Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
8. 11. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

Natisni članek

Antonio Delamea Mlinar

Torek, 8. 11. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Antonio Mlinar Delamea

Ganljiva zgodba novopečenega reprezentanta

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13
Antonio Delamea Mlinar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Ko sem na mobilnem telefonu zagledal osem dedkovih neodgovorjenih klicev, sem vedel, da se Sebastjan Cimirotić ni šalil. Reprezentančnega vabila sem bil vesel predvsem zaradi dedka. Če ga ne bi bilo, me danes ne bi bilo tukaj," je ozadje svoje nogometne poti razkril nogometaš Olimpije Antonio Delamea Mlinar, ki je dočakal prvi vpoklic selektorja članske reprezentance Srečka Katanca.

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v petek ob 20.45 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Ta'Qualiju pomerila z Malto. V ponedeljek ob isti uri jo čaka še prijateljska tekma proti Poljski v Vroclavu, ki bo njena zadnja v letošnjem letu.

Ponedeljkovega začetka priprav članske nogometne reprezentance na kvalifikacijsko tekmo z Malto in prijateljsko s Poljsko so se udeležili tudi trije novinci v izbranci vrsti. Medtem ko sta bila branilec Kopra Gregor Sikošek in napadalec švicarskega Basla Andraž Šporar zadržana in postregla z nekaj klasičnimi frazami, je bil tretji nov obraz v izbrani vrsti na svojem prvem zboru presenetljivo gostobeseden.

"Na četrtkovem treningu je do mene prišel Cime (Sebastjan Cimerotić, ki je zaposlen pri Olimpiji, op. p.) in mi rekel, da sem se znašel na reprezentančnem seznamu. Mislil sem, da je to spet ena izmed njegovih šal," je na ponedeljkovem reprezentančnem zboru, še preden je prvič treniral v opremi izbrane vrste, povedal Antonio Delamea Mlinar.

Ko je zagledal neodgovorjene dedkove klice, je ugotovil, da ni šala

Dedku bo večno hvaležen. | Foto: Vid Ponikvar Dedku bo večno hvaležen. Foto: Vid Ponikvar "Ko sem prišel v garderobo in v roke pograbil mobilni telefon, sem videl, da imam na njem poleg čestitk številnih prijateljev in članov družine kar osem neodgovorjenih dedkovih klicev. Takrat sem hitro ugotovil, da vse skupaj ni šala," je nadaljeval branilec Olimpije, ki je bil v preteklosti član mlajših reprezentančnih selekcij Slovenije, a se je med člani znašel prvič.

"Bil sem presrečen in vesel predvsem zaradi dedka. Vem, koliko je naredil zame, in vem, koliko mu je to pomenilo," je nadaljeval 25-letni Celjan.

Dedek je bil namreč tisti, ki je na njegovo nogometno pot odločilno vplival pred desetimi leti, ko je bil član celjskega Šampiona.

Dedek je zaradi njega vsak dan prevozil 200 kilometrov

"Takrat sem bil star 14 let, živel sem v Ljubljani, kjer sem obiskoval srednjo šolo, in moral bi v Celje, kjer bi igral v drugi ligi. Moja nogometna pot je bila v zatonu. Takrat se je sam od sebe javil dedek in me podprl. Javil se je, da me bo vsak dan vozil iz Ljubljane v Kidričevo, kjer sem igral za Aluminij. Tam sem bil dve leti in ni mi bilo lahko," je ganljivo zgodbo o dedku in njegovi nevsakdanji podpori z javnostjo delil Delamea Mlinar.

"Vsak dan sem se vozil na trening, včasih tudi dvakrat. Ob tem sem hodil še v šolo in ni mi bilo lahko. Tudi dedku ne, vsak dan je zaradi mene naredil tudi več kot 200 kilometrov na cesti, zato mu bom večno hvaležen. Dobro vem, koliko selektorjev klic pomeni mojemu dedku, in vesel sem, da sem mu zdaj vsaj malce vrnil za vse, kar je naredil zame," pravi član vodilne ekipe Prve lige Telekom Slovenije.

