Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 5. 2020,
18.52

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Luka Elsner francosko prvenstvo Amiens

Torek, 12. 5. 2020, 18.52

3 leta, 11 mesecev

Amiens in francosko prvenstvo

Elsnerjev Amiens ne popušča v boju proti odločitvi zveze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Luka Elsner | Nogometni klub Amiens, ki ga vodi slovenski trener Luka Elsner, ne popušča v svojem boju proti odločitvi francoske zveze, da se državno prvenstvo zaradi koronavirusne pandemije dokončno prekine. | Foto Reuters

Nogometni klub Amiens, ki ga vodi slovenski trener Luka Elsner, ne popušča v svojem boju proti odločitvi francoske zveze, da se državno prvenstvo zaradi koronavirusne pandemije dokončno prekine.

Foto: Reuters

Nogometni klub Amiens, ki ga vodi slovenski trener Luka Elsner, ne popušča v svojem boju proti odločitvi francoske zveze, da se državno prvenstvo zaradi koronavirusne pandemije dokončno prekine, Amiens pa pošlje v drugo ligo. Potem ko je na spletu odprl peticijo proti prekinitvi in napovedal tožbo, je zdaj v časniku L'Equipe objavil še velik oglas.

V njem zvezo poziva, naj spremeni odločitev, in zahteva, da klub ostane v elitni konkurenci, poroča francoska agencija afp.

"Menimo, da je odločitev nepravična, zato smo se prisiljeni boriti. Z vsemi možnimi orožji, tudi na sodišču," je dejal predsednik kluba Bernard Joannin.

Protestu so se pridružile tudi mestne oblasti, županja Brigutte Foure je v sporočilu za javnost izrazila prepričanje, da bo imelo mesto zaradi odločitve tudi ekonomske posledice, mesto bo izgubilo del atraktivnosti.

Zaradi epidemije novega koronavirusa je bilo francosko prvenstvo prekinjeno, za končno pa je obveljala takratna razvrstitev na lestvici. Tako so PSG razglasili za prvaka, v evropsko ligo prvakov se je uvrstil še Olimpique Marseille, v kvalifikacije pa tretjeuvrščeni Rennes. Ob Amiensu je izpadel še Toulouse, Nimes pa si bo moral obstanek priboriti v dodatnih kvalifikacijah. Amiens je deset krogov pred koncem za Nimesom zaostajal štiri točke.

Preberite še:

Artem Besedin
Sportal Verbičevemu soigralcu eno leto prepovedi igranja
premier liga, koronavirus
Sportal Premier league zaradi krize ob vsaj 340 milijonov evrov
Sportal Odmevna novost Fife, ki je hitro navdušila Slovenijo #video
Ne spreglejte