali, ali sploh pozna strelca valižanskega Broadheada, je odgovoril: "Čestitam jim za točko, bili so borbeni in agresivni. Vedeli smo, da so nevarni v prekinitvah, da lahko iz avta žogo vržejo zelo daleč in da bo to nevarno. Ne vem, kaj naj rečem o igralcu, ki je dal gol. Samo vem, da je bila prekinitev nevarna in da se nismo znali ubraniti."

Na Poljudu so se na koncu veselili Nathan Broadhead in soigralci. | Foto: Reuters Na Poljudu so se na koncu veselili Nathan Broadhead in soigralci. Foto: Reuters

Po Walesu v drugem krogu Hrvate čaka še težje delo − Turčija. Ta je v prvem z 2:1 premagala Armenijo in je vodilna v skupini D. "Ta gol nas je šokiral. Zaskrbelo nas je. Imamo samo dva dneva za pripravo na Turčijo. Upam, da nam bo šlo bolje. Lahko, da bom zamenjal postavo. Bomo videli po analizi. To bomo vedeli že v ponedeljek. Nimamo pa veliko časa, vendar ni treba preveč jokati. Ostali smo brez dveh točk, a pomembno je, da smo na koncu v skupini prvi ali drugi."

Policija pridržala 40 ljudi
Splitska policija je pred, med in po tekmi pridržala 40 ljudi. Večjih neredov sicer ni bilo. Osebe so pridržali zaradi kršitev po zakonu o preprečevanju neredov na športnih tekmovanjih, zakonu o prekrških zoper javni red in mir ter drugih zakonih, so še dodali pri policij. Policija je sporočila, da je bilo na stadionu 32.000 obiskovalcev, od tega 1.900 gostujočih navijačev.
Matjaž Kek
Sportal Kek po zgodovinski zmagi Slovenije: Igralci so doumeli moje sporočilo
Kazahstan Slovenija Žan Vipotnik
Sportal Angleži utišali Italijane v Neaplju, preobrat Slovenije v Kazahstanu
slovenska nogometna reprezentanca, Matjaž Kek
Sportal Kek navijačem: Ta generacija fantov si zasluži pravo podporo
zbor nogometna reprezentanca Jan Oblak
Sportal Opozorilo Jana Oblaka, ki ga ne gre prezreti
Kazahstan Slovenija Žan Vipotnik
Sportal Tako hitrega ni bilo v Sloveniji že 16 let
Ne spreglejte