SiolNET. Sportal Nogomet
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fifa ustvarila pogoje za podaljšanje sezone

0,02

termometer

fifa
Že pred tem je Fifa svojim članicam svetovala, naj odpovedo vse junijske reprezentančne tekme, Foto: Reuters

Mednarodna nogometna zveza ustvarja pogoje, da bi se nogometna sezona 2019/20 lahko podaljšala tudi čez običajni 30. junij. Kot poročajo agencije, je Fifa izdala priporočilo, da naj nogometaši tudi po tem datumu naprej igrajo za svoj klub, če se bo sezona letos zaradi pandemije novega koronavirusa podaljšala.

Že pred tem je portal "The Athletic" poročal, da bo Fifa dovolila začasno podaljšanje pogodb, ki običajno veljajo do 30. junija. Večina klubov v najmočnejših ligah ima z nogometaši podpisane pogodbe prav do 30. junija posameznega leta, ko naj bi se sezona običajno končala.

Že pred tem je Fifa svojim članicam svetovala, naj odpovedo vse junijske reprezentančne tekme in jih prestavijo na kasnejši termin. "Iskati moramo globalne rešitve v smislu kooperacije in solidarnosti v nogometu," je takrat dejal predsednik Fife Gianni Infantino in dodal, da so interesi v nogometu različni in da je zdajšnje obdobje pripeljalo do položaja, ko se bo treba pogovarjati o temah, o katerih v preteklosti ni bilo nobene razprave.

Tudi Evropska nogometna zveza (Uefa) je odpovedala vse junijske reprezentančne tekme in tako klubom in posamičnim nacionalnim prvenstvom dala nove termine za dokončanje letošnje sezone. Uefa zaenkrat še vedno vztraja pri tekmovanjih in napoveduje, da je časa za igranje evropskih tekmovanj vse do avgusta. Uefa je prestavila celo uvod v evropske pokale za novo sezono.

Preberite še:

FIFA logo Sportal Predala se je tudi Fifa. Brez nogometa do konca junija. FIFA logo Sportal Fifa pripravlja paket pomoči Aleksander Čeferin Sportal Čeferin: Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih Aleksander Čeferin Sportal Čeferina zmotila poteza Fife

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin