Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
30. 11. 2015,
15.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samir Handanović Inter Napoli Pepe Reina NK Zavrč Albert Riera

Ponedeljek, 30. 11. 2015, 15.15

6 let, 6 mesecev

Handanović proti Špancu, ki dela reklamo Zavrču

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zvečer se bosta v derbiju 14. kroga italijanskega prvenstva udarila Napoli in Inter. Ob 21. uri se bodo predstavili najboljši obrambi serie A in vratarja, ki sta v tej sezoni prejela najmanj golov.

V neposrednem spopadu za prvo mesto na Apeninskem polotoku bo sodeloval tudi izkušeni slovenski vratar Samir Handanović. Zaupana mu je odgovorna vloga, saj je prvi vratar vodilnega italijanskega prvoligaša. Inter je v tej sezoni na 13 nastopih prejel le sedem zadetkov, kar je najmanj izmed vseh v serie A. Enaintridesetletni Ljubljančan je ostal nepremagan kar na devetih srečanjih. V tej statistični prvini je najboljši v Italiji, najbližje pa mu je Pepe Reina.

Dve leti starejši Španec brani za Napoli, v tej sezoni pa so ga tekmeci premagali le osemkrat. Na osmih tekmah je njegova mreža ostala nedotaknjena, tako da bodo ljubitelji nogometa na kultnem štadionu San Paolo v mestu pod Vezuvom spremljali spopad najboljših vratarjev in obramb v serie A, kar diši po tekmi, ki ne bo postregla z veliko zadetki.

Riera je velik prijatelj vratarja Napolija

Slovenec se bo pomeril z vratarjem, ki se je pred dvema tednoma ponosno fotografiral z dresom NK Zavrč. Prejel ga je od velikega prijatelja in rojaka Alberta Riere, ki po prihodu na sončno stran Alp skrbi za promocijo slovenskega klubskega nogometa. Nekdanji vratar Liverpoola je na socialnem omrežju objavil fotografijo, na kateri nasmejan drži v rokah rumeno-zeleni dres zvezdnika Zavrča. Po slovenskem klubu ga čaka še "opravek" s slovenskim vratarjem, ki spada med najboljše na svetu.

Sarma, ki naj bi v kratkem podaljšal zvestobo Interju, je nepremagan 384 minut, še daljši niz nepremagljivosti pa krasi statistiko Reine, saj v prvenstvu ni prejel zadetka že 467 minut. Če bo ostal nepremagan tudi proti črno-modrim iz Lombardije, bo izboljšal tudi trenutni rekord v najmočnejših evropskih ligah, ki ga drži njegov mlajši rojak David de Gea. Med vratnicama Manchester Uniteda je ostal nepremagan 518 minut.

Handanovića dvakrat bolj zaposlen od Reine

Številke kažejo, da se Handanović ne more pohvaliti s tako jekleno obrambo kot njegov stanovski kolega v Neaplju. Obrambna vrsta Interja je ranljivejša od neapeljske, saj je donedavni slovenski reprezentant v tej prvenstveni sezoni zbral že 48 obramb.

Reina je ustavil dvakrat manj neposrednih strelov v okvir vrat. Lahko se pohvali le s 23 posredovanji. Handanović je navajen, da ima na srečanjih več dela, kar je posledica manj prepričljiv predstav ožjih sodelavcev v obrambi. Na današnji tekmi ima ogromen motiv, da ga premaga, Španec Jose Maria Callejon. Španski as Napolija se ubada s strelsko krizo že osmi mesec zapored. V tej sezoni sploh še ni zadel v polno, dvoboja s Handanovićem pa se ne boji, saj ga je v karieri na tekmah serie A premagal že trikrat.

Ne spreglejte