Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 2. 2018,
0.40

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,15

2

Natisni članek

Italija Andrej Dobovičnik slovenska futsal reprezentanca futsal euro 2018

Nedelja, 4. 2. 2018, 0.40

6 let, 2 meseca

Euro 2018 v futsalu, 5. tekmovalni dan

Norišnica v Stožicah, Slovenci pa v četrtfinalu!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,15

2

Futsal Euro 2018 Italija Slovenija | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenski futsalisti so v odločilni tekmi Eura 2018 pred polnimi Stožicami z 2:1 premagali Italijane in si priborili četrtfinale. V tem bodo zaigrali tudi Srbi, medtem ko Italijani potujejo domov. Slovence v četrtfinalu čaka spopad z Rusi. Tekma bo v ponedeljek ob 21. uri.


Začelo se je slabo za naše, že v četrti minuti je Italijane v vodstvo popeljal Humberto Honorio. Slovenci so v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje, prišli tudi do lepih priložnosti za izenačenje, a jih do konca prvega polčasa niso izkoristili.

V drugem polčasu so Slovenci silovito pritisnili za odrešilni gol, izenačenje in z njim vstopnico za četrtfinale. Imeli so izjemno bučno podporo s polnih tribun dvorane v Stožicah. V 31. minuti se je pritisk poplačal, za izenačenje in eksplozijo navdušenja na tribunah je poskrbel slovenski kapetan Igor Osredkar. Po izenačujočem golu so z močnim pritiskom vrnili Italijani, a v 39. minuti naredili napako, do žoge je prišel Osredkar, italijanska vrata so bila prazna, Slovenija je povedla z 2:1, kar je bil tudi končni rezultat tekme.

Slovenci so tako poskrbeli za pravo rajanje v polnih Stožicah, v četrtfinalu pa se bodo pomerili z Rusi, ki so v skupini B zasedli drugo mesto. Italijani, dvakratni evropski prvaki, ki doslej še nikoli niso izpadli po skupinskem delu, odhajajo domov. Srbi, drugi v skupini A, se bodo v četrtfinalu pomerili z izjemno močnimi Kazahstanci.

"Težko je bilo pričakovati ta uspeh, ampak se je tako obrnilo"

Selektor Slovenije Andrej Dobovičnik je bil seveda zelo zadovoljen. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Selektor Slovenije Andrej Dobovičnik je bil seveda zelo zadovoljen. Foto: Urban Urbanc/Sportida "Glede na rezultat tekme Srbija - Italija smo bili kar v skrbeh. To je bila zagotovo najbolj izenačena skupina. Rahlo prednost so imeli Italijani, ampak se niso pač niso uvrstili naprej. Za danes pa lahko rečem le to, da smo se s fanti dogovorili za zadeve, ki so težko izvedljive, a jim je to uspelo do popolnosti. Srčnost, borbenost in to je rezultat vsega tega. Vedeli smo tudi, da bomo potrebovali tudi kanček sreče v obrambi. To nam je tudi uspelo. Pred tekmo smo se pogovarjali s fanti, da če ne bodo šli stoodstotno, potem nimamo možnosti. Težko je bilo pričakovati ta uspeh, ampak se je tako obrnilo. Tega se res veselimo,"  je po tekmo povedal slovenski selektor Andrej Dobovičnik.

Njegov italijanski kolega Roberto Menichelli ni imel razlogov za veselje, je pa zmagovalcem športno čestital: "Čestitke Sloveniji. Začeli smo dobro, povedli, imeli smo priložnosti za podvojitev prednosti, a jih nismo izkoristili. Potem smo bili kar malce negotovi, Slovenija je izenačila, zadnji gol pa smo dobili, ker smo želeli zadeti še enkrat, a naredili napako in izgubili. Če bi zgodaj dosegli drugi zadetek, bi se verjetno vse drugače odvijalo. Ničesar ne obžalujemo, a seveda smo žalostni smo, ker nismo zmagali. Ali bi naredil kaj drugače ... Bomo videli, imamo dovolj časa za to analizo."

Obregnil se je ob navijače v Stožicah: "Je pa črna pika glede navijačev, ki so na igrišče metali različne predmete, kovance, vžigalnike ... To ni bilo dobro in za nas težko."

Ob Kazahstanu v četrtfinale še Rusija

Za konec prvega dela tekmovanja v skupini B sta se v zanimivi poslastici pomerila Rusija in Kazahstan in si razdelila točki. Izid je bil 1:1, strelca pa naturalizirana Brazilca, Douglas Juniro za Kazahstan in Eder Lima za Rusijo. 

Kazahstanci kot zmagovalci skupine B, se bodo v četrtfinalu pomerili z drugo uvrščeno reprezentanco slovenske skupine A, Rusi pa z zmagovalci skupine A. Poljaki se poslavljajo.

Euro 2018 v futsalu, 5. tekmovalni dan:

Skupina A:

Sobota, 3. februar:
Italija : Slovenija 1:2 (1:0)
Honorio 4.; Osredkar 31., 39.

Lestvica:
1. Slovenija 2 tekmi - 4 točke*
2. Srbija 2 - 2*
3. Italija 2 - 1

Skupina B:

Sobota, 3. februar:
Kazahstan : Rusija 1:1 (0:1)
Junior 24.; Lima 2.

Lestvica:
1. Kazahstan 2 tekmi - 4 točke*
2. Rusija 2 - 2*
3. Poljska 2 - 1

* - v četrtfinalu

Na EP v Sloveniji so ekipe razdeljene v štiri skupine po tri, v četrtfinale napredujeta prvi dve, tretja pa konča tekmovanje.

Slovenska reprezentanca:

Vratarja: Damir Puškar (FK Dobovec), Vid Sever (FC Litija)

Igralci v polju: Žiga Čeh (Imola, Ita), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Alen Fetić (FC Litija), Matej Fideršek (Tommy Split, Hrv), Rok Mordej (FK Dobovec), Igor Osredkar - C (Makarska, Hrv), Tilen Štendler (Maccan Prata C5, Ita), Denis Totošković (FC Litija), Teo Turk (FC Litija), Dejan Bizjak (Lazio, Ita), Anže Širok (KMN Oplast Kobarid), Gašper Vrhovec (FC Litija)

Ne spreglejte