Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 5. 2021,
17.58

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Natisni članek

prvaki Škotska Steven Gerrard Glasgow Rangers

Sobota, 15. 5. 2021, 17.58

2 leti, 11 mesecev

škotski prvaki 2021

Glasgow Rangers brez poraza do naslova prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Glasgow Rangers prvaki 2021 | Glasgow Rangers v tej sezoni škotskega prvenstva niso doživeli poraza. | Foto Guliverimage

Glasgow Rangers v tej sezoni škotskega prvenstva niso doživeli poraza.

Foto: Guliverimage

Velikan škotskega nogometa Glasgow Rangers je prvič v zgodovini kluba osvojil naslov državnega prvaka brez izgubljene prvenstvene tekme. Ekipa pod vodstvom legende angleškega nogometa Stevena Gerrarda je dobila prav vse domače tekme, skupaj pa osvojila 112 od 114 možnih točk.

Ekipa se bo pod vodstvom Gerrada v anale vpisala s kar nekaj rekordnimi dosežki, saj so denimo prvič tudi premagali magično mejo 100 osvojenih točk. Naslov v klubu slavijo že dolgo, saj so novo zvezdico potrdili že 7. marca, a vseeno Rangers do konca niso popuščali. Sezono so sklenili v soboto v Aberdeenu z zmago s 4:0.

Okrog stadiona Ibrox Park, kamor zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa gledalci ne smejo, se je v soboto popoldan zbralo več sto navijačev in slavilo zmagoslavno sezono. Žal brez mask in brez predpisane medsebojne razdalje. Politiki in lokalne oblasti so navijače zato pozvali, naj zapustijo mesto slavja. "Praznujte varno in pametno. Prosimo, da zapustite Ibrox Park," pa so tvitnili tudi v klubu.

Rangesr se bodo pod vodstvom Stevena Gerrada v anale vpisali s kar nekaj rekordnimi dosežki. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rangesr se bodo pod vodstvom Stevena Gerrada v anale vpisali s kar nekaj rekordnimi dosežki. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Glasgow Rangers so osvojili že 55. prvenstveni naslov, Gerrard pa se je po treh sezonah veselil prve lovorike. Ta ima zdaj dodatno vrednost. Glasgow Rangers so zaradi denarnih težav leta 2012 najavili stečaj in klub se je selil v četrto ligo. Kar devet let zaporedoma je naslove zato osvajal večni tekmec Celtic Glasgow. Tokrat so imeli Rangers na koncu kar 25 točk naskoka.

Preberite še:

Lorenzo Insigne Napoli
Sportal Juventus brez lige prvakov? Delitev točk v Rimu.
Alisson
Sportal Noro, vratar Alisson zabil v 95. minuti za zmago Liverpoola
RB Salzburg
Sportal Salzburgu osmi zaporedni naslov
Ne spreglejte