Novopečeni reprezentant iz časov, ko je bil član ljubljanskega Interblocka. | Foto: Vid Ponikvar Novopečeni reprezentant iz časov, ko je bil član ljubljanskega Interblocka. Foto: Vid Ponikvar "Če ne bi bilo njega, me danes ne bi bilo tukaj," je še povedal branilec, ki je leta 2008 prestopil v ljubljanski Interblock, katerega član je bil do leta 2011, ko je prišel v Olimpijo. Njen dres nosi še danes.

Uresničil je otroške sanje

V preteklosti je imel nemalo težav s poškodbami, v prejšnji sezoni je za Olimpijo, s katero je osvojil naslov, v prvenstvu nastopil le štirikrat, a je zdaj okreval in se v tej sezoni zasidral v prvi postavi. Igral je dobro in zdaj dočakal selektorjev klic.

"Uresničile so se mi otroške sanje. Preboj v člansko reprezentanco je vrhunec za vsakega nogometaša. Sploh za nas, ki prihajamo iz slovenske lige. Upam, da bom upravičil selektorjevo zaupanje in da se v reprezentanci nisem znašel zadnjič," si je zaželel Delamea Mlinar.

25-letni branilec Olimpije v teh dneh prekipeva od zadovoljstva. | Foto: Vid Ponikvar 25-letni branilec Olimpije v teh dneh prekipeva od zadovoljstva. Foto: Vid Ponikvar "Pot, ki sem jo prehodil do zdaj, je bila zelo težka, a hkrati so takšne izkušnje tiste, ki te utrdijo. Napori so bili res veliki, a mislim, da moraš v življenju včasih iti prek sebe, če želiš stopničko višje," je ugotovil 183 centimetrov visoki branilec.

Gregor Sikošek je tako vesel, da je pozabil na poraz proti Olimpiji

Gregor Sikošek prvič v reprezentančni opravi. | Foto: Vid Ponikvar Gregor Sikošek prvič v reprezentančni opravi. Foto: Vid Ponikvar Zelo dobre volje je bil tudi drugi debitant v članski reprezentanci Gregor Sikošek. "Preden sem prišel na zbor, sem imel malo treme, a sem se hitro sprostil, saj so me fantje zelo dobro sprejeli," je povedal branilec Kopra, ki se je sploh prvič znašel v katerikoli reprezentančni selekciji Slovenije.

"Bil sem malo presenečen. Selektorjevega klica nisem pričakoval. Zdaj sem dobil priložnost, ki jo bom skušal maksimalno izkoristiti. Na treningih se bom potrudil in kdo ve, morda dočakam tudi priložnost. Selektor je tisti, ki se bo odločil," je povedal 22-letni nogometaš.

"S selektorjem sva se pozdravila. Vprašal me je, kako sem. Verjamem, da se bom pod njegovim vodstvom počutil dobro," je še dejal Sikošek, ki je dan pred prihodom na reprezentančni zbor s Koprom v slovenskem prvenstvu izgubil proti Olimpiji, za katero je igral Delamea Mlinar.

Ga je njegov novi reprezentančni kolega zaradi tega kaj zbadal? "Ne, ni. Sicer pa sem zdaj tako vesel, da sem na tekmo proti Olimpiji kar malce pozabil, čeprav bi bilo seveda lepše, če ne bi izgubili," je povedal za konec.

Upa, da ni zraven prvič in zadnjič

Zdaj, ko je v reprezentanci, si bo seveda prizadeval, da prepriča selektorja in morda dočaka tudi debi v članski izbrani vrsti.

"Seveda. Upam, da nisem prišel samo trenirat. Dal bom vse od sebe, da upravičim zaupanje in morda dočakam tudi debi," pred tekmo na Malti in tisto na Poljskem, ki bo prijateljskega značaja in kot taka nalašč za to, da selektor preizkusi nekatere novince, pravi Delamea Mlinar.

Kakorkoli že, tudi če priložnosti za igro ne bo dočakal, bo v prihodnjih dneh užival. "V reprezentanci se odlično počutim. Fantje so me zelo dobro sprejeli. To, kar se mi dogaja zdaj, je nekaj fantastičnega," je še povedal za konec.

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v petek ob 20.45 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Ta'Qualiju pomerila z Malto. V ponedeljek ob isti uri jo čaka še prijateljska tekma proti Poljski v Vroclavu, ki bo njena zadnja v letošnjem letu.
Ne spreglejte