Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
27. 11. 2019,
11.33

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

1

Natisni članek

Paulo Dybala Jan Oblak Jan Oblak Juventus Atletico Madrid UEFA liga prvakov

Sreda, 27. 11. 2019, 11.33

12 mesecev

Paulo Dybala

Argentinec sprva dvomil, da sploh lahko prelisiči Oblaka #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

1

Paulo Dybala | Paulo Dybala po zadetku proti Atleticu ni skrival sreče. | Foto Reuters

Paulo Dybala po zadetku proti Atleticu ni skrival sreče.

Foto: Reuters

V nogometni Evropi še kako odmeva atraktiven zadetek Paula Dybale, ki je v Torinu skoraj iz mrtvega kota presenetil obrambo Atletica na čelu z Janom Oblakom in priigral Juventusu prestižno zmago. Argentinec je priznal, da si pred strelom ni pripisoval velikih možnosti za zadetek, a se mu je nato posrečila mojstrovina.

Samir Handanović
Sportal Handanović junak Interja, v osmini finala še Kamplov Leipzig in Barcelona

To je bil dvoboj, na katerem je Paulo Dybala zasenčil prvega zvezdnika italijanskega prvaka Cristiana Ronalda. Argentinec deškega obraza, ki šteje 26 let, se je ob koncu prvega polčasa odločil za drzno izvedbo prostega strela. Sprva se je z Miralemom Pjanićem pogovarjal o drugačnih rešitvah, nato pa se vseeno odločil, da bo poskusil srečo z neposrednim strelom na gol.

Kako je Dybala presenetil Oblaka?

Razmišljal je že o drugih rešitvah

Jan Oblak bo z Atleticom za napredovanje med najboljših 16 trepetal do zadnjega. | Foto: Reuters Jan Oblak bo z Atleticom za napredovanje med najboljših 16 trepetal do zadnjega. Foto: Reuters "To je bil lep zadetek iz težkega položaja. Ko sem videl, kako ozek je kot do vrat Atletica, v vratih tekmeca pa je bil vratar takšnega kova, kot je Oblak, sem vedel, da bo res težko zadeti. Pred menoj je bilo ogromno igralcev, zato sem se že dogovarjal, da bi izvedel prosti strel drugače, a sem se vseeno odločil za neposredni strel. Na srečo je žoga zatresla mrežo," je po enem najbolj atraktivnih zadetkov kariere - dosegel ga je v 45. minuti - povedal Dybala.

V tej sezoni je za Juventus izvajal dva prosta strela in se veselil enega zadetka, njegov soigralec Ronaldo, ki se tako trudi doseči zadetek po prekinitvi z razdalje, pa jih je izvajal že deset, a žoga nikoli ni šla v mrežo. Gol je bil tako atraktiven, da sta naslovnice osrednjih italijanskih športnih medijev preplavila tudi napisa Dyvino in Incredybala.

Atletico, pri katerem se je Jan Oblak z izjemo posredovanja pri prostem strelu Dybale v Torinu izkazal, je imel najlepšo priložnost za izenačenje v zadnjih sekundah tekme, a je Alvaro Morata, pred leti tudi sam napadalec Juventusa, z nekaj metrov zgrešil žogo.

Bi lahko Jan Oblak bolje posredoval?

  • Ne, nihče ne bi branil tega.
    22,26 %
    238 glasov
  • Da. To bi branil vsak malce bolj resen vratar.
    77,74 %
    831 glasov
Oddanih 1069 glasov
Jose Mourinho
Sportal Kakšna reakcija pobiralca žog, veliki Mourinho ga je kar objel #video

Rdeče-beli so tako, čeprav so bili nevaren tekmec in proti vratom Juventusa sprožili kar 15 strelov (razmerje v strelih na gol je bilo 15:6 za Atletico, v strelih v okvir vrat pa 2:2), ostali brez točk. Na tekmi lige prvakov, na kateri se klub ni vpisal med strelce, je več strelov na vrata udarila le Roma (20).

Paulu Dybali, ki je bil izbran za najboljšega igralca tekme, je zaploskal tudi trener Maurizio Sarri. | Foto: Reuters Paulu Dybali, ki je bil izbran za najboljšega igralca tekme, je zaploskal tudi trener Maurizio Sarri. Foto: Reuters

Napredovanje v osmino finala si bo moral Atletico zagotoviti v zadnjem krogu, ko bo v Madridu pričakal moskovski Lokomotiv. Pred Bayerjem iz Leverkusna ima na lestvici točko prednosti. Če bo doma ostal brez zmage, bi ga lahko prehitel nemški predstavnik. Ta bo gostil italijanskega prvaka, ki mu nihče več ne more vzeti prvega mesta.

Ne spreglejte